Nå er det vel på tide med en middagsrett igjen! Av og til er det faktisk på tide med en avveksling fra taco, og da er det perfekt å lage enchiladas, burrito eller liknende, bare det er meksikansk selvfølgelig.
Her er vegetarburrito med roasted vegetables, ostesaus og guacamole!
Du trenger:
Fyll:
1 chili
3 fedd hvitløk
1 stor løk
1 paprika
1 boks bønner
2 ts paprikakrydder
2 ts cumin
2 ts oregano
1 dl ris eller quinoa
Ostesaus:
1 ts hvetemel
1 ts smør
2-3 dl melk eller kokosmelk
Valgfri mengde ost
Guacamole:
1 stor avokado
1 neve små tomater
1/4 ts muskat
1/2 ts pepper
1/2 ts gurkemeie
Og:
Toltilla-lefser
Hakk chili og hvitløk og frem litt i pannen. Del paprika og løk i strimler og stek sammen med chili og hvitløk. Tilsett bønner og krydder på slutten av steketiden.
Kok ris eller quinoa etter instruksjoner på pakken. Jeg kjøper quinoa i løsvekt, og bruker 1 dl quinoa og 2 dl vann.
Smelt smør og bland inn hvetemel. Hell over melk og la dette småkoke litt før du har i ost. Jeg brukte mozzarella og cheddar.
Mos avokadoen og ha i tomater delt i to. Tilsett krydder og rør godt.
Fyll tortillaen med burritofyll, saus og guacamole og topp med noe mer dersom du ønsker det.
På toppen har jeg fermentert løk. <3
Så. Da blir det vel burrito til middag i dag da?
Jeg har en nyhet også! Forrige uke bestilte jeg meg foodprosessor, og den kom i posten i dag! Jeg gleder meg skikkelig til å teste den ut, og dele mange nye oppskrifter med deg.
Fortsatt god lillelørdag!
#mat #burrito #meksikansk #onsdag #saus #vegetarmat #vegetar #kosthold
Åh, nam! Det så veldig godt ut
Kan lage mye godt med food prosessor, bruker min mye
Ser kjempe godt ut!
Så godt det så ut!
buroyfoto: Vedlig hyggelig, tusen takk.
Det var veldig godt altså!
Iselin Renée: Det er så sant! Måtte prøve den før jeg dro på jobb i dag, det var en drøm!
Victoria Larsen: Hjertelig takk for det!
elisebr: Hjertelig takk. <3