17. mai er rett rundt hjørnet, og i den anledning syns jeg det passer seg å dele litt søtsaker igjen. Faktisk så skal du få to kakeoppskrifter i dag! Planen var å poste disse tidlig i dag, slik at du får handlet og forberedt dersom du vil lage kakene, men jeg har hatt det litt travelt med noe utrolig spennende i dag som jeg skal dele når det er klart, så fotografering og bilderedigering av kakene har tatt litt tid. Nå er i alle fall pavlovaen klar, og den skal jeg nytes med min fine venninne før vi straks skal ut en tur!
Sukkerfri pavlova
Bunn:
2 romtempererte egg
1 stor ss sukrin eller sukrin gold
5-10 dråper stevia eller 1 ts løs steiva
Jeg liker å kombinere flere typer søtning når jeg ikke skal bruke sukker. Grunnen til det er at mange syns sukrin kan føles “kaldt” i munnen, og det smaker bedre om man kombinerer fler. Sukrin og annen søtning begynner man å få tak i hos de fleste velassosierte dagligvarebutikker og i alle helsekoster.
Sett ovnen på 100 grader. Skill eggehvite og eggeplomme, det må ikke komme noe eggeplomme i eggehviten. Pisk eggehvite og det søte til det er stivt, og ha på et brett med bakepapir. Stekes i 1,5-2 timer.
Krem:
1,5 dl kremfølte
2 ss sukrin eller sukring gold
5-10 dråper stevia eller 1 ts løs stevia
Pisk til en luftig krem. Ha utover den avkjølte marengsbunnen og topp med bær.
NYT!
Fikk du lyst på pavlova? Hele min er allerede borte. SÅ GOD!
#mat #sukkerfri #kake #pavlova #jordbær #sukrin #blodsukker #krem #17mai #helse #kosthold
Ser jo helt nydelig! tusen takk for oppskrift
Den så utrolig god ut
Fikk lyst til å lage sånn pavlova selv.
Victoria Larsen: Gleden er på min side! Håper du liker den.
Pernille: Anbefaler deg å prøve!
Åh, det ser kjempe godt ut! Takk for at du deler, blir så inspirert av deg! Håper du får en fin feiring:)
Kristine Munkelien: Såå hyggelig å høre, Kristine, det gjør meg så glad! Tusen takk i lige måde.