Lun grønnsakssuppe på 10 minutter

 

En av forespørslene jeg får mest er om jeg har tips til oppskrifter som er raske å lage. Ja, det kan jeg forså, tidsklemma og alt det der. Men i tillegg skal det være billig. Og så skal det være sunt. Og ikke minst så skal det smake godt! Hjelpes. 

Men ingenting er umulig. Suppe er en av mine favorittretter om dagen, jeg elsker hvor enkelt det er å hive ingrediensene sammen og la duften av deilig suppe bre seg i huset og friste smaksløkene mens jeg holder på med andre ting. Tilsatt helende kraft og utsøkte krydder er grønnsakssuppe en rett som det er enkelt å bli glad i, og som man kan spise så ofte man vil, med verdens beste samvittighet. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lun grønnsakssuppe 

1 pose rotgrønnsaker grovkuttet 
1 pose erter
En halv purreløk
Beinkraft
Smør

Krydder:
Gurkemeie
Pepper
Oregano
Laubærblad
Salt

 

Kraft har en rekke helsefordeler, blant annet på grunn av det høye innholdet av kollagen/gelatin. Kollagen er en av de viktigste byggestenene vi har i kroppen, og er godt for skjelett og ledd, sterkere hår og negler, elastisk og ung hud og ikke minst en god tarmhelse. Gurkemeie er bevist til å ha mange virkninger, og er blant mye annet et sterkt antioksidant, avgifter leveren, regulerer kolesterol, demper betennelser og senker høyt blodtrykk. Virkestoffet i Gurkemeie heter curcumin, og pepper øker biotilgjengeligheten av dette virkestoffet med så mye som 2000%! På mange måter kan man si at denne suppa er den skikkelig helseboost for kroppen din. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Slik gjør du:

Hell en halv til en liter beinkraft i en kjele og tilsett grønnsakene. Fryste grønnsaker er minst like gode som ferske, de er billige og bruker kortere tid på å bli ferdig da de ofte allerede er dampet. Ha laubærblad og oregano i kjelen. Vask og kutt en halv purreløk og surr i en panne med en goood klatt smør. Bruk ekte meierismør og ikke margarin eller planteoljer. Fett i moderate mengder er godt for kroppen, og er dessuten essensielt for opptak av næringsstoffer i tarmen. I denne suppa er det en mengde næringssoffer vi ønsker å ta opp, så ikke vær redd for fettet! Strø over litt salt, 1-2 ss med gurkemeie og så mye pepper du ønsker på purren og fres til den er gyllen. Ha purren i kjelen og la det hele stå og putre mens du holder på med andre ting. 

 

Deretter: nyt!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Håper du har en fantastisk søndag, her i Oslo er det i alle fall fantastisk vær og vi skal kose oss med litt suppe til lunsj før vi skal ut og gå en tur i sola. Kos deg, og lad opp til en ny uke i morgen. <3

 

 

snapchat: lisamalenee
instagram: lisamalene.no
mail: [email protected]

 

 

 

 

#mat #suppe #gurkemeie #pepper #curcumin #helse #kosthold #underholdning 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg