Slik lager du en god grønn juice

 

Det er mye snakk om nyttårsforsetter om dagen, slik er det jo hvert år etter jul. Treningssenteret er stappa fra 2. januar til sånn midten av februar, folk lager mat fra bunnen og det skal detoxes herifra og til månen. Det er vel fint for folk det, så lenge det står på, men jeg er ikke så fan av å gjøre radikale endringer i livsstilen. Husk at kroppen din har brukt lang tid, kanskje hele livet, på å lære seg at en ting er riktig, og da kan vi ikke forvente at den skal lære seg at noe annet er riktig over natta. Fra naturen sin side er kroppen laget for å spare på så mye som mulig energi (you know, in case of emergency), og å bryte ut av innlærte mønstre er krevende for kroppen, derfor vil den kjempe imot. 

Jeg syns derfor vi kan lage oss noen få og enkelt gjennomførbare rutiner i hverdagen, så det ikke blir sett på som et ork å gjennomføre de. Juice syns jeg er en fin liten rutine å ha i hverdagen, spesielt i perioder hvor matlysten ikke er på topp, så får man i seg næring fra masse grønnsaker allikevel, og i tillegg så smaker det jo så godt! Ikke noe poeng i å ha brus i kjøleskapet, når du kan ha ferskpresset juice i stedet! 

 

grønn juice detox

 

Grønn juice

1 bunt selleri
1 agurk
2 grønne epler eller pærer
2 lime

Jeg vasker alle grønnsakene unntatt de jeg får tak i som er økologiske. Jord og organismer fra frisk og usprøytet jord er bare bra for immunforsvaret! Kutt grønnsakene så de får plass i juiceren og sett i gang. Den ene limen juicer jeg med skallet på, skallet smaker veldig bittert, men inneholder mye bitterstoffer som er supert for magen! Den andre limen skreller jeg for at juicen ikke skal bli for bitter, da er den ikke noe god. 

 

Du kan bruke hvilke grønnsaker du ønsker!
Det viktige å huske på når vi skal lage juice er at frukt inneholder mye sukker, så selv om de lager den gode smaken så må det ikke overdrives. Ja, selvfølgelig er frukt sunt, men å helle nedpå saften fra 6 epler på en gang skaper samtidig en voldsom blodsukkerstigning. Prøv å bruke så mye grønnsaker som mulig, og spe på med frukt til du syns den er søt nok til å drikkes. Å bruke sitron eller lime er også lurt, det gir en fin balanse til bitterheten i grønnsaker. F.eks. brokkoli kan smake litt gress og bittert, mens det sure og søte fra sitronen balanserer det ut og lager en smakfull og god juice!

Det snakkes mye om å spise variert, og det kan jeg stille meg bak. Da får du i deg et vidt spekter av alle næringsstoffer som kroppen har nytte av. Jeg pleier å si at kurven skal se ut som en regnbue når du handler! 

 

grønn juice detox

 

 

 

#detox #livsstil #helse #mat #juice #økologisk #nyttår #side2 #kamille #elle #kk #grønn 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg