Slik lager du gresskarpuré og pumpkin spice

 

PUMPKIN SPICE EVERYTHING EM AI RAIT?! 

Tror jeg har stressa det ganske greit hvor godt jeg liker alt høsten har å by på av grønnsaker og mat generelt, og gresskar er intet unntak. Det er pumpkin spice latte, pumpkin spice coockies, pumpkin spice pasta, pumpkin spice is, pumpkin spice brød, pumpkin spice ALT!!

Vi kan alle dra nytte av å bruke mer krydder i maten. Krydder er rikt på antioksidanter, flere av de hindrer sopp- og bakterievekst og for eksempel så virker kanel blodsukkerregulerende, ingefær og kardemomme og ingefær stimulerer fordøyelsen og muskat kan forhindre oppblåst mage og kvalme. Mange kryddere har de samme fordelene. Det beste er jo at det finnes ikke vanskelig å lage sin egen blanding, bare se her: 

 

gresskar pure pumpkin spice

 

 

Pumpkin spice aka. gresskar-krydderblanding 

1 ts ceylon-kanel
1 ts malt ingefær
1 ts muskat
1 ts allehånde 
1 ts nellik 
1 ts kardemomme 

Dette er kryddere som går utmerket godt sammen med gresskar, og du må ikke bruke alle i blandingen din så det går fint å sløyfe noen av de.

Har du ikke tilgang på ceylon-kanel kan du fint bruke kanel fra matbutikken, men jeg vil sterkt anbefale deg å kjøpe ekte kanel, altså ceylon, nå som det går mot kanelsesongen aka. jul! Grunnen til det er at ceylonkanel, inneholder mye mindre kumarin enn cassiakanel, som er den du finner på matbutikken. Kumarin er giftig for leveren, og det er ikke anbefalt å spise mer enn ca. en halv ts pr dag, og mindre for barn. Ca. 0,1 milligram pr. kilo kroppsvekt er innafor. 

Oppbevar krydderblandingen i et lite glass, f.eks. et tomt krydderglass, så har du den lett tilgjengelig! 

 

Gresskarpuré

Kjøp gresskar, enten en liten utgave eller en som allerede er delt opp, slik de ofte gjør med vannmelon for eksempel. Sett gresskaret i ovnen på over- og undervarme på 150 grader i rundt en time eller til kjøttet er helt mørt. Nå kan du enkelt skrape fruktkjøttet ut av skallet med en gaffel, og kjøre det til en glatt masse med stavmikser, blender eller liknende. 

Superdupernkelt! 

 

gresskar pure pumpkin spice

gresskar pure pumpkin spice

 

Med ferdig gresskarpuré og krydderblanding har du en super base for uendelige mange gode oppskrifter med gresskar. Ikke minste kan du blande inn kraft og litt mer grønnsaker i gresskarpuréen, så har du en deilig gresskarsuppe!  I løpet av denne uka en gang deler jeg min variant av pumpkin spice kaffe-latte. Mmm. <3 

 

Dette får du opp når du google pumpkin spice everything! Haha, elsker det! 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg