hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Milj -
  • 07.10.2018
  • Krydret og varmende Golden latte uten melk

    Golden milk, eller gullmelk, har tatt verden med storm, og denne styrkende drikken er perfekt kose seg med n som hstmrket og kulda kommer krypende. Nr immunforsvaret jobber p hygir og en br holde senga og la kropp og fordyelse hvile, da bytter jeg ut kaffen med gullmelk, og jeg drikker det hele dagen lang. Jeg har blitt syk (igjen...) og da er det s deilig ha noe varmt, fyldig og nrende gi til kroppen. I tillegg til vre uten melk (laktosefri) s er denne drikken vegansk og inneholder godt plantefett og litt proteiner. Du trenger en blender eller stavmikser for denne oppskiften. 

     

    vegansk golden latte uten melk



    Krydret, fyldig og varmende gullmelk-latte 💛
    En kopp varmt vann, ca. 2,5 dl.
    1 ss hampfr
    1 ss kokosmelk
    1 liten ss lnnesirup
    1 ts gurkemeiepaste
    Ha alt i en blender og blend godt i 1 min til alle hampfrene er 

    Gurkemeiepaste lager du ved koke opp
    1 dl gurkemeiepulver
    1 ts kanel
    1 ts kardemomme
    1 ts pepper
    1 ts ingefrpulver
    1 ss kokosolje
    2-3 dl vann.

    La det putre i 10 min, spe p mer vann om ndvendig, og ha p glass. Holder seg i kjleskap ca. 1 uke.

    Kos deg med en varm kopp gullmelk utover hsten. 🧡🍂 

     

    vegansk golden latte uten melk

     

    vegansk golden latte uten melk

     

    vegansk golden latte uten melk

     

     

     

  • 23.08.2018
  • Hva er fermentert drikke?

    Jeg eeelsker fermentert drikke! Det er stt og syrlig og inneholder kullsyre, nesten som brus. Jeg har faktisk nesten ikke drukket brus siden jeg startet med lage fermentert drikke, det er en veldig god erstatning for brus og i tillegg mye sunnere!

    Fermentert drikke inneholder levende probiotika (melkesyrebakterier), organiske syrer, gjr og enzymer, det er lekende lett lage og det finnes uendelig mange varianter av bde type og smak. Det er egentlig fantasien som setter grenser!

    kombucha
    Kombucha med bringebr

     

     

    Fermenterte drikker er veldig i vinden for tiden men er uansett ikke noe nytt, kineserene startet med fermentert drikke for ca. 5000 r siden til medisinsk bruk og alle verdensdeler har sine egne oppskrifter som har gtt i arv i generasjoner. Noen tillegger fermentert drikke nrmest magiske egenskaper ved at det visstnok helbreder sykdom og mange med fordyelsesproblemer kan fortelle at de opplever f et helt nytt liv. Forskningen er ikke utelukkende enig i alt dette, og selv vil jeg ikke pst at fermentert drikke kommer til endre livet ditt, men bytte ut brus med fermentert drikke kan allikevel anbefales. Ogs smaker det jo s godt!

    Fermentering er en prossess som kalles melkesyregjring. Det er en prossess hvor sukker gjres og lager alkohol, hvor alkoholen igjen brytes ned til organiske syrer ved hjelp av melkesyrebakterier. Sukkeret som brukes kan vre for eksempel vanlig rrsukker, fra fersk frukt eller honning. 

     

    jun
    Jun med aprikos og mynteblader

     

     

    De vanligste fermenterte drikkene er kombucha, jun og vannkefir. Disse kan du lage hjemme selv p kjkkenbenken, og du kan tilsette frukter og br for f din favorittsmak! Jeg skal etterhvert dele oppskrift p alle tre, s kanskje du kan prve selv? Mange velger uansett kjpe ferdige produkter, og det norske markedet begynner etterhvert f et strre utvalg. Noen norske merker er Raastad Kombucha, Surf Kombucha, Tibi-drikk og UR har kombucha p tappekran

    Organiske syrer, enzymer og melkesyrebakterier skal sttte fordyelsen og mange erfarer f en mye bedre og fungerende mage etter at de har startet med fermentert drikke. Det er allikevel noen som opplever kvalme, hodepine og magesmerter. Dette er gjerne personer med nedsatt immunforsvar eller ubalanser i fordyelsen, og jeg vil anbefale alle som aldri har smakt fermentert drikke fr og starte med en liten slurk for teste kroppens reaksjon. De fleste vil ikke merke noen reaksjon, men de som opplever fle seg uvel br starte med sm mengder. Start med 1-2 spiseskjeer om dagen og k mengden sakte. Gravide og ammende skal ikke starte med fermentert drikke dersom kroppen ikke er vant med det fra fr. 

    tepache
    Tepache, fermentert ananasdrikk med kanel og nellik

     

     

    Selv drikker jeg fermenter drikke nesten daglig, og min favoritt er definitivt vannkefir med bringebr. Jeg har ogs testet noe som heter Tapache, som er en mexicansk variant laget med ananas og varmende krydder som jeg virkelig digget! 

    Har du smakt noen fermenterte drikker? Hvilken er din favoritt og lager du den selv? :D 

     

     

  • 29.03.2018
  • St og mektig mslibar med aprikos

    Skal du ut p tur og vil ha med litt ekstra energi eller trenger en rask pick-me-up ha i veska nr du er p farta? Disse energibarene er myke, ste og spr p samme tid, og er et godt alternativ til energibarer du fr kjpt i butikken. Jeg tok med disse hjem til pskeferien, og hele familien har lagt sin elsk p dem! 

     

    mslibar energibar turbar sjokoalde aprikos

     

    Hjemmelaget mslibar 

    75 gram hasselntter, hakkede
    75 gram trket aprikos, hakkede (uten tilsatt sukker, se p ingrediensene) 
    50 gram kokosmasse 
    50 gram havregryn 
    50 gram bokhvete 
    100 gram honning 
    100 gram peanttsmr 
    50 gram mrk sjokolade (til topping) 

    Ha alle trre ingrediensene i en bolle. Ha peanttsmr og honning i en liten kjele, og smelt langsomt p svak varme. Vi vil ikke at honningen skal varmes opp, fordi da delegges de gode egenskapene i honningen. Rr hele tiden, og nr blandingen er blitt litt flytende (uten vre for varm, helst under 42 grader) heller du det over i det trre og knar godt sammen. Klem massen ut i en form (min var ca. 15x25 cm) kledd med bakepapir. Smelt sjokolade i et vannbad og hell over. Sett kaldt i noen timer. N kan du lfte bakepapiret opp av formen og kutte i passe strrelser, ensom sm godbiter eller strre barer slik jeg har gjort. 

     

    God tur! 

     

    mslibar energibar turbar sjokoalde aprikos

     

    mslibar energibar turbar sjokoalde aprikos

     

    mslibar energibar turbar sjokoalde aprikos

     

    mslibar energibar turbar sjokoalde aprikos

     

    Skal du ut og nyte sola i psken? Det skal i alle fall jeg, og disse barene, appelsingodisene og gullmarsipanen skal med i sekken. <3 
    Eller har du andre planer for psken? :D 

     

     

    #turbar #energibar #muslibar #sjokolade #pske #hjemmelaget #oppskrift #godis #ntter 

     

  • 26.03.2018
  • Appelsingel med honning og sjokoladetrekk

    Appelsin + sjokolade = pske! Denne oppskriften er min soleklare favoritt nr det kommer til hjemmelaget pskegodteri, og jeg har spist de opp s raskt at jeg har mttet lage nye tre ganger den siste uka. Disse er fulle av gode byggeklosser for store og sm, og det er gy for barna og spise noe de har vrt med p lage selv. Det er vel ikke noe poeng i overtale deg noe mer, du veit jo allerede at du m prve! S her kommer oppskriften: 

     

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

     

    Appelsingelfigurer med honning og sjokoladetrekk 

    2 kologiske appelsiner (2 dl juice)
    25 gram gelatin 
    1 ss honning (eller smak til) 
    1 ts zest fra ko appelsin (frivillig, men gir mer smak og inneholder bitterstoffer med gode egenskaper) 
    1 dl varmt vann
    100 gram mrk sjokolade  

     

    Start med helle varmt vann over gelatinen og rr godt, slik at dette kan st og lse seg opp mens du gjr det andre. Press juicen ut av appelsinene, det gjr ikke noe om det blir med litt fruktkjtt. Tilsett en ts zest og honning til 2 dl appelsinjuice, og rr helt til honningen er lst opp. Du m ikke varme det opp for lse opp honningen lettere, da delegges mye av nringsstoffene og de gode egenskapene til frukten og honningen, bare fortsett og rre til alt er lst opp. Smak til med honning, noen appelsiner er stere enn andre, og du trenger ikke s mye stning. Hell gelatinblandingen over juicen, bland godt og hell i sm silikonformer. Sett i kjleskapet minst et par timer. 

    Nr du har ftt figurene ut av formene kan du sette de utover et bakepapir, s smelter du sjokolade i vannbad og heller over figurene s det dekker. Du kan ogs dyppe figurene i sjokoladen, men vr rask, fordi sjokoladen stivner om det kommer vann i den, og gelfigurene kan avgi litt fuktighet mens du holder p. Jeg har strdd appelsinzest og bipollen over mine godbiter. 

     

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

     

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

     

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

    appelsin gele hjemmelaget godis pske sjokolade

     

    God mandag videre og hper du har hatt en fin start p psken! <3 

     

     

    #hjemmelaget #livsstil #pske #godis #gele #helse #appelsin #underholdning #matblogg #mat 

     

     

  • 24.03.2018
  • Hjemmelaget marsipan til pske; gullmarsipan!

    Har du hrt om golden milk, eller gullmelk som det heter p norsk? Det er en varm drikk som er laget p valgfri melk og diverse krydder, hvorav gurkemeie er essensielt for f de styrkende egenskapene og gode smaken. Jeg elsker gullmelk, den er varmende, bra for kroppen og ikke minst s er den gul! Iden om kombinere de varme krydderne med myk marsipan kom nr jeg fant ut at jeg ville lage noen pskegodbiter jeg kunne dele med dere. Det er alltid spennende utvikle nye oppskrifter og det blir ikke alltid en suksess, men disse ble alts kjempegode! 

     

    pske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

     

    Gullmarsipan

    200 gram malte mandler 
    50 gram honning eller 50 gram fibersirup (om du vil ha sukkerfri) 
    1 eggehvite
    100 gram mrk sjokolade til dyppe i 

    1 ts gurkemeie
    1/2 ts kanel
    1/2 ts kardemomme
    1/2 ts ingefr
    1/2 ts vaniljepulver (valgfritt) 

     

    Rr inn krydderne i mandelmelet. Tilsett eggehvite og honning eller fibersirup og kna godt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjleskap i minst 20 minutter. Form marsipanen slik du nsker, jeg rullet den til kuler og lagde noen mandelstenger. Slemt sjokoladen i vannbad og dypp marsipanen i. Oppbevares i kjleskap i tett boks. 

     

    St: Denne oppskriften er ikke veldig st, men st nok for min smak. Du kan tilsette ekstra stning i form av sukrinmelis eller vanlig melis om du nsker. Marsipan kjpt i butikk inneholder ofte mer sukker enn mandler (!!!), s hjemmelaget er uansett mye bedre og du kan bestemme stningsgraden helt selv! 

    Fibersirup: Om du av ulike grunner ikke kan spise raske karbohydrater, som f.eks. ved diabetes, kan honningen byttes ut med fibersirup clear.

    Krydder: Krydder har mange helsebringene egenskaper, og gurkemeie er spesielt kjent for vre betennelsesdempende og et sterkt antioksidant. Sjekk ut urtekildens planteleksikon, Gurkemeie. 

    Honning: I forhold til raffinert sukker (eller melis som brukes til lage marsipan) s inneholder honning noe nringsstoffer, antioksidanter og er prebiotisk. Litt honning i kosten kan derfor vre bra for deg. I denne artikkelen har Berit samlet opp noen referanser du kan ta en titt p om du er ekstra interessert i honningens egenskaper. 

     

     

    pske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

     

    pske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

     

    pske marsipan hjemmelaget gullmarsipan sunn

     

    Jeg har i alle fall to supergode pskeoppskrifter til liggende lure, s det er bare glede seg! 

     

     

    #pske #godis #helse #honning #gurkemeie #gullmarsipan #marsipan #hjemmelaget #oppskrift #pskeegg 

     

     

  • 14.02.2018
  • Styrkende gelhjerter til en du er glad i <3

    Jeg setter ikke akkurat ring rundt 14. februar i kalenderen og legger store planer for kvelden, men jeg liker feire kjrligheten og syns at man burde gjre det litt hver dag, s hvorfor ikke p selveste valentines ogs? Om personen du elsker er glad i trening og sunn livsstil s setter han eller hun sikkert ekstra pris p litt sunt godis p en hverdag. 

    Og du? Det er lov elske seg selv ogs. 

     

    gele godis gel hjerter valentines sunn sukkerfri

     

    Gelhjerter (eller den forma du har)

    100 g. bringebr
    1,5 dl vann
    Juice fra 1 lime
    1 stor ss gelatin, ca. 10 gram
    2 ss stning, jeg brukte 1 ss kokossukker og 1 ss sukrin 
    Silikonformer

     

    Du kan bruke fryste bringebr, men legg de p benken s de tiner. Bland br, limejuice og 1 dl vann med stavmikser, og sil blandingen s du ikke fr med frene fra bringebrene i gelen. Ta resten av vannet i en liten kjele og tilsett gelatin og stning, og smelt p svak varme. Hell gelatinblandingen over brene mens du rrer og hell i former. La de stivne i kjleskapet i minst 2 timer. 

     

    Tips: Legg formene p en fjl fr hu heller i gelen, da er de lettere bre inn i kjleskapet nr du har fylt de opp. 

    Annet:
    - Du kan bruke hvilke br du selv nsker, jeg lagde en porsjon med bringebr i hjerteformer og en med blbr i stjerneformer.
    Blbrene trenger ikke siles, fordi de ikke inneholder slike fr som bringebrene gjr. 

    - Det er i prinsippet ikke noe i veien for smelte gelatinen og stningen sammen med brene,
    men for bevare s mye som mulig av nringsstoffene br de ikke varmes. 

    - Kollagen er en av vre viktigste byggestener i kroppen, og er viktig for en frisk slimhinne i tarmen, elastisk og ung hud
    og benbygning blant annet. Nr du spiser gelatin fr du i deg masse kollagen! 

     

     

    gele godis gel hjerter valentines sunn sukkerfri

     

    gele godis gel hjerter valentines sunn sukkerfri

     

     

    Hper du fr en fin onsdag, uansett om du skal feire deg selv eller en du er glad i, eller gjerne begge deler. <3 

     

     

     

    #gelegodis #gelehjerter #sunn #sukkerfri #livsstil #antiage #proteiner 

     

  • 07.02.2018
  • Rask og god kveldskos: banan med mandelsmr og sjokolade

     

    God onsdag alle sammen. <3 Siden onsdag er den offisielle lillelrdagen, s ville jeg lage meg noe sunt og godt til kveldskos i dag. Nei, det var ikke derfor, det var egentlig bare fordi jeg ville ha noe digg p en helt vanlig ukedag! 

    Jeg har akkurat laget en ny runde med mandelsmr, fra denne oppskrifta som jeg delte for noen dager siden. Det er s digg, og alt det sunne fettet og delvis proteinene, gjr s s blodsukkeret holder seg mer stabilt, det metter mer og er man mett litt lenger. Perfekt som mellommltid eller digg kveldskos. 

     

    banan mandelsmr sjokolade sunn helse snacks

     

    Banan med mandelsmr og sjokolade

    1 banan
    1 rute mrk (gjerne sukkerfri) sjokolade, raspet eller finhakket
    En neve walntter, grovhakket
    Fibersirup Gold

    Del bananen p langs og smr p et godt lag med mandelsmr. Topp med grovhakkede walntter, raspet sjokolade og en stripe fibersirup. Anbefaler ogs lage en kopp med spicy te og nyte dette under et pledd. Utfordrer deg til skru av tv'en og hre p noe behagelig musikk istedet. Det gir best effekt av kveldskosen. :) 

     

    banan mandelsmr sjokolade sunn helse snacks

    banan mandelsmr sjokolade sunn helse snacks

    banan mandelsmr sjokolade sunn helse snacks

     

    Etter denne er du garantert klar for ta fatt p de siste to dagene fr HELG! God onsdagskveld alle sammen. <3 

     

     

     

    #snacks #godis #kake #sukkerfri #banan #sjokolade #livsstil #matblogg #helse #helseblogg #helsemagasinet #mandelsmr #nttesmr

     

  • 18.01.2018
  • Sukkerfrie banan- og havrecookies med kun 3 ingredienser!

     

    Om det er n ting av sunnere godis man skal prve s m det vre disse cookiene! Banan, havre og sjokoade er den perfekte kombo, cookiene er gyldne utenp, myke inni og uten tilsatt sukker. De vil gi en blodsukkerstigning, men er uansett mye sunnere enn andre cookies som er proppet med raffinert sukker, og garantert mye bedre p smak og nringsinnhold! 

    Nr jeg var og handla p min lokale butikk i gr, s hadde de kologiske bananer til 40% fordi de begynte bli litt brune. Perfekt, tenkte jeg, da blir det deilige cookies til kveldskos i dag! Disse har jeg laget maaange ganger fr, de tar bare noen minutter  preppe og krever kun tre ingredienser. 

     

    banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

     

     

    Sukkerfrie banan- og havrecookies med sjokolade 

    200 gram godt moden banan
    150 gram (ko) havregryn 
    50 gram sukkerfri 70% sjokolade (eller den sjokoladen du har/fr tak i) 

    Sett ovnen p 200 grader. Mos bananene godt, du kan bruke gaffel men det gr raskere med stavmikser eller blender. Hakk sjokoladen i sm biter og de i bollen sammen med havregryn og rr deigen sammen. Fordel deigen til 9 klatter p et stekebrett, og trykk de ned med en skje, de flyter ikke utover under steiking. Steik de i 15-25 minutter, litt avhengig av ovn og hvor godt stekte du vil ha dem. Disse stod i litt over 20 minutter tror jeg. Flg med! Avkjl p rist. 

     

    banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

     

    banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

     

    banan havre sjokolade kjeks cookies sukkerfri sunn

     

     

    Jeg tror ikke du vil finne noen som ikke liker disse, med mindre man hater sjokolade og banen, men hallo hvem gjr vel det?! :* 

     

    #cookies #sjokolade #sjokoladekjeks #havrekjeks #havrecookies #kk #side2 #underholdning #helse #kosthold #livsstil 

     

  • 05.01.2018
  • Slik lager du en god grnn juice

     

    Det er mye snakk om nyttrsforsetter om dagen, slik er det jo hvert r etter jul. Treningssenteret er stappa fra 2. januar til snn midten av februar, folk lager mat fra bunnen og det skal detoxes herifra og til mnen. Det er vel fint for folk det, s lenge det str p, men jeg er ikke s fan av gjre radikale endringer i livsstilen. Husk at kroppen din har brukt lang tid, kanskje hele livet, p lre seg at en ting er riktig, og da kan vi ikke forvente at den skal lre seg at noe annet er riktig over natta. Fra naturen sin side er kroppen laget for spare p s mye som mulig energi (you know, in case of emergency), og bryte ut av innlrte mnstre er krevende for kroppen, derfor vil den kjempe imot. 

    Jeg syns derfor vi kan lage oss noen f og enkelt gjennomfrbare rutiner i hverdagen, s det ikke blir sett p som et ork gjennomfre de. Juice syns jeg er en fin liten rutine ha i hverdagen, spesielt i perioder hvor matlysten ikke er p topp, s fr man i seg nring fra masse grnnsaker allikevel, og i tillegg s smaker det jo s godt! Ikke noe poeng i ha brus i kjleskapet, nr du kan ha ferskpresset juice i stedet! 

     

    grnn juice detox

     

    Grnn juice

    1 bunt selleri
    1 agurk
    2 grnne epler eller prer
    2 lime

    Jeg vasker alle grnnsakene unntatt de jeg fr tak i som er kologiske. Jord og organismer fra frisk og usprytet jord er bare bra for immunforsvaret! Kutt grnnsakene s de fr plass i juiceren og sett i gang. Den ene limen juicer jeg med skallet p, skallet smaker veldig bittert, men inneholder mye bitterstoffer som er supert for magen! Den andre limen skreller jeg for at juicen ikke skal bli for bitter, da er den ikke noe god. 

     

    Du kan bruke hvilke grnnsaker du nsker!
    Det viktige huske p nr vi skal lage juice er at frukt inneholder mye sukker, s selv om de lager den gode smaken s m det ikke overdrives. Ja, selvflgelig er frukt sunt, men helle nedp saften fra 6 epler p en gang skaper samtidig en voldsom blodsukkerstigning. Prv bruke s mye grnnsaker som mulig, og spe p med frukt til du syns den er st nok til drikkes. bruke sitron eller lime er ogs lurt, det gir en fin balanse til bitterheten i grnnsaker. F.eks. brokkoli kan smake litt gress og bittert, mens det sure og ste fra sitronen balanserer det ut og lager en smakfull og god juice!

    Det snakkes mye om spise variert, og det kan jeg stille meg bak. Da fr du i deg et vidt spekter av alle nringsstoffer som kroppen har nytte av. Jeg pleier si at kurven skal se ut som en regnbue nr du handler! 

     

    grnn juice detox

     

     

     

    #detox #livsstil #helse #mat #juice #kologisk #nyttr #side2 #kamille #elle #kk #grnn 

     

  • 21.12.2017
  • Slik lager du sunne pepperkakekuler

    God torsdag kveld. <3 N sitter jeg i siste innspurten fr jul med tre lys i adventstaken og nellik- og kanelte i koppen, mens snappene med teksten "snart juleferie" popper inn p telefonen. Det er en veldig koselig tid, men ogs litt vemodig. Det kan jo ikke bare vre meg som sitter med tanker om hvordan ting var fr, og drmmer seg litt tilbake? Det blir jo en tid for refleksjon og ettertanke. Dette blir frste ret jeg ikke skal feire jul sammen med noen av foreldrene mine, og jeg jobber til og med andre juledag. Tanken om at "jula i r er avlyst for meg" har sltt meg mer enn en gang, men samtidig handler det ogs om lage egne tradisjoner og ikke minst vre glad for det man har. Jeg er veldig takknemlig for ha en jobb som gir meg konomisk trygghet, og selv om jeg ikke er med dem, s sitter familien min trygt i hverandres hjem og spiser middag sammen, og de er bare et tastetrykk unna p telefonen. Det er det ikke alle som har, og det er verdt ofre en varm tanke til andre enn seg selv ogs. <3 

    Julestria kommer man ikke utenom i r heller, og denne oppskriften skulle vrt ute hos dere for mange dager siden, men ting gr ikke alltid helt som planlagt! Selv om det er litt seint n, s er denne oppskrifta bare for god til holde for meg selv, s her kommer den! 

     

    Om det er slag du bare m ha til jul s er det disse sunne, sukkerfri og seige pepperkakekulene! Om du fr uventet besk og ikke har noe klart i kjleskapet tar de bare 5 minutter og rulle sammen og du trenger kun 3 ingredienser pluss julekrydder. 

     

    Sunn pepperkaker kuler sukkerfri

     

    Sunne pepperkakekuler

    Grunnoppskriften er akkurat det samme som DENNE marsipanen, s du trenger: 

    200g mandler
    50g fibersirup gold 
    1 eggehvite 

    I tillegg m du ha: 
    1 ts kanel
    1 ts ingefr
    1/2 ts nellik
    1/2 ts kardemomme

    Kvrn mandlene, jeg bruker blenderen min til dette. Jeg kvrner de med skallet p, men du kan sklde de om du vil. Bland krydderne inn i mandelmelet fr du tilsetter vske for f fordelt det jevnt i deigen. Tilsett fibersirup og eggehvite til slutt og kna massen til den henger sammen. Om du vil ha kulene stere kan du tilsette ekstra valgfri stning, for eksempel kokossukker eller noen drper stevia. Rull de til kuler og oppbevar i kjleskap. 

     

    Sunn pepperkaker kuler sukkerfri

     

    Noen ble litt sure p meg har en dag nr jeg snakka om sukkerfritt julegodteri, fordi de mente at i jula skal man kose seg og og ikke vre hysterisk p matfronten. Alts... ja? Jeg har jo aldri sagt noe annet! Jeg koser meg faktisk hver eneste dag jeg, ikke bare i jula. Jeg finner gleder i de minste ting, som at kaninen min legger seg ned ved siden av meg, nybarberte legger eller strre ting som en nydelig middag med Espen. Og jeg ser helt rlig ikke problemet med at noen nsker bytte ut alt sukkeret med et par alternativer, jeg tror ikke akkurat noen gr i underskudd av sukker i jula uansett, haha! ;) 

    S kan vi som vil det kose oss med sukkerfrie julekaker, og de som ikke vil det kan la vr. :) 

     

    GOD JUL FLOTTE, FINE DEG! <3

     

     

    #sukkerfri #julegodis #sukkerfire #julekaker #diaketes #blodsukker #sunn #helse #kosthold #mat #pepperkaker #godiskuler #pepperkakekuler #raw #mandler #marsipan #livsstil #kkliving #underholdning #kake #jul 

     

     

  • 15.12.2017
  • Sukkerfri marsipan med kun 3 ingredienser


    Marsipan er en slager i jula, og siden jeg har blitt fryktelig glad i marsipan de siste rene s mtte jeg bare prve lage min egne, sukkerfrie variant. Det var mye lettere enn jeg trodde, kan ikke skjnne at jeg ikke har laget dette fr! 

     

    Sukkerfri sunn marsipan


    Sukkerfri, grov marsipan:

    200g mandler
    50g fibersirup gold 
    1 eggehvite 

    Kvrne mandlene, jeg bruker blenderen min til dette. Jeg kvrner de med skallet p, men du kan sklde de om du vil. Tilsett fibersirup og eggehvite og kna massen til den henger sammen. Om du vil ha marsipanen stere kan du tilsette ekstra valgfri stning, for eksempel kokossukker eller noen drper stevia. 

    Du kan for eksempel rulle marsipanen til kuler eller staver og dekke de med sukkerfri sjokolade? Oppbevar de i et glass med lokk i kjleskapet. Jeg har hatt noen kuler med meg p jobb denne uka, og spiser et par nr sulten kommer og lurer! 

     

    Sukkerfri sunn marsipan

    Sukkerfri sunn marsipan

     

    Har du prvd en av oppskriftene mine? Tagg meg eller bruk hashtag lisamalenee p bildene dine instagram s jeg kan finne deg! :D 

     

     

     

     

    #sukkerfri #sunn #funksjonellmat #fibersirup #mandler #helse #kosthold #tunsberg #mat #godis #julekaker

  • 29.10.2017
  • Pumpkin spice kaffelatte og innedag

     

    Enda en nydelig hstdag er over, og her i huset var det ikke en hvilken som helst hstdag. Espen har nemlig bursdag i dag, og han skulle f gjre akkurat det han vil uten at jeg maser om g ut eller gjre ting, og til hans store glede ble det selvflgelig innedag med masse god mat, ny sesong av Stranger Things p Netflix og Supermario som hadde release denne helgen. Jeg m innrmme at selv om jeg fr abstinenser av sitte inne hele dagen, spesielt nr det er s fint vr som det var i dag, s er det litt godt bare bruke sndagen p lade batteriene til en ny uke. 

     

    Jeg var innom W. B. Samson nr jeg var ute for kjpe frokost i dag, og kjpte to nydelige boller, en kanelsnurr og en toppet med mrk sjokolade og fylt med napoleonskrem. Det er ganske sjeldent jeg spiser snt, men hallo det er bursdag i dag! Vi koste oss i sofaen med boller og en kopp varm kaffelatte med pumpkin spice etter frokost mens vi s p Netflix. Got to admit, pretty perfect! 

     

    pumpkin spice kaffe latte

     

    Pumpkin spice kaffelatte 

    n kopp: 
    2 dl helmelk 
    1 espresso eller en liten sterk kaffe 
    2 ts gresskarpur
    1 klype pumpkin spice kryddermix 
    1 skvett flte etter ferdig krem 
    Stning etter nske, for eksempel sukrin eller fibersirup 


    Ha alle ingrediensene med unntak av flte/krem i en kjele og varm opp. Du finner fremgangsmte p gresskarpur og kryddermix i mitt forrige innlegg (link). Mens kaffen varmes opp kan du lage kremen. Hvis du liker st kaffelatte s kan du ha i litt stning i flten fr du visper den. Jeg har en snn st liten melkeskummer fra IKEA som er helt super, bare ha en skvett med flte i en kopp og visp i ca. 1 min. Hell kaffen i en kopp eller stort glass, topp med krem og str litt kanel eller pumpkin spice over for pynt. 

    Jeg liker gjre kaffen min mer nringsrik, og piffer den gjerne opp med et par ts kollagen og en skvett MCT-olje. Det blir en super drikk hvis man ikke rekker frokost eller liker spise frste mltid litt senere p dagen. innta kollagen, som er et protein, daglig har mange helsefordeler, som du kan lese om i linken. Flte og helmelk inneholder sunt fett som holder deg mett og gende lengre, og MCT-olje bestr av mellomlange fettsyrer som ikke m innom leveren for forbrennes og dermed gir energi umiddelbart. MCT har ogs andre helsefordeler som for eksempel at det virker betennelsesdempende, er gunstig mot diabetes 2 og stoffskifteproblemer, gir pen hud og ker fettforbrenningen

    Maren Aasen har skrevet et flott innlegg om hvorfor man br spise gresskaret og ikke bare ha det til pynt p denne linken. 

     

    pumpkin spice kaffe latte

     

    pumpkin spice kaffe latte

     

    N skal jeg bare nyte resten av kvelden sammen med Espen, og kanskje er jeg s heldig at jeg kan f prve Supermario fr kvelden er omme. Jeg fler at det er gode sjanser for det, siden jeg har laget hjemmelaget gel med jordbr og jun. Espen har ikke helt lagt fra seg barndommen, og gel er noe av det beste han vet, s kanskje jeg fr prve litt mens han gomler i seg gel! Haha. :) 

     

     

    #pumpkinspice #kaffe #latte #hst #gresskar #bursdag 

  • 19.08.2017
  • Nydelig lava cake kroppen din elsker!

     

    Dette er kaken du skal kose deg med, med god samvittighet. Faktisk s god samvittighet at jeg spiste den til frokost i dag! Den tar kun 2 minutter og rre sammen og er ferdig i ovnen etter snaue 10 minutter, den er proppfull av nring og helt uten gluten og raffinert sukker.

    Du bare m prve den! 

     

    sunn lava cake lavakake sjokoladekake glutenfri

     

    Lisas supergode lavakake

    En porsjon, gang opp oppskriften hvis du skal lage til flere personer:

    1 egg
    2 dadler uten stein
    1 ss ko-smr
    2 toppede ts kakaopulver (gjerne rkakao)
    2 toppede ts mandelmel
    0,5 ts bakepulver 
    0,5 ts pulverkaffe (kan slyfes) 
    Eventuelt mandelmelk 

    1 neve bringebr

     

    Egg inneholder alt vi trenger med unntak av vitamin C. Du kan bytte ut mandelmel med spelt eller noe annet du har, men da blir den ikke glutenfri.

    Visste du at i tillegg til vre ekstremt ste, s inneholder dalder masse kostfiber, kalium og kobber? De har uansett en relativ hy GI (glykemisk indeks, sier noe om hvor hy blodsukkerstigning du fr av en matvare), s selv om det er det godt alternativ til sukker s br ikke bruken overdrives. 

     

     

    sunn lava cake lavakake sjokoladekake glutenfri

    sunn lava cake lavakake sjokoladekake glutenfri

     

    Sett ovnen p 175 grader over og undervarme. Smelt smret og fjern stenen ut av dadlene. Jeg bruker smelte smret i forma jeg skal steke kaken i, da hindrer du ogs at kaken faster seg s godt i forma. Ha alle ingrediensene unntatt mandelmelk i en bolle eller mlebeger som jeg bruker her (lettere pga. stavmiskeren). Miks sammen med stavmikser og ha i forma, tilsett en skvett med mandelmelk hvis rren ikke blir flytende. Alle "toppede teskjeer" fr alltid ulik strrelse, s av og til m man ha i ekstra vske. Rren skal ikke vre fast. Stek i ovnen i 10 minutter og hell kaken opp ned p en tallerken. 

    Tin bringebrene hvis du bruker fryste br og mos med stavmikser. Pynt kaken med brene. 

     

     

     

    sunn lava cake lavakake sjokoladekake glutenfri

     

    sunn lava cake lavakake sjokoladekake glutenfri

     

    Jeg fr hele tiden hre at jeg er "for sunn" og at det m vre lov kose seg. 

    Alts. Det finnes ikke noe som heter "for sunn". Hvis du sitter og dytter i deg brokkoli hele dagen, og kun brokkoli, s er du ikke sunn. Det er usunt! Vi trenger tilstrekkelig med fett, proteiner og karbohydrater, samt vitaminer og mineraler. Ja, brokkoli inneholder mye av noe, men veldig lite av av annet. Et sunt kosthold er komplekst, og "dietter" er i mine yne usunt. 

    Og, jeg koser meg hele tiden! Jeg koser meg med hvert eneste mltid jeg spiser, og jeg er nok ikke alene om ikke trenge en svr pose med smgodt for klare "kose meg". Spesielt ikke nr jeg kan lage en superkake som denne de gangene jeg fr lyst p noe stt, og i motsetning til de med svre godteposer, slipper jeg og sitte der med skyhye insulin-niver og oppblst mage, men en fornyd kropp og minst like tilfredsstilte smakslker. Mmm! <3 

     

    Hper du unner deg selv en nydelig sjokoaldekake i kveld! Og hvis du gjr det, send meg gjerne en snap av kaken din til lisamalenee p snapchat eller tagg #lisamalene p insta, og fortell meg hva du syns! 

     

     

    #sunn #kake #sjokoladekake #lavacake #helse #kosthold #sjokolade #godis #lrdag #helg #koseseg #glede 

     

     

     

     

     

  • 15.05.2017
  • Vaniljekake med salt karamelltopping og crunchy sjokobunn

     

     

    Du ble lovet to 17. mai oppskrifter i dag, og selv om jeg er lovlig sent ute holder jeg lftet mitt. Kake nummer to er inspirert av ostekaken, og jeg har selvflgelig laget min egen versjon. Den er ikke 100% sukkerfri slik som pavlovakaken, siden den inneholder dadler/svisker i bunnen som har en del sukker, men den er fri for raffinert sukker.

    Er du slik som meg, en som elsker sjokolade? Og kaffe? Eller kanskje ogs vanilje og karamell? Jeg presenterer herved min nyeste slager; crunchy mocca og sjokolade "ostekake" med kremet og syrlig vaniljefyll og vegansk salt karamelltopping! 

    Ja, den er s god som den hres ut som, og enda litt bedre. 

     

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

     

    Vaniljekake med salt karamelltopping og crunchy sjokobunn

     

    Bunn:
    1 dl bltlagte og/eller ristede ntter
    2 dl havregryn 
    8 sm eller 4 store dadler eller svisker
    1 ts smr eller kokosolje
    2 ss kakaopulver
    1 ts pulverkaffe
    2-4 ss vann


    Kjr nttene i en foodprosessor til fettet begynner slippe fra nttene. Massen skal ikke bli helt glatt, du vil at bunnen skal vre litt chrunchy. Ha i havregryn og kjr litt til. Ha deretter i alle ingrediensene utenom vann og kjr til massen er jevn. Ha i litt og litt vann til massen fortsatt er trr, men allikevel s fast at du kan forme den i hendene. Klem massen utover bunnen p en kakeform og sett i kjleskapet. 

     

    Fyll: 
    2 ss gelatin
    1 dl lunkent vann
    1 boks kokosmelk (den kologiske fra coop gir desidert best smak syns jeg)
    Fr fra 1 vaniljestang
    1 ss sukrin eller sukrin gold
    Saft fra 1 sitron

     

    Hell vann over gelatinen og la det st minst 10 minutter. Bland resten av ingrediensene og visp sammen med miksmaster. Blandingen fr bli litt luftig. Visp gelatinblandingen og tilsett gelatinen i resten mens du hele tiden visper. Hell blandingen over i kakeformen og sett tilbake i kjleskapet. 

     

     

    Vegansk karamellsaus:
    1 boks kokosmelk
    2 ss kokssukker
    Fr fra 1 vaniljestang
    1 pinch med salt

    Ha alle ingrediensene unntatt salt i en kjele med tykk bunn. Kok opp under omrring og rr kontinuerlig til den er ferdig. Her m du vre tlmodig, fordi dette tar tid. Det er svrt viktig at det ikke svir seg, da m du begynne helt p nytt. Rr i 20-25 minutter til sausen tykner og blir mrk. Avkjl, tilsett salt og hell sausen p toppen av kaka og sett tilbake i kjleskapet. 

     

    N gjenstr det bare nyte kaken! 

     

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

     

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

    Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

     

     

    N er det bare ta med seg bakegleden inn i den siste tiden fr den store dagen. 

    Ny og kos deg! nsker deg og dine en riktig god feiring. <3 

     

     



     

     

    #mat #kake #godis #17mai #helse #kosthold #sukkerfri #sunn #mocca #sjokolade #karamell #vanilje #glutenfri #vegan #vegansk

     

  • 15.05.2017
  • Sukkerfri pavlova til 17.mai!

     

     

    17. mai er rett rundt hjrnet, og i den anledning syns jeg det passer seg dele litt stsaker igjen. Faktisk s skal du f to kakeoppskrifter i dag! Planen var poste disse tidlig i dag, slik at du fr handlet og forberedt dersom du vil lage kakene, men jeg har hatt det litt travelt med noe utrolig spennende i dag som jeg skal dele nr det er klart, s fotografering og bilderedigering av kakene har tatt litt tid. N er i alle fall pavlovaen klar, og den skal jeg nytes med min fine venninne fr vi straks skal ut en tur!

     

     

    Sukkerfri pavlova

     

    Sukkerfri pavlova

     

    Bunn:
    2 romtempererte egg
    1 stor ss sukrin eller sukrin gold
    5-10 drper stevia eller 1 ts ls steiva

     

    Jeg liker kombinere flere typer stning nr jeg ikke skal bruke sukker. Grunnen til det er at mange syns sukrin kan fles "kaldt" i munnen, og det smaker bedre om man kombinerer fler. Sukrin og annen stning begynner man f tak i hos de fleste velassosierte dagligvarebutikker og i alle helsekoster. 

    Sett ovnen p 100 grader. Skill eggehvite og eggeplomme, det m ikke komme noe eggeplomme i eggehviten. Pisk eggehvite og det ste til det er stivt, og ha p et brett med bakepapir. Stekes i 1,5-2 timer. 

     

    Sukkerfri pavlova

     

    Krem:
    1,5 dl kremflte
    2 ss sukrin eller sukring gold
    5-10 drper stevia eller 1 ts ls stevia

    Pisk til en luftig krem. Ha utover den avkjlte marengsbunnen og topp med br. 

     

    NYT!

     

    Sukkerfri pavlova

     

    Sukkerfri pavlova

     

    Sukkerfri pavlova

     

     

     

     

    Fikk du lyst p pavlova? Hele min er allerede borte. S GOD!

     

     



     

     

    #mat #sukkerfri #kake #pavlova #jordbr #sukrin #blodsukker #krem #17mai #helse #kosthold

     

  • 14.04.2017
  • Slik lager du sjokolade som er bra for deg!

     

     

    Ville du trodd meg hvis jeg sa du kunne spise deg slank med sjokolade? Eller at det kan bedre nattesvnen din? Hva med senker blodtrykk, reduserer sjansen for blodpropp og diabetes og faktisk bedrer din helse? Nei, jeg ville ikke trodd meg jeg heller, men det er helt sant! 

     

    Jeg lovet deg to oppskrifter med sjokolade i psken, og her kommer nummer to som er min desidert favorittoppskrift noen sinne. Det faktum at man kan lage sjokolade p 10 minutter, hjemme p sin egen kjkkenbenk, som er sunn og har s mange gode helsefordeler er nesten for godt til vre sant. For en sjokoladeelsker som meg s er dette bare toppen av lykke! Prv n gang, og du er hekta. 

     

     

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat
    // Inneholder annonselenker

     

    Hvordan kan sjokolade vre s sunt?
    R kakao inneholder sterke antioksidanter og masse gode nringsstoffer, blant annet jern, kopper, magnesium (som jeg er s opptatt av at vi m f i oss mer av!), krom og sink, i tillegg til en del proteiner og kostfiber. Det vil si at kakao i utgangspunktet er en meget sunn vare, faktisk s sunn at mange regner sjokolade som helsekost og supermat. Sjokoladeplatene du kjper p butikken derimot er varmebehandlet og tilsatt undvendig store mengder sukker og andre ulumskheter. Ved lage sjokoladen hjemme uten varme opp kakaoen til over 40 grader og bestemmer selv akkurat hva du tilsetter i dine egne sjokolader kan du nyte sjokolade med den beste samvittighet, og den smaker mye bedre enn butikksjokolade! 

     

    Hjemmelaget R!- sjokolade

     

    Du trenger:

    kakaomasse 

    kakaosmr

    Stning 

     

    Bruk to deler masse og en del smr, for eksempel 100 gram kakaomasse og 50 gram kakaosmr

    Lag et vannbad ved helle varmt vann i en bolle, og plasser en trr bolle oppi bollen med vann. Hakk massen og smret i mindre biter, slik at bitene smelter raskt og jevnt og ha de i vannbadet. Rr hele tiden, det m ikke bli over 40 grader, max 42! 

    Tilsett nsket stning, jeg liker bruke Sukrin Gold og kokossukker, det gir en slags karamell/ntteaktig smak. Jeg bruker ca. 1 ss av hver, men smak deg frem til hvor st du liker den. Andre stninger du kan bruke kan f.eks. vre stevia eller fibersirup, jeg anbefaler ikke bruke vanlig hvitt sukker. Tilsett en klype salt for fremme sjokoladesmaken enda mer og 1 ss Lecithin som gir en god konsistens og enda mer nringsrik sjokolade, om du nsker det. 

    Nr du er fornyd med smaken heller du sjokoladen ned i former og setter de til kjling eller tilsetter ntter, trkede br eller annet du mte nske. Jeg elsker fylle min sjokolade med:

    Super nringsrike gojibr 
    Ntter
    Hampfr 
    Bipollen
    Bokhvete
    Og str litt salt over

     

    N er det bare vente til de stivner i kjleskapet og nyyyyte!

     

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat

    Sukkerfri sunn sjokolade med gojibr og ntter. supermat

     

    Jeg lover deg, det finnes ingen grunn til la vre spise sjokolade! 

     

    nsker deg en fortsatt god pske, husk at livet er til for nytes. <3

     

     



     

    #mat #sjokolade #helse #kosthold #godt #godis #pske #sunn #sukkerfri 

     

     

     

     


     

  • 12.04.2017
  • Sunnere moccafudge pskekuler!

     

    Endelig pskeferie folkens! For vr del betyr det fire dager med kos i hjembygda og det skal bli s deilig n. Den friska lufta og de spirende skogene. Mmm. <3 Det blir ekstra deilig reise fra leiligheten i Oslo akkurat n, fordi huseier holder p med pusse opp kjkkenet, s alt er snudd p hodet og vi har ingen mulighet til lage mat hjemme.
    Kriiiise for min del! Heldigvis har jeg laget og spart TO sjokoladeoppskrifter som jeg skal dele i psken og den ene fr du n!

     

    Disse myke moccakulene har en kraftig sjokoladesmak med et hint av kaffe. De er seige, veganske, fri for raffinert sukker og er mektige s de kan faktisk spises som et lite mellommltid. Og ja, ogs er de fermenterte da. 

    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse
    // Inneholder annonselenker

     

    Sunnere moccafudge pskekuler

    2 dl peantter
    1 dl hasselntter
    1 dl havregryn

    Ca. 10 dadler (sm/mellomstore)
    1 ss kokosolje (eller smr)
    1/2 - 1 ss pulverkaffe 
    1 klype salt
    1 ss sukrin gold
    3 ss rkakao (eller vanlig, men da mister du mye gode nringsstoffer og antioksidanter)
    litt vann

     

    Bltlegging av nttene:
    Ikke bruk ristede eller saltede ntter til denne prosessen. Du kan bruke de nttene du nsker, hassel- og peantt passer godt til sjokolade syns jeg. Det gjr ogs pecan. Bltlegg nttene, gjerne med et par ss surdeigsstarter og litt salt i vannet. De m bltlegges minimum over natten for bryte ned antistoffer, og over flere dgn for fermentere. Mine str i ca. to dgn. Trk nttene i ovnen p ca. 100 grader til de er helt trre, rr ofte! N er nttene ferdig fermenterte/bltlagte og klar for bruk! Du kan fint hoppe over denne prosessen, men da inneholder fortsatt nttene fytinsyre som er ufordyelig for mennesker og hindrer fordyelse og opptak av nringsstoffer. Det beste hadde vrt bltlegge havregrynene ogs, men da blir disse til grt s det er lite egnet til denne oppskriften. 

    Slik gjr du:
    Kjr ntter og havregryn i en blender eller foodprossessor til en mel. Fortsett kjre ntte- og havremelet i en foodprossessor til massen begynner og bli klissete. N kan du tilsette alle de andre ingrediensene unntatt vann, husk fjerne steinen i dadlene. Kjr blandingen igjen, og tilsett noen ss med vann under blendingen til du er fornyd med konsistensen. Rull kuler av deigen og pynt de med det du har tilgjengelig.

    Jeg brukte cake dust i gullfarge og bipollen

     

    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse



    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse



    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse



    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse



    Mocca fudge coockie dough bliss ball kuler av sjokolade. sunn og helse

     

    Jeg har enda en supergod sjokoladeoppskrift p lur, og den er sukkerfri, raw og minner veldig om vanlig sjokolade du kjper i butikkhylla; bare at denne gjr deg og kroppen din godt! Det er bare glede seg. :D

     

    Hper du fr en superfin pske og at det blir sol der du er. Pass p smre deg med solkrem, spis masse god mat og unn deg og familien din sunn og supergod sjokolade i samme slengen! Skal du tilbringe psken p jobb burde du i alle fall unne deg litt sjokolade, godt for kropp og sjel. <3

     



     

    #mat #godis #godteri #sunn #sunt #godt #underholdning #pske #blogg #fermentering #ntter #helse #kosthold 

     

     

  • 12.02.2017
  • Raw brownies med frisk bringebrtopping

     

     

    Sndag, morsdag og knall bl himmel i Oslo! Det er utrolig deilig ha fri p en dag som dette, selvom det er litt synd at jeg ikke kunne feire morsdagen sammen med mamma i dag. Hun var uansett i tankene mine nr jeg prvde ut en ny oppskrift som jeg fant p i gr nr jeg l i senga og venta p at samboeren skulle vkne. Kake m man jo ha p morsdagen uansett om mamma er til stede fysisk eller i tankene! 

     

    Sjokolade og bringebr er helt rlig noe av det beste jeg kan spise. Kombinasjonen av stt og surt, fyldig sjokolade og skarp bringebr, er bare helt uslelig godt. Jeg ble mer og mer euforisk ettersom kakeoppskriften ble til p kjkkenbenken min, og var s ivrig etter smake at jeg mtte sette kaka i fryseren for at gelen skulle stivne raskt nok. Denne kaken inneholder ikke raffinert sukker, egg og minimalt med gluten, og kan fint spises som et lite mellommltid p grunn av hyt fett og proteininnhold. Den er veldig mektig, s du orker ikke store biten av denne kaka, og den holder deg mett en god stund. Den skal helle ikke stekes, og du kan blande den sammen p 15 minutter. Bunnen er seig og har en mektig mocca-smak og toppingen er syrlig og st. 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Slik gjr du

     

    Bunnen

    2 dl peantter
    1 dl hasselntter
    1 dl havregryn

    Ca. 10 dadler (sm/mellomstore)
    1 ss kokosolje (eller meierismr)
    1 ss pulverkaffe (kan slyfes, men gir en god og mild moccatouch til kaken)
    1 klype salt
    1 ss sukrin gold
    3 ss rkakao (eller vanlig)
    litt vann

     

    Kjr ntter og havregryn i en blender eller foodprossessor til en melete konsistens. Fortsett kjr ntt og havremelet i en foodprossessor til massen begynner bli klissete. N kan du tilsette alle de andre ingrediensene unntatt vann, husk fjerne steinen i dadlene. Kjr blandingen igjen, og tilsett noen ss med vann under blendingen til du er fornyd med konistensen. Trykk deigen utover i en form med bakepapir. 

     

    Topping

    3 ss gelatin
    1 ss sukrin gold + noen drper stevia
    100 g bringebr
    1 dl kokende vann

     

    Hell kokende vann over gelatinen og stningen og rr til det er opplst. Tilsett br og gelatinblandingen i en blender, og kjr til massen er jevn. Hell over sjokoladebunnen og topp med noen friske br fr du setter formen i kjleskapet (eller i fryseren i 15-20 min hvis du er utlmodig som meg!). 
     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    Gratulerer s mye til alle mdre, bestemdre, stemdre, oldremdre, svigermdre og kommende mdre der ute, og spesielt til min egen mamma. <3 Dere er noen r'e damer hele gjengen, og vi elsker dere alle! 

     

    God morsdag mamma, jeg spiser et stykke av denne for deg ogs. :) 

     



     

    #kake #sukkerfri #helse #kosthold #mat #godis #morsdag #valentines #sunn 

     

     

     

     

  • 07.02.2017
  • Gelgodteriet kroppen din elsker!

     

     

    Du husker i "gamledager" da vi var sm og bekymringslse, spiste godis og gel p barnebursdager og det vrste som kunne skje var at mamma eller pappa kom for hente oss? Innerst inne skulle du kanskje nske du fortsatt var ti r, spesielt p forfallsdatoen til huslnet. Du kommer aldri til vre ti igjen, men med gelgodteri kan du i alle fall late som, og det med god grunn og god samvittighet! 

    Gelatin har nemlig en rekke helsefordeler, og mange gr s langt som kalle det supermat. Gelatin er kokt kollagen. Kollagen er et protein og er en av de viktigste byggestenene vi har i kroppen vr. Det finnes ikke s mye kollagen i kjtt og det utvinnes ofte av hud eller bein, s inntak av kollagen/gelatin er viktig for f i oss et bredere og mer balansert spekter av aminosyrer. Inntak av kollagen har en rekke helsefordeler, blant annet ren og myk hud, sterke negler og hr, betennelsesdempende, heler og bedrer ledd og leddsmerter og styrker skjelettet. Du kan lese mer om det i denne artikkelen som er skrevet av Helene Ragnhild. 

     

    Det morsomme med gelatin er at det ikke har noen smak, og du kan bruke det til lage s mye forskjellig! Du kan velge smaker helt selv og i motsetning til butikk-kjpt gel vet du akkurat hva som er tilsatt og hvor mye sukker den inneholder. 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    N har jeg prvd mye forskjellig, og denne gangen ble det gelhjerter laget av kombucha! 

     

    Kombucha er fermentert svart te og i tillegg til smake himmelsk av syrlig te og br inneholder det mengder med gode bakterier og enzymer som er med hjelpe magen og tarmen til en bedre fordyelse og helse. Personer som sliter med tarmsykdommer som for eksempel lekk tarm (IBS) eller Crohns kan ha stor fordel av innta fermentert mat og drikke. Jeg har skrevet litt kort om kombucha her, og skal skrive litt mer utdypende om det etter hvert. 

     

    Gelgodteri med kombucha

    Du trenger
    Gelatin i lsvekt
    Kokende vann
    En halv liter Kombucha eller annen vske med god smak

     

    Slik gjr du
    Ha 2-3 ss med gelatin i en liten beholder og hell over ca. 1 dl varmt vann. Vil du ha en en ls gel kan du bruke mindre gelatin, vil du ha gelgodis i former som minner mer om gummigodteri kan du bruker mer gelatin. Det beste er prve seg frem! Rr til all gelatinen har lst seg opp, og hell det over i kombuchaen eller hva du velger bruke. Hell galatinblandingen over i silikonformer eller en serveringsbolle, og la st i kjleskapet i minst noen timer, helst over natten. 

    Jeg hadde min blanding i en brdform. Nr den hadde sttt over natten lsnet jeg gelen med litt varmt vann under formen og vippet den ut p en skjrefjl. S rutet jeg opp med en kniv og brukte pepperkakeformer til stikke ut gelbitene. 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     



     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Forslag til andre smaker til din gel. Her lagde jeg tre forskjellige smaker for teste, og jeg likte alle veldig godt. Granateplejuice av granateplet til venstre, pasjonsfrukt og mango verst til hyre og appelsinjuice nederst til hyre. Nederst til venstre ser du gelatinlsningen. 

    Du kan egentlig bruke akkurat hva du vil, jeg liker bruke frukt fordi det smaker s godt i seg selv og man trenger ikke tilsette stning. Br er og kjempegodt, jordbr og bringebr for eksempel! Mos nsket frukt og br med stavmikser o.l. og bland rett i gelen eller sil fruktmassen gjennom en sil frst hvis du ikke vil ha s mye fruktkjtt i gelen. bruke juicer kan vre en lur id! 

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    Da sier jeg takk for meg og lykke til med din helt egne custommade gel, del gjerne ditt resultat p instagram med taggen #lisamalene, eller del det i gruppa mi "Lisa Malene Blogg" p Gobi! 

     



     

    #mat #underholdning #helse #kombucha #fermentering #svartte #gele #gel #sukkerfri #sukkerfritt #godis #yummi #godteri #tips 

     

     

     

     

  • 26.01.2017
  • Myke moccafugde-kuler

     

     

    S var det snart helg igjen da, og jeg gleder meg virkelig til denne helgen! Jeg skal nemlig p hyttetur med jobben, og det tror jeg blir ordentlig bra. Det blir moro bli bedre kjent med kollegaene mine, og gjre helt annet enn hva man vanligvis gjr i helgene. Jeg avslrte jo i forrige post at jeg har kjpt meg foodprosessor som jeg hentet p posten i gr, og etter jobb mtte jeg bare prve den. 

    Som det sjokolademonsteret jeg er mtte det selvflgelig bli noe med kakao. Jeg bestemte meg for lage sjokoladefudgekuler som vi kan kose oss med p hytteturen. Jeg har laget slike kuler lenge og min yndling som alternativ til kaker og godis. Her om dagen kom jeg over Maria Uldahl sine Mocca Bliss Balls, og kulene med kaffesmak hrtes bare helt himmelsk ut! Resultatet ble s bra, og jeg gleder meg skikkelig til servere dem i helga. 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Disse godsakene er rawfood, helt veganske og uten raffinert sukker.  

    Slik lager du moccafugde-kuler:

    1 dl mandler eller mandelmel
    1 dl pecanntter
    1 dl havregryn
    1 ss kokosolje
    ca. 10-15 sm dadler (uten stein)
    1 liten ss pulverkaffe
    2-4 ss r kakaopulver (evnt. vanlig fra matbutikken)

    Putt alle ingrediensene i en foodprosessor, og kjr til du fr en jevn masse. Du kan kjre det trre litt frst for f det mer finmalt fr du har i det andre. Vil du ha massen mer klissete kan du ha i mer kokosolje eller fler dadler. Du kan ogs bruke akkurat de nttene du vil, neste gang skal jeg prve hasselntter og pecan. 

    Rull massen til kuler, s er de klare for servering! 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     



    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Hper du liker kulene like mye som jeg gjorde, tagg gjerne bilde p instagram med #Lisamalene hvis du prver lage de! 

     

     

    Hper du fr en fin helg, og at du nyter den med god samvittighet! 

     



     

    #mat #sjokolade #kaffe #kaker #godis #sukkerfritt #vegansk #vegan #mocca #mocha #ernring #helse #kosthold #underholdning

     

     

     

     

     

  • 13.01.2017
  • SJOKOLADEMOUSSE

     

     

    Endelig fredag og helg! Jeg skal riktignok jobbe kveld bde i dag og i morgen, men p sndag skal jeg nyte ikke gjre noen ting som helst! Noe annet som skal nytes i helgen er hjemmelaget, r sjokolademousse, helt sukkerfri og vegansk. Det beste er at den er superlett lage og er mye bedre for kroppen din enn annen helgegodis man kan finne p spise nr man fr lyst p noe godt. 

    Hele iden med denne sjokolademoussen kom da jeg begynte bruke kakao i kjleskapsgrten min. Jeg lager jo dette til frokost hver dag hele uka, og oppskriften er i stadig utvikling. Jeg fr derfor utrolig mange versjoner av denne grten min, og man kan vel si at denne sjokolademoussen er en etterkommer av  chiagrten. Jeg er helt frelst! 

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

     

    Vegansk, sunnere sjokolademousse:

    En banan, jo mer moden banan, jo stere mousse
    En boks kokosmelk, jeg syns den kologiske fra coop er best
    3-4 ss r kakaopulver, fs p helsekost, evnt. vanlig kakaopulver fra matbutikken

     

    Valgfrie ingredienser:
    1-5 ss chiagrt, hvis du vil at moussen skal vre litt mer som et enkelt mellommltid + gjr den luftigere
    En ts lecithin, gjr moussen luftigere og mer nringsrik
    1-2 drper stevia, litt sukrin eller et par dadler, hvis du vil ha den litt stere 
    Et par ss sjokoladeproteinpulver (planteprotein), gjr den luftigere og mer nringsrik

     

    Kjr banan, kokosmelk og kakaopulver i en foodprosessor eller blender, pluss de valgfrie ingrediensene du mtte nske. Hell i en bolle eller mindre former, og sett i kjleskapet til den er stivnet. Enklere blir det ikke!
     

    Bruker du bare de tre hovedingrediensene fr du en mer kremet sjokoladedessert. Jeg pleier bruke ca. 5 ss chiagrt i moussen, noen ganger mer. Det ker volumet og gjr den mer mettende, nringsrik og den fr mer fiber og protein blant annet. Alts blir den litt mer som et enkelt mltid eller mellommltid. Bananen og deler av kokosmelken kan ogs byttes ut med avokado! Fjerner du bananen kan det vre lurt ha i et par drper stevia eller annen stning. 

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

     

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    Da er det vel bare lpe p butikken og handle inn ndvendighetene for gjre helgen komplett! 

     

    Hper du fr en fin helg,

     



     

    #sjokolade #supernature #sanabona #kakao #sjokolademousse #sunn #sukkerfri #helse #mat #dessert #rawfood #trening #underholdning #fredag #helg

     

     

  • 16.11.2016
  • Snickerskake uten sukker og gluten

     

    Hvem liker vel ikke snickers?! Snickerskaken har nok komme for bli, og for oss helsefreaks s er det ikke til komme utenom at vi m prve lage vr egen versjon.

    Etter at jeg hadde frokostbesk forrige helg s hadde jeg igjen en hel del hjemmelaget sjokoladeplegg. Siden jeg er stor motstander av kaste mat s mtte jeg prve finne p noe bruke opp dette p, og siden jeg hadde bedt inn til middag p sndag, s valgte jeg prve lage en nttekake. Jeg har sett litt oppskrifter p slike kaker p diverse blogger osv, men husket ingen eksakt oppskrift i hodet. Jeg laget derfor min egen versjon!

    Den ble godt tatt imot av alle gjestene, s denne er kvalitetssikret! 

     

    sunn snickers kake uten sukker glutenfri
     

    Snickerskake uten raffinert sukker og gluten

    1 del peantter 
    1 del pecanntter
    1 del glutenfri havregryn
    1 del dadler uten sten
    1 ss kokosolje 

    Jeg lager nesten alltid mat p slump, og er ikke s flink til mle opp det jeg bruker. Her har jeg delt opp oppskriften i fire deler, hvor en del er dadler, en del er peantter (viktig pga. den velkjente snickers-smaken) og de to andre delene egentlig er opp til deg selv velge. Jeg brukte denne gangen en del peantter, en del pecanntter og en del havregryn. Du kan bytte ut havregryn med ntter ogs, om du ikke vil ha korn i kaken. 

     

     

    sunn snickers kake uten sukker glutenfri

     

    Hell alle ingrediensene i en foodprossessor eller liknende, og kjr til nttene er passe store biter, og dadlene og eventuelt smret er jevnt fordelt. Ikke kjr til massen blir helt glatt, siden du vil ha litt crunch i bunnen! 


    sunn snickers kake uten sukker glutenfri

    sunn snickers kake uten sukker glutenfri

     

    Klem deretter massen ut i formen. 

    sunn snickers kake uten sukker glutenfri

     

    Sunnere sjokoladetopping / sjokoladeplegg! 

    Den er s enkel, og krever bare en halv - til en banan (kommer ann p hvor mye du vil lage og hvor glad du er i banan), 3-4 dadler (uten sten) og 2 ss r kakaopulver. Kjr ingrediensene i en foodprosessor til massen er helt jevn. Sjokoladen kan smres p kaken med en gang. 

    R kakaopulver er veldig sunt, og du fr kjpt det i de fleste helsekost. Der er rik p antioksidanter og andre nringsstoffer fordi den ikke har vrt varmebehandlet. Jeg syns ogs smaken er rundere og ikke s bitter som "vanlig" kakaopulver. 

     

    sunn snickers kake uten sukker glutenfri

     

    Hakk litt ntter og str over kaken, s er du ferdig. 
    Sunnere, raw og vegansk kake p 10 minutter! 



    Hper du lar deg friste, det er jo tros alt lillelrdag! 

    nsker deg en god dag,


     

    #kake #stsaker #sunn #raw #vegansk #sjokolade #kos #peantter #dalder #snickerskake #snickercake #sjokoladeplegg #hjemmelaget #mat #kake #livsstil 

     

    Om meg

    Lisa Malene

    Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker dele av min interesse. Jeg gleder meg til bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre p vr helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no