Sunnere og kremet havregrøt med sjokolade og hassel

 

Tenk å ha skikkelig cravings på havregrøt liksom?! Egentlig er jeg ikke så fan av havregrøt en gang, men denne fløyelsmyke grøten med sjokolade og knuste hasselnøtter er bare ikke til å motstå! 

Denne helgen var jeg hjemme hos familien i Odalen, og når jeg kom hjem på søndag hadde jeg skikkelig lyst på havregrøt av en aller annen grunn. Dere skulle ha sett skuffelsen i ansiktet til Espen når han spurte hva jeg ville spise, og jeg svarte havregrøt, haha! Jeg bestemte meg for å lage en skikkelig god grøt, og da ble denne oppskriften til. Den ble godkjent av Espen også, så den er kvalitetssikret. 😉 Nå har jeg faktisk spist denne tre dager på rad, klarer bare ikke la vær! 

Grøten er pimpa med ekstra næring og den er melke- og glutenfri om du bruker glutenfri havre, så den passer godt til allergikere og er super for barn i vekst. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fløyelsmyk og sunnere havregrøt med sjokolade og hasselnøtt 

Én porsjon grøt:
1 dl havremel 
2 dl valgfri melk 
1 ts extra virgin kokosolje
2 ss Kollagen 
1 eggeplomme

Topping: 
Hasselnøtter
80% mørk sjokolade (eller så mørk du får tak i, gjerne sukkerfri variant)
Ceylonkanel 
Fibersirup Gold 

Tilsett gjerne melken i havren kvelden i forveien for å bli kvitt antinæringsstoffer i kornet og gjøre det lettere fordøyelig, men det er ikke nødvendig. Gi havremel og melk et raskt oppkok. Ta kjelen av platen og rør inn kokosolje, kollagen og eggeplomme. Knus hasselnøtter og rasp 1-2 ruter med sjokolade med rivjern og strø over grøten. Avslutt med kanel og fibersirup gold på toppen. 

 

Litt generell info: 
Havremel:
Om du ikke har havremel så kan du knuse havregryn med en blender eller stavmikser, så har du havremel. Du kan bare bruke vanlig havregryn også.

Melk: Min favoritt til havregrøt er mandelmelk, f.eks. Alpro sin usøtet mandelmelk. 

Kokosolje: Pass på at du bruker kokosfett av god kvalitet, den må være kaldpresset og uraffinert. Fett gjør at du holder deg mett lengre, og du unngår forhåpentligvis å være fysen på noe usunt knask i løpet av dagen! Det holder også blodsukkeret stabilt og er 100% nødvendig for å ta opp de fettløslige vitaminene i maten. 

Kollagen: Kollagan er det mest vanlige proteinet i kroppen vår. Jeg bruker det fra naturkilden.net, og fordelene med å bruke kollagen daglig er beskrevet veldig godt i denne artikkelen. 

Eggeplomme: Inneholder masse gode næringsstoffer og sunt fett. Pleier vanligvis ikke å ha det i, men om jeg er litt ekstra sulten eller føler at for litt ekstra næring.

Celylon kanel: Inneholder mye mindre kumarin enn “vanlig” kanel. Kumarin er giftig for leveren i store mengder, så det er en ting å tenke på nå som det nærmer seg juletider og mye julegrøt med kanel. Kanel er også med på å holde blodsukkeret stabilt. Du kan kjøpe det f.eks. her: SOMA.no – Ceylon kanel

Fibersirup gold: Du finner produktet i helsekostbutikker, link til info om produktet her! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nytes under et deilig varmt pledd med en kopp te. <3 

 

 

 

#havre #havregrøt #livsstil #helse #kosthold #oatmeal #oats #alpro #funksjonellmat #soma #fibersirup #sjokolade #hassel #sunn #sukkerfri #glutenfri #melkefri #allergi #grøt 

 

 

 

 

4 kommentarer
  1. Prøvde ut denne nå, med en liten vri 😊 Den skal bli turfrokostgrøt på skitur senere i uka. Bytta ut melk med vann og kokosmelkpulver (økosjokolade) og hadde også i en halv dl mandelmel, 1 ss kokossukker, litt maldonsalt, kardemomme og kanel. Jeg dropper eggeplommen på tur. Toppa med pekannøtter, kanel og fibersirup. Namm!!!!

  2. mariesmat: Fantastisk! Jeg pleier å si at man tar det man har, og gjør det lettest mulig. 🙂 Mat skal ikke være komplisert! Pleier også å bytte ut halvparten av havren med mandelmel, gir mer fett og mindre karbohydrater, og metter lengre. <3 Elsker at du like oppskriften! God tur! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg