Frisk sommersalat med mangosalsa

 

Gooood sommer! Nå har jeg tatt meg en lang sommerpause fra bloggen, og livet har ikke stått stille for å si det sånn. Det har vært noen hektiske uker hvor vi blant annet har flyttet til ny leilighet, men nå er alt ferdig og jeg har endelig fått tid til å “lande” litt. Så deilig! Noen av dere herlige lesere har til og med etterlyst meg, selv om det er kjipt at jeg har postet lite hittil i sommer, så er det utrolig koselig å være savnet. <3 Selv om bloggen har vært stille så har jeg vært ganske aktiv på snapchat, så legg til lisamalenee (med to e’er!) på snap så kan du følge meg tettere i hverdagen. 

 

Så til denne fantastiske salaten! Dersom du følger meg på snap har du nok allerede sett denne retten utallige ganger, men den er bare for god til å ikke få et eget tillegg på bloggen også.

Tidligere har jeg aldri vært noe fan av søtt i middagsmaten, for eksempel ananas på pizza. For et par uker siden var vi på besøk hos min svigerpappa, hvor det be servert en mangosalat til grillmaten, og JØJJEMEG så godt det var! Vel hjemme måtte selvfølgelig dette testes, og nå får jeg bare ikke nok. Tror faktisk jeg har spist salat med mangosalsa nesten hver dag! I går hadde vi besøk av pappa i den nye leiligheten vår, og hva serverte jeg? Helstekt kylling med salat og mangosalsa, selvfølgelig

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Frisk sommersalat med mangosalsa

Dette trenger du: 

Grønne blader, jeg liker spinat og ruccola godt 
Tomat
Feta eller mozzarellaost 
Økologisk kylling
Balsamico 
Spirer, vi hadde rødbetespirer og alfaspirer  

Mangosalsa:
1 mango
1 sitron
1 plante fersk koriander
1 halv chili 

 

Slik gjør du: 

Mangosalsa: Kutt opp mangoen i biter og ha i en bolle. Grovhakk en halv potte med fersk koriander, finhakk en halv chili eller mer hvis du liker sterk mat og skvis juicen ut av en hel sitron. Tilsett alt i bollen, og la salsaen stå i minst en time for at smakene skal sette seg skikkelig.  Mangoen jeg brukte denne gangen var litt godt moden, så salsaen ble rennende og litt mildere smak, men det er fint om mangoen er litt fastere i kjøttet slik at den holder seg i biter og ikke blir rennende. Jeg syns også mangoen smaker bedre hvis den ikke er overmoden. 

Stek kylling. Jeg liker å kjøpe hel økologisk kylling, det er bedre utnyttelse av hele dyret, billigere kilopris og man får muligheten til å koke kjempesunn og deilig kraft av beina. Topp en tallerken med grønne blader og legg over tomat i skiver. Strø over osten og kylling i biter og topp det hele med spirer, mangosalsa og balsamico. 

Nå kan du sette deg ned og nyte!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Siden vi hadde besøk gjorde jeg litt mer ut av presentasjonen ved å dekke på bordet. 
Det er så hyggelig. <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maten serveres med vann og Jun (fermentert grønn te) med aprikos og mynte. <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Håper du har hatt en god sommer hittil, og at den blir enda bedre med denne salaten. <3 

 

 

#salat #spinat #grønn #mango #salsa #sunn #helse #mat #kosthold #side2 #økologisk #ernæring