Vi fortsetter trenden “spis en regnbue” med en skikkelig gedigen skål quinoasalat, og her er det nok å ta av selv for den mest grådige! Vi kickstarter høsten med så mye farger som mulig og utnytter oss av de rågode norske varene vi får i butikkene i disse dager.
Høsten er tiden for litt deilig egenpleie, tenne lys, drikke te, krype under pleddet og ikke minste å elske seg selv. Du som elsker deg selv og kroppen din, og alt den gjør for deg hver eneste dag, ønsker selvfølgelig å nære den med kun det beste! På den måten gir den alt tilbake, fin hud og friskt hår, energi og lyst, holder seg varme, gir deg god søvn og masse glede. Alt du trenger for å nyte høstens goder og komme deg inn i gode rutiner etter sommeren.
Kan du egentlig si nei det?
Quiona bowl aka quionasalat
Hele tanken bak denne salaten er å spise sunt og kaste mindre. Derfor tar du det du har i kjøleskapet og på den måten unngår du at det blir liggende der for lenge og du til slutt bestemmer deg for å kaste det. Kjøp inn noen friske innskudd med nydelige farger so du syns mangler i ditt kjøleskap-sortiment.
Quinoa
Legg 2 dl quinoa i bløt over natten, skyll dem og kok på svak varme med lokk i 4 dl væske til væsken er helt absorbert og frøene møre. Jeg tilbereder de alltid i kyllingkraft med mye fett i, det gir så utrolig god smak og konsistens. Kraft er jo et eget kapittel for seg selv, men skal ikke grave meg inn på det nå. Du kan også bruke buljong eller krydder, bare husk å tilsette fett! Fett er ekstremt viktig for kroppen vår, for at hjernen, nerver, cellemembraner og hormoner skal fungere som de skal, for myk og smidig hud og for å ta opp de fettløslige vitaminene.
Quinoa inneholder dessuten alle de essensielle aminosyrene (proteiner) vi trenger!
Når jeg kokoer 2 dl quinoa har jeg nok til ca. 4 måltider. Derfor fordeler og den ferdige quinoaen i 4 matbokser og fyller de til randen med grønnsaker. Da har jeg en stor boks med masse næring som jeg raskt slenger i sekken på vei til jobb om morgenen. Så raskt, så enkelt og såå godt!
Grønnsakene
Denne gangen hadde jeg rødkål, sukkererter, gulrøtter, paprika, mais og avokado tilgjengelig. Du bruker selvfølgelig de grønnsakene du selv vil, og husk å tenke “regnbue”! Kutt, hakk og riv grønnsakene og ha over quinoaen, og ha gjerne over en klatt rømme (ikke lettrømme selvfølgelig) og hakket vårløk eller et par ss med pesto og revet parmesan.
Jeg trenger litt inspirasjon til neste ukes quinoa-matpakker!
Hva er dine favorittgrønnsaker?
Send meg på snap eller legg igjen en kommentar, så er jeg evig takknemlig. <3
Snap: lisamalenee
Håper du får en super onsdag!
#sunn #mat #helse #kosthold #ernæring #quinoa #bowl #salat #fett #elskdegselv #branok #fitnok #kraft #høst #glede
mmm, så skikkelig digg ut ! Skal jeg prøve, elsker quinoa <3
Emma Josefine: Så bra, jeg også! Det er så enkel mat ,og såå godt og næringsrikt! 😀