Jeg setter ikke akkurat ring rundt 14. februar i kalenderen og legger store planer for kvelden, men jeg liker å feire kjærligheten og syns at man burde gjøre det litt hver dag, så hvorfor ikke på selveste valentines også? Om personen du elsker er glad i trening og sunn livsstil så setter han eller hun sikkert ekstra pris på litt sunt godis på en hverdag.
Og du? Det er lov å elske seg selv også.
Geléhjerter (eller den forma du har)
100 g. bringebær
1,5 dl vann
Juice fra 1 lime
1 stor ss gelatin, ca. 10 gram
2 ss søtning, jeg brukte 1 ss kokossukker og 1 ss sukrin
Silikonformer
Du kan bruke fryste bringebær, men legg de på benken så de tiner. Bland bær, limejuice og 1 dl vann med stavmikser, og sil blandingen så du ikke får med frøene fra bringebærene i geléen. Ta resten av vannet i en liten kjele og tilsett gelatin og søtning, og smelt på svak varme. Hell gelatinblandingen over bærene mens du rører og hell i former. La de stivne i kjøleskapet i minst 2 timer.
Tips: Legg formene på en fjøl før hu heller i geléen, da er de lettere å bære inn i kjøleskapet når du har fylt de opp.
Annet:
– Du kan bruke hvilke bær du selv ønsker, jeg lagde en porsjon med bringebær i hjerteformer og en med blåbær i stjerneformer.
Blåbærene trenger ikke å siles, fordi de ikke inneholder slike frø som bringebærene gjør.
– Det er i prinsippet ikke noe i veien for å smelte gelatinen og søtningen sammen med bærene,
men for å bevare så mye som mulig av næringsstoffene bør de ikke varmes.
– Kollagen er en av våre viktigste byggestener i kroppen, og er viktig for en frisk slimhinne i tarmen, elastisk og ung hud
og benbygning blant annet. Når du spiser gelatin får du i deg masse kollagen!
Håper du får en fin onsdag, uansett om du skal feire deg selv eller en du er glad i, eller gjerne begge deler. <3
#gelegodis #gelehjerter #sunn #sukkerfri #livsstil #antiage #proteiner
NAAAAAM
Kristine Larsen: