Smoothie med frukter i sesong og raw vanilla granola

Uæææ, jeg er i himmelen! Jeg har kjøpt meg ny blender, og det eneste jeg klarer å tenke på er: hvorfor gjorde jeg ikke det tidligere?! En billig bleder kan holde i massevis, men når en bruker blenderen hver dag, flere ganger om dagen, så er det en drøm å ha en litt kraftig blender. 

Jeg har funnet masse inspirasjon i boka til Tiril Refsum; Rågodt. Blandt annet har hun er fersken- og aprikospai som er heelt nydelig, og når jeg vil ha en rask versjon av denne lager jeg den som en smoothie med paibunnen smuldret over som en raw granola. Jeg er jo veldig fan av å bruke råvarer i sesong, og butikkene bugner over av søte og syrlige aprikoser og ferskner nå. Her er det bare å go crazy i frukthylla! 

 

Bkc9OOnh7bJ

Jeg tar meg selvfølgelig friheter når jeg lager mat. Smoothien er vanligvis frisk ferskenfarget, men jeg hadde i to store never med fersk spinat for å booste næringsinnholdet enda et hakk. Det fine med en “pimpa”  smoothie som inneholder både fett og proteiner fra nøtter, kokosmelk, krydder og bønner er at du vil oppleve et mer stabilt blodsukker enn ved reine fruktsmoothier og magen får mer og jobbe med slik at du holder deg mett lenger. En slik smoothie kan derfor kalles et fullverdig måltid om du er litt småsulten. 

Jeg serverte denne smoothiebowlen til min samboer og kompisen hans som var på besøk for å se på fotball VM, og den var borte på et blunk! Hvem trenger pizza og øl når du kan få smoothie, liksom? Haha! 

 

Lar du deg friste…? <3