Hjemmelaget marsipan til påske; gullmarsipan!

Har du hørt om golden milk, eller gullmelk som det heter på norsk? Det er en varm drikk som er laget på valgfri melk og diverse krydder, hvorav gurkemeie er essensielt for å få de styrkende egenskapene og gode smaken. Jeg elsker gullmelk, den er varmende, bra for kroppen og ikke minst så er den gul! Idèen om å kombinere de varme krydderne med myk marsipan kom når jeg fant ut at jeg ville lage noen påskegodbiter jeg kunne dele med dere. Det er alltid spennende å utvikle nye oppskrifter og det blir ikke alltid en suksess, men disse ble altså kjempegode! 

 

påske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

 

Gullmarsipan

200 gram malte mandler 
50 gram honning eller 50 gram fibersirup (om du vil ha sukkerfri) 
1 eggehvite
100 gram mørk sjokolade til å dyppe i 

1 ts gurkemeie
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts vaniljepulver (valgfritt) 

 

Rør inn krydderne i mandelmelet. Tilsett eggehvite og honning eller fibersirup og kna godt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjøleskap i minst 20 minutter. Form marsipanen slik du ønsker, jeg rullet den til kuler og lagde noen mandelstenger. Slemt sjokoladen i vannbad og dypp marsipanen i. Oppbevares i kjøleskap i tett boks. 

 

Søt: Denne oppskriften er ikke veldig søt, men søt nok for min smak. Du kan tilsette ekstra søtning i form av sukrinmelis eller vanlig melis om du ønsker. Marsipan kjøpt i butikk inneholder ofte mer sukker enn mandler (!!!), så hjemmelaget er uansett mye bedre og du kan bestemme søtningsgraden helt selv! 

Fibersirup: Om du av ulike grunner ikke kan spise raske karbohydrater, som f.eks. ved diabetes, kan honningen byttes ut med fibersirup clear.

Krydder: Krydder har mange helsebringene egenskaper, og gurkemeie er spesielt kjent for å være betennelsesdempende og et sterkt antioksidant. Sjekk ut urtekildens planteleksikon, Gurkemeie. 

Honning: I forhold til raffinert sukker (eller melis som brukes til å lage marsipan) så inneholder honning noe næringsstoffer, antioksidanter og er prebiotisk. Litt honning i kosten kan derfor være bra for deg. I denne artikkelen har Berit samlet opp noen referanser du kan ta en titt på om du er ekstra interessert i honningens egenskaper. 

 

 

påske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

 

påske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

 

påske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

 

Jeg har i alle fall to supergode påskeoppskrifter til liggende å lure, så det er bare å glede seg! 

 

 

#påske #godis #helse #honning #gurkemeie #gullmarsipan #marsipan #hjemmelaget #oppskrift #påskeegg 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg