Skal du ut på tur og vil ha med litt ekstra energi eller trenger en rask pick-me-up å ha i veska når du er på farta? Disse energibarene er myke, søte og sprø på samme tid, og er et godt alternativ til energibarer du får kjøpt i butikken. Jeg tok med disse hjem til påskeferien, og hele familien har lagt sin elsk på dem!
Hjemmelaget müslibar
75 gram hasselnøtter, hakkede
75 gram tørket aprikos, hakkede (uten tilsatt sukker, se på ingrediensene)
50 gram kokosmasse
50 gram havregryn
50 gram bokhvete
100 gram honning
100 gram peanøttsmør
50 gram mørk sjokolade (til topping)
Ha alle tørre ingrediensene i en bolle. Ha peanøttsmør og honning i en liten kjele, og smelt langsomt på svak varme. Vi vil ikke at honningen skal varmes opp, fordi da ødelegges de gode egenskapene i honningen. Rør hele tiden, og når blandingen er blitt litt flytende (uten å være for varm, helst under 42 grader) heller du det over i det tørre og knar godt sammen. Klem massen ut i en form (min var ca. 15×25 cm) kledd med bakepapir. Smelt sjokolade i et vannbad og hell over. Sett kaldt i noen timer. Nå kan du løfte bakepapiret opp av formen og kutte i passe størrelser, ensom små godbiter eller større barer slik jeg har gjort.
God tur!
Skal du ut og nyte sola i påsken? Det skal i alle fall jeg, og disse barene, appelsingodisene og gullmarsipanen skal med i sekken. <3
Eller har du andre planer for påsken? 😀
#turbar #energibar #muslibar #sjokolade #påske #hjemmelaget #oppskrift #godis #nøtter
Mm, ser kjempegode ut!
SIRI ALVÆR: Tusen takk for det! God påske 😀
Disse barene så kjempegode ut! Jeg tror jammen jeg må prøve å lage dem en av de nærmeste dagene 🙂
Kjersti Holthe: Så moro at du vil prøve. 😀 De er perfekte å ha med på tur!