Sunnere moccafudge påskekuler!

 

Endelig påskeferie folkens! For vår del betyr det fire dager med kos i hjembygda og det skal bli så deilig nå. Den friska lufta og de spirende skogene. Mmm. <3 Det blir ekstra deilig å reise fra leiligheten i Oslo akkurat nå, fordi huseier holder på med å pusse opp kjøkkenet, så alt er snudd på hodet og vi har ingen mulighet til å lage mat hjemme.
Kriiiise for min del! Heldigvis har jeg laget og spart TO sjokoladeoppskrifter som jeg skal dele i påsken og den ene får du nå!

 

Disse myke moccakulene har en kraftig sjokoladesmak med et hint av kaffe. De er seige, veganske, fri for raffinert sukker og er mektige så de kan faktisk spises som et lite mellommåltid. Og ja, også er de fermenterte da. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
// Inneholder annonselenker

 

Sunnere moccafudge påskekuler

2 dl peanøtter
1 dl hasselnøtter
1 dl havregryn

Ca. 10 dadler (små/mellomstore)
1 ss kokosolje (eller smør)
1/2 - 1 ss pulverkaffe 
1 klype salt
1 ss sukrin gold
3 ss råkakao (eller vanlig, men da mister du mye gode næringsstoffer og antioksidanter)
litt vann

 

Bløtlegging av nøttene:
Ikke bruk ristede eller saltede nøtter til denne prosessen. Du kan bruke de nøttene du ønsker, hassel- og peanøtt passer godt til sjokolade syns jeg. Det gjør også pecan. Bløtlegg nøttene, gjerne med et par ss surdeigsstarter og litt salt i vannet. De må bløtlegges minimum over natten for å bryte ned antistoffer, og over flere døgn for å fermentere. Mine står i ca. to døgn. Tørk nøttene i ovnen på ca. 100 grader til de er helt tørre, rør ofte! Nå er nøttene ferdig fermenterte/bløtlagte og klar for bruk! Du kan fint hoppe over denne prosessen, men da inneholder fortsatt nøttene fytinsyre som er ufordøyelig for mennesker og hindrer fordøyelse og opptak av næringsstoffer. Det beste hadde vært å bløtlegge havregrynene også, men da blir disse til grøt så det er lite egnet til denne oppskriften. 

Slik gjør du:
Kjør nøtter og havregryn i en blender eller foodprossessor til en mel. Fortsett å kjøre nøtte- og havremelet i en foodprossessor til massen begynner og bli klissete. Nå kan du tilsette alle de andre ingrediensene unntatt vann, husk å fjerne steinen i dadlene. Kjør blandingen igjen, og tilsett noen ss med vann under blendingen til du er fornøyd med konsistensen. Rull kuler av deigen og pynt de med det du har tilgjengelig.

Jeg brukte cake dust i gullfarge og bipollen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg har enda en supergod sjokoladeoppskrift på lur, og den er sukkerfri, raw og minner veldig om vanlig sjokolade du kjøper i butikkhylla; bare at denne gjør deg og kroppen din godt! Det er bare å glede seg. :D

 

Håper du får en superfin påske og at det blir sol der du er. Pass på å smøre deg med solkrem, spis masse god mat og unn deg og familien din sunn og supergod sjokolade i samme slengen! Skal du tilbringe påsken på jobb burde du i alle fall unne deg litt sjokolade, godt for kropp og sjel. <3

 



 

#mat #godis #godteri #sunn #sunt #godt #underholdning #påske #blogg #fermentering #nøtter #helse #kosthold 

 

 

4 kommentarer

Sharone

12.04.2017 kl.19:32

Mm, det så kjempegodt ut! :D

Lisa Malene

14.04.2017 kl.12:58

Takk, de er megagode. :D

Nora Piscopo

12.04.2017 kl.21:11

Nam så godt! Ha en fin kveld :)

Lisa Malene

14.04.2017 kl.12:58

Tusen takk, de er kjempegode. :D

Skriv en ny kommentar

Lisa Malene

Lisa Malene

22, Oslo

Velkommen skal du være! Lisa heter jeg, selverklært matelsker, fremtidig bonde og blogger. Sammen med deg ønsker jeg å dele min lidenskap: budskapet om helsebringende, bærekraftig og ren mat. Min største drøm er å leve av ernæring og matproduksjon, med de største intensjoner om å produsere mat av ypperste kvalitet, hvor dyrevelferd og økologi er i fokus. Næringsrik og ren mat burde være en selvfølge og tilgjengelig for alle, i hele verden . Mat laget med kjærlighet, helt fra spiren traff jorda, til den servers i ditt kjøkken. Jeg gleder meg til å dele min matglede og reisen mot å nå min drøm med deg! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits