Probiotisk kokoskefir

 

 

Du vet når du får skikkelig lyst på noe, og du får det ikke ut av hodet. Du ser for deg hvordan det smaker og kan nesten kjenne konsistensen på tunga. Vel, jeg er overbevist at slike cravinger er kroppens måte og fortelle oss at den trenger noe på. Tarmen vår er langt mer smart enn vi tror, og når min kropp roper etter noe, da skal den få det. Av og til får jeg bare utrolig lyst på yoghurt, og med tanke på at syrnet melk er laget ved hjelp av probiotiske melkesyrebakterier som kan være svært gunstig for tarmen så er det kanskje ikke så rart heller. Kjære mage, klart du skal få hjelp!

 

Det fine med syrnet melk er at det ikke tar så lang tid å lage som mye annet fermentert man kan gjøre, og trenger kun 1-2 døgn på å bli ferdig. Det er dessuten så enkelt å syrne melk hvis du bruker kefirkorn, og dersom kokosmelk er det eneste du har tilgjengelig akkurat da eller du av andre grunner ikke kan drikke melk, ved f.eks. laktoseintolleranse, hvorfor ikke bare lage kokoskefir?

 

 

Kokosmelk kefir kokoskefir

 

Melkesyrebakteriene elsker sukker, og de lever av det. Dersom du tilsetter kefirkorn i melk lever de blant annet av melkesukkeret, altså laktosen, i melken. Avfallsstoffet fra bakteriene er blant annet syre og CO2, som gjør melken syrlig, tykk og luftig. Mangelen på sukker i det ferdige produktet gjør at den smaker syrligere og mange med intoleranse for melk og laktose opplever å tåle dette bedre, spesielt dersom man har brukt upasteurisert melk. Det finnes sukker i kokosmelk også, dermed kan du lage kokoskefir på samme måte som du lager melkekefir.

 

Probiotisk kokoskefir

2 bokser helfett kokosmelk
2 ss kefirkorn 

Gjerne bruk kokosmelk uten unødvendige tilsetninger, f.eks. rema 1000 sin i rosa kartong. Jeg liker også coop sin økologiske, selv om den dessverre inneholder fortykningsmiddel. Ha kokosmelken i en glassbeholder og tilsett kefirkornene. Kle krukken med et kjøkkenhåndkle og fest med strikk slik at ikke insekter og annet rusk får tilgang. La denne stå på et lunt sted og smak underveis slik at du får den akkurat så syrlig som du vil ha. Jeg liker den godt syrlig, og den står ca. 24 timer. Ikke bli nervøs dersom den skiller seg, det gjør den når den har stått lenge, men smaken er kanskje litt for syrlig for noen. Når den er ferdig siler du av kornene og oppbevarer de i en glasskrukke med vanlig melk i kjøleskapet.

Kokosmelk inneholder ikke nok sukker til å holde kefirkornene i live over lengre tid, derfor må de lagres i melk slik at de kan leve av melkesukkeret. I dette innlegget til Kim lærte jeg at man kan bruke daddelgrøt og tilsette i kokosmelken dersom man ikke ønsker å lagre de i melk. Smart!

 

 

Kokosmelk kefir kokoskefir

 

Kokoskefir toppet med kiwi, mango og fermentert granola. Yum!

Kokosmelk kefir kokoskefir

 

Kokosmelk kefir kokoskefir

 

 

 

 

Kokosmelk kefir kokoskefir

Interessert i flere helse- og kostholdstips? På min instastory deler jeg mye og prøver å oppdatere jevnlig!

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg