Jeg er på ingen måte klar for høsten enda, for selv om høsten er min favorittårstid så er jeg ikke klar for at sommeren skal være over enda! På en annen side så elsker jeg alt som smaker pumpkin spice, så selv om gresskar er forbundet med høsten så bruker jeg krydderblandingen året rundt. Yumyum. <3
Denne granolaen er lavkarbo fordi det ikke er brukt noe korn i blandingen, kun nøtter og frø! For å gjøre granolaen lettere fordøyelig for tarmen og næringsstoffene som finnes i maten mer tilgjengelig for opptak, er blandingen bløtlagt over natten. Mengden med honning som er brukt i oppskiften er helt innafor om du går på lavkarbo, ettersom man vanligvis ikke spiser hele formen med granola på èn gang. <3
Slik gjør du:
Bruk de nøttene og frøene du selv ønsker.
Denne gangen brukte jeg ca. en dl. hver av disse:
Hasselnøtter
Valnøtter
Paranøtter
Mandler
Linfrø
Solsikkefrø
Sesamfrø
Bokhvete
Hell over vann og strø over en ts salt for enda bedre effekt av bløtleggningen. La blandingen stå over natten eller i minst 7 timer. Sil av vannet og skyll godt, og du kan godt bruke en stavmikser raskt på blandingen for å knuse de største nøttene litt. Fordel blandingen utover et stekebrett, og klatt på 3 ss med smør, 2 ss honning og strø på 2 ss pumpkin spice. Sett inn i ovnen på 150 grader varmluft. Når smøret er smeltet rører du alt godt sammen, og rør hvert kvarter frem til granolaen er tørr og sprø.
Oppskift på pumpkin spice krydderblandingen finner du HER!
Mens jeg holt på å lage granolaen så kom jeg på en superdigg frokost, eller kveldkos om du vil, som jeg spiste heele tiden før men som har gått helt i glemmeboka! Den består av gresk yoghurt (eller naturell biola/kefir/yoghurt), friske og syrlige bringebær, knasende og krydret granola toppet med revet brunost som gir et karamellaktig hint for å toppe det hele. Har du ikke prøvd revet brunost på granolaen før? Oooh, Honey, you’re up for a treat!
Har du andre måter å bruke granola eller müsli på som jeg bare må teste? Legg igjen en kommentar! <3
dette så skikkelig godt ut! aldri hørt om brunost oppå hehe
god helg!
Maiken Johnsen: Vet du hva, ikke jeg heller! helt til jeg avr på Brasserie Palo og bstilte en dessert som het “Brunost”. Merkelig tenkte jeg, men måtte prøve. Så fikk man en liknende rett med syrlig bringebærkrem og revet brunost! Var utrolig godt, så jeg måtte lage en egen versjon hjemme. Mmm <3
Du er såååå flink!


Christine carlsen: Det var fint sagt, tusen takk! <3