8 fakta om meg

 

Grunnen til at jeg startet å blogge om mat var fordi jeg snakket høl i huet på alle rundt meg om sunn mat og helse. Jeg innså at jeg må få utløp for interessen min for mat på en annen måte, og startet instagramkontoen Lisamalenee. Etterhvert merket jeg at bilder på instagram ikke var nok for meg, og startet denne bloggen, hvor jeg kan skrive i det vide og det breie om alt som opptar meg, og om mitt budskap kan være til nytte for bare én person, så er målet mitt nådd. 

Jeg har kanskje ikke Norges største helseblogg, men jeg er umåtelig takknemlig for at akkurat du velger og klikke deg inn uke etter uke! Tusen takk. <3 

Det er ikke så lett å skrive om meg og mine hverdagslige ting har jeg merka, ikke fordi det er ubehagelig å dele, men jeg veit liksom ikke helt hvordan jeg skal flette det inn i innleggene mine med oppskrifter, hvis du skjønner? I tillegg så føler jeg at den Lisa dere ser i sosiale medier ikke stemmer helt over ens med den jeg er. Jeg tar ikke knebøy og spiser hjemmelaget, sunn mat hver dag, men jeg prøver så godt jeg kan. 

Så her serverer jeg deg 8 fakta som jeg trooor du ikke visste om meg fra før! 

 

1. Jeg er fra landet! 

Bosatt i Oslo nå, men er fra Odalen, nærmere bestemt Sør-Odal, og kommer til å flytte tilbake når jeg føler meg ferdig med bylivet. 
Odalen vil alltid være hjemme for meg. <3 Dette bildet er tatt fra Spigsetberget nå i jula, med utsikt over hjembygda mi. 

 

2. Jeg elsker å feste med jentene mine!

Det ser kanskje ut som jeg spiser grønne blader dagen lang og er definisjonen på sunnheta sjæl, men søndager er som regel ingen produktiv dag for meg, for å si det sånn, haha. 

 

3. Jeg er hestejente!

Småjentedrømmen som aldri gikk over… Det gikk nøyaktig en uke etter at jeg fylte 18 år, så stod hesten på stallen. Året etter tok jeg også hengerlappen for å enklere kunne komme meg rundt med hesten på egenhånd. Jeg hadde først en nydelig arabervallak på prøve, men det viste seg at den hadde problemer med framknærne. Så fikk jeg Dølahesten Svantesvold Loke, og to år etter det fikk jeg kaldblodstraveren Linnbo. Jeg solgte begge før jeg flyttet til Oslo, og de har etterlatt et stort tomrom i hjertet mitt. 

 

4. Jeg har to hoppekaniner!

Selv om jeg flytta til Oslo så orker jeg ikke tanken på å ikke ha dyr i livet mitt. Jeg ble introdusert for kaninhopping da jeg var 11 år, og har holdt på med kaniner siden det. Jeg har drevet med både avl, hopping og utstilling. Interessen har gått litt opp og ned, men jeg har fortsatt to kaniner som jeg hopper med fra tid til annen. 

 

5. Min største drøm er å bli bonde 

Jeg har hatt lyst til å bli bonde så lenge jeg kan huske, og mamma sier at når jeg var 4 år, så svarte at jeg ville “bli en bondegård” når folk spurte hva jeg ville bli når jeg ble stor. Når tiden kommer for å flytte hjem til Odalen blir det nok en gård, med masse aktiviteter for bygda i helgene og nydelig lokalprodusert mat fra lykkelige dyr i gårdsbutikken! Om bare drømmer ble til virkelighet da, hehe. 

 

6. Min guilty pleasure

Så er vi tilbake til denne sunnheta da. Det er det stikk motsatte av det kostholdet jeg fronter på bloggen min, men jeg er bare et menneske og jeg elsker pasta med ost. Jeg har utarbeida mange sunne varianter som er helt nydelige, men mac n’cheese er min comfortfood og hvis jeg er lei meg så jeg ha the real deal. Det er helt greit så lenge man ikke spiser det hver dag! Jeg hadde ingen bilder av pasta med ost, så min veganske versjon laget med squashpasta får duge. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

7. Jeg har bodd i snøhule…

… for én natt! Når jeg gikk på landbruksskolen så hadde vi friluftsliv på 1. året, og det var obligatorisk å være med på snøhuletur. Hulen skulle graves selv, og vi måtte sove i den. Vi var ganske forbanna for å måtte være med, og det ble ikke noe bedre av at læreren sa vi kom til å se tilbake på dette med gode minner. Jeg trudde han var spenna gal, men det viser seg at han hadde rett. Det var en utrolig slitsom tur, men jeg ville ikke vært foruten. 

 

8. Jeg er superintrovert og har sosial angst

Jeg har vært ekstremt sjenert så lenge jeg kan huske, og fram til 9. klasse så turte jeg nesten ikke å snakke med folk. Det er noe jeg jobber med hele tiden, og har blitt veldig flink de siste årene, om jeg får si det selv, men skrekken for nye folk er der fortsatt. Om vi møtes på et arrangement så er det mest sannsynlig du som må si hei først, hehe! Jeg må også slappe av etter å ha vært sammen med folk, for eksempel etter å ha vært på fest eller hatt besøk av ei venninne ei helg. Jeg elsker å være med venner eller å gå ut som sagt over her, men det tapper meg for energi og jeg hvile etterpå. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det var litt om meg! Innlegget var overraskende emosjonelt å skrive, spesielt når jeg skreiv punktet om hestene. Jeg savner de virkelig så mye! Men det var gøy å lage innlegget, og koselig å lete igjennom gamle bilder og mimre litt. Noe visste du kanskje fra før? 

 

 

 

#livsstil 

Mørt andebryst med søt balsamicosaus og rotmos

 

Jeg har gledet meg så mye til å dele denne, fordi dette måltidet var ikke annet enn nyydelig! Dette er kanskje det beste måltidet jeg har laget hjemmet, i alle fall på topp 3, og det må vel være lov å si at jeg er ekstra stolt av sausen? Haha! Hvis du vil imponere noen med et godt måltid så ville jeg gått for dette, det er så idiotsikkert at alle kan klare det! 

 

andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

 

Andebryst

Varm ovnen til 180 grader. Smelt en stor ss smør i en panne, når pannen er varm og smøret er nøttebrunt legger du i kjøttet pannen med skinnet ned. Steik i ca. 2 minutter på begge sider og legg kjøttet med skinnet opp i en ildfast form og stek videre i ovnen til kjernetemperaturen er 60 grader.  Du må bruke steketermometer i et av stykkene. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter før du tar ut steketermometeret eller skjærer i det. 

Anbefaler selvfølgelig å bruke villand som har vokst opp i naturen, spist gress og røtter og hatt et godt liv. 

 

Rotmos

1 søtpotet
1/2 kålrot
Fløte (vanlig fløte, ikke matfløte)
Smør
Salt, pepper og muskat

Skjær søtpotet og kålrot i terninger, jeg pleier ikke å skrelle de fordi jeg ikke liker å kaste mat, men du kan gjøre det om du vil. Damp eller kok bitene til de er møre og hell av vannet. Mos med en stavmikser, og smak til med smør, fløte, salt, pepper og muskat. Jeg brukte ca. en halv boks fløte og 1 stor ss smør. Du smaker selv når du syns den er saltet og krydret nok. 

 

Balsamicosaus

Panna med resten av smøret fra stekingen av kjøttet
1 halv dl balsamicoeddik 
1 stor ss honning

Selve kronen på verket, og den er så enkel! Varm opp igjen pannen fra stekingen av kjøttet med alt fettet i og om det ble noe kraft i den ildfaste formen har du det i panna også. Ha i balsamicoeddik og honning, la det koke godt i ca. 2 minutter under omrøring. 

 

Brokkoli- og blomkålgrateng

Denne la jeg ut oppskrift på i mitt forrige innlegg, du finner den her! 🙂 

 

andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

 

Jeg skulle egentlig poste dette på lørdag, men så kom livet litt i veien og jeg har egentlig ikke vært helt til stede igjen før i dag. Så da fikk det bli lillelørdag istedet, og det er egentlig helt greit. Det er ikke alltid ting går som planlagt, men man kan ikke klandre seg selv for det. Det er bare å prøve å ta vare på seg selv og komme til hektene igjen! Blant annet med gode måltider som dette. <3 

 

 

 

#andebryst #and #villand #balsamicosaus #rotmos #helse #mat #middag #matblogg #grønnsaksgrateng #grateng #søt #saus #kosthold #livsstil 

 

 

Kremet brokkoli- og blomkålgrateng og bekjempe depresjon

 

Planlegger du en spesiell middag denne helgen, eller vil gjøre noe litt mer ut av grønnsakene? Jeg elsker gratinerte grønnsaker! 

 

brokkoligrateng blomkålgrateng gratinerte grønnsaker

 

Brokkoli- og blomkålgrateng

1 brokkoli
1 blomkål
1 stor løk
3-4 hvitløksfedd
2 store ss meierismør
1 ss speltmel (eller det du har)
1 liter helmelk
Salt, pepper og muskat
Ost til topping (gratengen på bildet er uten ost)

 • – Sett ovnen på 180 grader
 • – Start med å skive løken og finhakk hvitløk, stek i panna med 1 ss smør til det er gyldent
 • – Del blomkål og brokkoli i mindre bunter, husk å bruk stilken til brokkolien også! Legg det i en ildfast form og hell stekt løk over
 • – Hvit saus: Smelt 1 ss smør og rør inn mel. La det frese litt før du heller i litt og litt melk under omrøring
 • – Smak til sausen med salt, pepper og muskat
 • – Hell den hvite sausen over grønnsakene i formen, og bland godt
 • – Stek i ca. 30-40 minutter og og ha på ost de siste 10 minuttene

 

Hvis du vil gjøre det enkelt så kan du ta denne versjonen: 

1 brokkoli
1 blomkål
1 stor løk
3-4 hvitløksfedd
5 dl fløte
Salt og pepper

Kutt opp grønnsakene og ha i en ildfast form. Hell over fløte, ha på salt og pepper, bland alt sammen og stek i 30-40 minutter på 180 grader. 

 

brokkoligrateng blomkålgrateng gratinerte grønnsaker

 

Denne helgen skal jeg bekjempe depresjonen som en champion! Gjengen skal møtes i morgen og vi har en hel dag, kveld og sikkert natt også planlagt med masse kos og moro. Jeg er så heldig som har så mange fine folk rundt meg, jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten. <3 Jeg vet hvordan det er å føle seg ensom selv om man er med andre mennesker, og også hvordan det er å være ordentlig ensom, helt alene. Det er vondt, og det gjør at jeg setter ekstra pris på alle jeg er glad i nå, og at de er glad i meg. 

Jeg har begynt så smått å trene, nå som jeg er sykemeldt og har overskudd til det. Det føles veldig godt å ha energi til å ta vare på kroppen sin, og den fortjener det så sykt! Kroppen min gjør alt for meg, den til og med reparerer seg selv etter en hard lørdagsnatt ute. Det minste jeg kan gjøre er å gi litt tilbake. <3 Er det egentlig noen grunn til å ikke elske kroppen vår? Uten den så hadde livet vært ganske kjedelig. 

 

Følg meg på instagram: Lisamalenee

BeIpm-cF619

I love my curves. <3 

 

 

#helg #middag #tilbehør #grateng #ovnsbakt #grønnsaker #helse #kosthold #side2 #matblogg #matglede #kroppspositiv #happykropp

 

 

 

 

 

 

Sukkerfrie banan- og havrecookies med kun 3 ingredienser!

 

Om det er én ting av sunnere godis man skal prøve så det være disse cookiene! Banan, havre og sjokoade er den perfekte kombo, cookiene er gyldne utenpå, myke inni og uten tilsatt sukker. De vil gi en blodsukkerstigning, men er uansett mye sunnere enn andre cookies som er proppet med raffinert sukker, og garantert mye bedre på smak og næringsinnhold! 

Når jeg var og handla på min lokale butikk i går, så hadde de økologiske bananer til 40% fordi de begynte å bli litt brune. Perfekt, tenkte jeg, da blir det deilige cookies til kveldskos i dag! Disse har jeg laget maaange ganger før, de tar bare noen minutter å preppe og krever kun tre ingredienser. 

 

banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

 

 

Sukkerfrie banan- og havrecookies med sjokolade 

200 gram godt moden banan
150 gram (øko) havregryn 
50 gram sukkerfri 70% sjokolade (eller den sjokoladen du har/får tak i) 

Sett ovnen på 200 grader. Mos bananene godt, du kan bruke gaffel men det går raskere med stavmikser eller blender. Hakk sjokoladen i små biter og de i bollen sammen med havregryn og rør deigen sammen. Fordel deigen til 9 klatter på et stekebrett, og trykk de ned med en skje, de flyter ikke utover under steiking. Steik de i 15-25 minutter, litt avhengig av ovn og hvor godt stekte du vil ha dem. Disse stod i litt over 20 minutter tror jeg. Følg med! Avkjøl på rist. 

 

banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

 

banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

 

banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

 

 

Jeg tror ikke du vil finne noen som ikke liker disse, med mindre man hater sjokolade og banen, men hallo hvem gjør vel det?! :* 

 

#cookies #sjokolade #sjokoladekjeks #havrekjeks #havrecookies #kk #side2 #underholdning #helse #kosthold #livsstil 

 

Probiotisk mageshot med styrkende gurkemeie og ingefær

Mange har spurt meg om oppskriften til mageshoten jeg har delt på instastory utallige ganger, og endelig får dere den! Denne tar jeg en shot av hver eneste morgen, og skyller ned med et stort glass rent vann. Det er en veldig fin morgenrutine å ha, både for å innstille kroppen på at dagen er i gang, for å hydrere kroppen og på grunn av de styrkende og helende ingrediensene i shotten. 

 

mageshot gut shot ingefærshot gurkemeieshot

 

Mageshot

150 g. ingefær
150 g. fersk gurkemeie
2 økologiske sitroner 
1 ts pepper
Vann

Startkultur

 

Du kan bruke den mengden ingefær og gurkemeie du vil, men pakkene jeg fikk tak i på coop inneholdt 150 gram.

 • – Start med å fjerne skallet på sitronene, ingefæren og gurkemeien om du ikke bruker økologisk.
 • – Kutt de i ca. 1 cm store biter og ha i en blender eller bolle om du bruker stavmikser.
 • – Ha i pepper og fyll på med vann til det dekker alt. Blend til alle bitene er godt knuste, men massen trenger ikke å være helt jevn.

Fra nå har du to muligheter: 

1. Sil massen gjennom et osteklede / tynt eller slitt kjøkkenhåndkle og hell på glassflaske. Oppbevar i kjøleskap. 

2. Slik gjør du shotten probiotisk / fermentert: 

 • – Hell massen i et stort glass og tilsett startkultur. Jeg har brukt startkultur fra fermentert rødkål, derfor er min rød nederst i glasset! Du kan bruke starter fra nesten alt som er fermentert, f.eks. surkål eller myse fra kefir. Ps. det er viktig å bruke sitroner i oppskriften dersom det skal fermenteres, fordi melkesyrebakteriene lever av sukker, og dette får de fra sitronene.
 • – Dekk over med et klede og la det stå i romtemperatur i 2-3 dager for å fermentere. Deretter siler du massen gjennom et osteklede / tynt eller slitt kjøkkenhåndkle og hell på glassflaske. Oppbevar i kjøleskap. 

 

Derfor elsker jeg denne shotten:

Bitterstoffer: som vi finner i f.eks. skallet på sitronen og i ingefær. Bitterstoffer stimulerer hele fordøyelsen. Ved å stabilisere blodsukker, oppmuntrer produksjonen av enzymer og galle, dempe søtsug, reparere og styrke tarmvegger og kanskje viktigst av alt; øke magesyreproduksjonen. Det er veldig lite utbredt at symptomer som f.eks halsbrann og sure oppstøt som oftest skyldes for lite magesyre, og ikke for mye, og at man på lang sikt forverrer situasjonen med syredempende midler. Det kan være lurt å spise noe som inneholder bitterstoffer til alle måltider eller ta en liten bitter-apéritif før store eller krevende måltider. Kanskje var ikke ideen om akevitten til julemiddagen så dum allikevel! Men min mageshot er nok litt bedre for deg. 🙂 

Sitronene inneholder masse vitamin C, elektrolytter og syren fra sitronene er faktisk med å gjøre kroppen mer basisk, som kan være en fordel med tanke på at vi i dag spiser mye mat som gjør blodet surt, f.eks. kjøtt. 

Virkestoffer curcumin som vi finner i gurkemeie har veldig mange fordeler, det virker blant annet betennelsesdempende og inneholder streke antioksidanter. Pepper er vist å kunne øke effekten av curcumin med opptil 2000%. 

Det samme gjelder for ingefær, og i tillegg stimulerer det produksjonen av galle og magesyre som hjelper fordøyelsen. Det kan dermed hjelpe deg med å unngå ting som oppblåst mage eller sure oppstøt. Ingefær er også kjent for å dempe kvalme. 

Probiotiske bakterier fra fermentert mat skal hjelpe deg til å få en sterk og rik tarmflora. Tarmen gjør en stor jobb for oss hver eneste dag, og i tillegg sitter omtrent 80% av immunforsvaret i tarmen, så det er absolutt en fordel å ha en sterk og frisk tarm! Fermenteringen gjør også at næringen fra shotten blir lettere for kroppen å ta opp. 

 

Enjoy! 

 

 

mageshot gut shot ingefærshot gurkemeieshot

 

mageshot gut shot ingefærshot gurkemeieshot

mageshot gut shot ingefærshot gurkemeieshot

mageshot gut shot ingefærshot gurkemeieshot

 

God kveld videre, søte deg. <3 

 

 

#helse #livsstil #underholdning #side2 #mat #frisk #kosthold #ernæring 

 

 

Saftig bakt paprika med indiske krydder

 

Litt sliten og trenger noe sunt du kan lage på få minutter? Fylt paprika bakt i ovnen gir deg et fargerikt måltid, du får i deg én av 5 om dagen, sunt fett og mettende proteiner. Et slikt måltid holder blodsukkeret stabilt, og er perfekt om du vil holde det gående en stund til eller om du trenger å fylle magen med noe godt før leggetid. Jeg lagde oppskriften for noen uker siden, når kjøleskapet var helt skrapa. Jeg hadde egentlig ingen forventninger om resultatet, men det ble overraskende godt og jeg har laget det såå mange ganger etterpå! 

 

fylt bakt paprika sunt raskt måltid

 

Fylt og bakt paprika med indiske krydder

En stor snackspaprika
2 egg
Ost
Garam Masala (indisk krydderblanding) 

 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær toppen av paprikaen og del den på langs. Legg paprikaen i en ildfast form med den hule siden opp og klekk et egg i begge halvdelene. Strø over garam masala og legg osteskiver over. Stekes i ovnen i ca. 15 minutter. Kan spises alene, eller serveres sammen med tilbehør. Her har jeg servert de sammen med quinoa kokt i kjøttkraft, avokado, tomater og litt grønne spirer og urter på toppen. 

 

fylt bakt paprika sunt raskt måltid

 

fylt bakt paprika sunt raskt måltid

 

fylt bakt paprika sunt raskt måltid

 

fylt bakt paprika sunt raskt måltid

 

Jeg holder på å lese meg opp om hormoner om dagen, og det er spennende å se hvordan kostholdet vårt påvirker hormonbalansen. Når kroppen er ute av balanse kan det føre til flere sykdommer, og et av nøkkelordene her er insulin. Det er viktig å ikke gå med høye insulinnivåer over tid, og her er et fint eksempel på et blodsukkervennlig måltid.

PS! Jeg spiser altså begge halvdelene av paprikaen og alltid noe ekstra tilbehør. Maten er lagt opp slik kun for fotografering, og reflekterer ikke et gjennomsnittlig måltid for meg. Mat er til for å styrke oss, hele oss og for å nytes. <3 

 

Husk å tagge meg eller bruke hashtaggen #lisamalene på instagram om du prøver noen av oppskriftene mine, så er det enkelt for meg å finne deg! 😀

 

 

#helse #livsstil #mat #blodsukkervennlig #bakt #paprika #egg #kk #kamille #sol #økologisk #tine #side2 #matbloggsentralen #matmagasinet #magasinet #underholdning #influencer #spisoppmaten #restemat #studentmat 

 

Slik lager du en god grønn juice

 

Det er mye snakk om nyttårsforsetter om dagen, slik er det jo hvert år etter jul. Treningssenteret er stappa fra 2. januar til sånn midten av februar, folk lager mat fra bunnen og det skal detoxes herifra og til månen. Det er vel fint for folk det, så lenge det står på, men jeg er ikke så fan av å gjøre radikale endringer i livsstilen. Husk at kroppen din har brukt lang tid, kanskje hele livet, på å lære seg at en ting er riktig, og da kan vi ikke forvente at den skal lære seg at noe annet er riktig over natta. Fra naturen sin side er kroppen laget for å spare på så mye som mulig energi (you know, in case of emergency), og å bryte ut av innlærte mønstre er krevende for kroppen, derfor vil den kjempe imot. 

Jeg syns derfor vi kan lage oss noen få og enkelt gjennomførbare rutiner i hverdagen, så det ikke blir sett på som et ork å gjennomføre de. Juice syns jeg er en fin liten rutine å ha i hverdagen, spesielt i perioder hvor matlysten ikke er på topp, så får man i seg næring fra masse grønnsaker allikevel, og i tillegg så smaker det jo så godt! Ikke noe poeng i å ha brus i kjøleskapet, når du kan ha ferskpresset juice i stedet! 

 

grønn juice detox

 

Grønn juice

1 bunt selleri
1 agurk
2 grønne epler eller pærer
2 lime

Jeg vasker alle grønnsakene unntatt de jeg får tak i som er økologiske. Jord og organismer fra frisk og usprøytet jord er bare bra for immunforsvaret! Kutt grønnsakene så de får plass i juiceren og sett i gang. Den ene limen juicer jeg med skallet på, skallet smaker veldig bittert, men inneholder mye bitterstoffer som er supert for magen! Den andre limen skreller jeg for at juicen ikke skal bli for bitter, da er den ikke noe god. 

 

Du kan bruke hvilke grønnsaker du ønsker!
Det viktige å huske på når vi skal lage juice er at frukt inneholder mye sukker, så selv om de lager den gode smaken så må det ikke overdrives. Ja, selvfølgelig er frukt sunt, men å helle nedpå saften fra 6 epler på en gang skaper samtidig en voldsom blodsukkerstigning. Prøv å bruke så mye grønnsaker som mulig, og spe på med frukt til du syns den er søt nok til å drikkes. Å bruke sitron eller lime er også lurt, det gir en fin balanse til bitterheten i grønnsaker. F.eks. brokkoli kan smake litt gress og bittert, mens det sure og søte fra sitronen balanserer det ut og lager en smakfull og god juice!

Det snakkes mye om å spise variert, og det kan jeg stille meg bak. Da får du i deg et vidt spekter av alle næringsstoffer som kroppen har nytte av. Jeg pleier å si at kurven skal se ut som en regnbue når du handler! 

 

grønn juice detox

 

 

 

#detox #livsstil #helse #mat #juice #økologisk #nyttår #side2 #kamille #elle #kk #grønn 

 

Hils på vårt nye familiemedlem!

 

Da jeg var 11 år grein jeg meg til min første kanin, bokstavelig talt! Mormor hadde tatt meg med på et arrangement i hjembygda, hvor det var noen jenter som hadde oppvisning med hoppekaninene sine, og da var det gjort. Jeg hadde bestemt meg, jeg skulle ha kanin, men mamma var ikke helt enig. Hun fortalte meg at jeg kom til å syns kaninen er moro i 14 dager, og etterpå blir den sittende i buret sitt. Jeg ga meg ikke, og 5. oktober 2005 (husker datoen som om det var i går!) dro vi til en lokal oppdretter og jeg hentet hjem Pimboli. Det var noe av det beste som har hendt meg. 

Det startet med en. Så ble det to, og så ble det tre. Og så kunne jeg like så greit bare ha så mange jeg ville, så lenge jeg hadde bur til de. Så jeg bygget bur. Jeg har hatt dusinvis av kaniner, reist land og strand rundt på konkurranser og utstillinger og fått mange venner. Når jeg ble 18 og fikk hest hadde jeg bare en kanin igjen, og det var Pimboli. Jeg bestemte meg for å gi han en bror når vi flyttet til Oslo, og slik kom Sondre i hus. Han var litt av en rampegutt og til tider alt for eiesyk, men nå har han vokst ut av den værste tenåringstiden og blitt kastrert, så han har blitt en livlig og aktiv kosegutt. Dere som har fulgt meg en stund har nok sett bilde av begge to både på bloggen, på snap og på instagram! 

I sommer, hele 12 år gammel, karte ikke kroppen til Pimboli mer, og vi måtte ta farvel med han. Det er veldig rart at jeg aldri skal få stryke den flotte pelsen hans noen gang igjen. 

Sondre har derfor vært alenebarn siden sommeren, og selv om det ser ut til at han trives så bør kaniner være flere, siden de er kolonidyr. For alt jeg vet er han kanskje ensom, jeg kan ikke lese kanintanker! 

Dermed har jeg gleden av å presentere familiens nyeste tilskudd, verdens søteste lille fluffypels! <3 

 

Kanin kaninhopping livsstil hobby

Kanin kaninhopping livsstil hobby

Kanin kaninhopping livsstil hobby helse

 

Ååh, hun er så nydelig at jeg smelter! Hun er etter to kjempeflotte hoppekaniner, og foreløpig viser hun gode talenter selv også. 
Hun er veldig aktiv, nysgjerrig, uredd og hopper allerede opp i sofaen på eget initiativ. 
På min instagramstory i dag har jeg lagt ut en del videosnutter av henne, gå inn å se! Instagram: lisamalenee

Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for kallenavn enda, og har ikke så mange gode forslag selv. 

Kom gjerne med navneforslag til meg! 

 

Jeg tenkte at jeg kunne ta et par bilder av Sondre også når jeg først var i gang, men han var ikke like fornøyd med å være modell, haha!
Jeg fikk da klipsa et par sjarmerende blinkskudd til slutt. 

Kanin kaninhopping livsstil hobby helse

Kanin kaninhopping livsstil hobby helse Solliens Seattle Seahawks

 

Dette innlegget har ikke så mye med mat og kosthold å gjøre, men kaniner har vært og er fortsatt en stor del av mitt liv, så jeg føler det er på sin plass og starte det nye året med å dele litt mer av meg selv med dere. Jeg er jo blant annet også opptatt av mental helse, og kaninene har vært en viktig nøkkel for meg for å komme hit jeg er i dag, med tanke på sosiale utfordringer. De lærte meg mestringsfølelse, ga meg selvtillitt og i klubben fikk meg mange venner og ikke minst ble jeg kjent med min beste venninne Malin, og vi har holdt sammen i tykt og synt siden. 

 

Sondre og lille bebis har så vidt hilst på hverandre gjennom nettingen, og Sondre ser ikke ut til å bry seg nevneverdig, så jeg håper de kan bli gode venner. <3 
På min instagramstory i dag har jeg lagt ut en del videosnutter av henne, gå inn å se! Instagram: lisamalenee

 

Godt nyttår alle sammen, og ikke glem og hjelper meg med å finne et nydelig kallenavn til lille nye! 😀 

 

 

#kanin #dyr #livsstil #hobby #helse