hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Miljø -
 • 11.09.2018
 • Kremet frokostgrøt med rå eplekompott

  Når jeg postet denne frokostgrøten på storien min på instagram i dag så fikk jeg mange meldinger av folk som ønsket seg oppskriften. Can´t blame them! Denne er råågod! Epler er i sesong nå, så hvis du er så heldig å ha et epletre i hagen er jo dette perfekt! Ellers finner du norske epler i butikken også. Jeg tror vi bare skal la vær å gå rundt grøten (hehehe) og gå rett på sak. Enjoy! 

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

  Nok til 2 porsjoner: 

  Havre- og bokhvetegrøt
  1 dl havregryn
  1 dl bokhvete (eller 1 ekstra dl havre)
  4 dl vann
  1/2 ts kanel
  1/2 ts kardemomme
  1/2 ts salt
  1 egg (for en mer næringsrik og kremet grøt)

  Legg havre og bokhvete i 2 dl vann og saltet over natten. Kjør blandningen i blender til en myk konsistens. Tilsett resten av vannet og krydderet og kok opp. Klekk i egget og rør godt når grøten er ferdig. 

   

  Chiapudding:
  2 ss chiafrø
  1 dl valgfri melk

  Bland sammen og la stå på benken over natten

   

  Rå eplekompott
  2 epler
  1 ts kanel
  1 ts kardemomme
  2 ts kokosblomstsukker

  Fjern frøkjernen i eplene og blend alle ingrediensene godt. 

   

   

  Det er stilig og servere grøten i gjennomsiktige glass. Fyll bunnen med havregrøten, så et lag med chiapudding og avslutt med eplekompotten. Som topping har jeg brukt hjemmelaget granola (eller bruk din favoritt!) og kakaobiter / kakaonibs. 

  Oppskriften på min hjemmelagde granola finner du her! 

  Lag flere lag om du ønsker! Hva med et lag med varme bær eller fyldig nøttesmør? 

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

   

   

   

 • 10.08.2018
 • Lavkarbo granola med en smak av høst

  Jeg er på ingen måte klar for høsten enda, for selv om høsten er min favorittårstid så er jeg ikke klar for at sommeren skal være over enda! På en annen side så elsker jeg alt som smaker pumpkin spice, så selv om gresskar er forbundet med høsten så bruker jeg krydderblandingen året rundt. Yumyum. <3 

  Denne granolaen er lavkarbo fordi det ikke er brukt noe korn i blandingen, kun nøtter og frø! For å gjøre granolaen lettere fordøyelig for tarmen og næringsstoffene som finnes i maten mer tilgjengelig for opptak, er blandingen bløtlagt over natten. Mengden med honning som er brukt i oppskiften er helt innafor om du går på lavkarbo, ettersom man vanligvis ikke spiser hele formen med granola på èn gang. ;) <3 

   

  granola musli lavkarbo helse pumpkin spice

   

  Slik gjør du: 

  Bruk de nøttene og frøene du selv ønsker. 
  Denne gangen brukte jeg ca. en dl. hver av disse:

  Hasselnøtter
  Valnøtter
  Paranøtter
  Mandler
  Linfrø
  Solsikkefrø
  Sesamfrø
  Bokhvete

   

  Hell over vann og strø over en ts salt for enda bedre effekt av bløtleggningen. La blandingen stå over natten eller i minst 7 timer. Sil av vannet og skyll godt, og du kan godt bruke en stavmikser raskt på blandingen for å knuse de største nøttene litt. Fordel blandingen utover et stekebrett, og klatt på 3 ss med smør, 2 ss honning og strø på 2 ss pumpkin spice. Sett inn i ovnen på 150 grader varmluft. Når smøret er smeltet rører du alt godt sammen, og rør hvert kvarter frem til granolaen er tørr og sprø. 

  Oppskift på pumpkin spice krydderblandingen finner du HER! :D 

   

  granola musli lavkarbo helse pumpkin spice

   

  granola musli lavkarbo helse pumpkin spice

   

  Mens jeg holt på å lage granolaen så kom jeg på en superdigg frokost, eller kveldkos om du vil, som jeg spiste heele tiden før men som har gått helt i glemmeboka! Den består av gresk yoghurt (eller naturell biola/kefir/yoghurt), friske og syrlige bringebær, knasende og krydret granola toppet med revet brunost som gir et karamellaktig hint for å toppe det hele. Har du ikke prøvd revet brunost på granolaen før? Oooh, Honey, you're up for a treat! 

   

  granola musli lavkarbo helse pumpkin spice

   

  granola musli lavkarbo helse pumpkin spice

   

   

   

  Har du andre måter å bruke granola eller müsli på som jeg bare teste? Legg igjen en kommentar! <3 

   

   

 • 27.06.2018
 • Smoothie med frukter i sesong og raw vanilla granola

  Uæææ, jeg er i himmelen! Jeg har kjøpt meg ny blender, og det eneste jeg klarer å tenke på er: hvorfor gjorde jeg ikke det tidligere?! En billig bleder kan holde i massevis, men når en bruker blenderen hver dag, flere ganger om dagen, så er det en drøm å ha en litt kraftig blender. 

  Jeg har funnet masse inspirasjon i boka til Tiril Refsum; Rågodt. Blandt annet har hun er fersken- og aprikospai som er heelt nydelig, og når jeg vil ha en rask versjon av denne lager jeg den som en smoothie med paibunnen smuldret over som en raw granola. Jeg er jo veldig fan av å bruke råvarer i sesong, og butikkene bugner over av søte og syrlige aprikoser og ferskner nå. Her er det bare å go crazy i frukthylla! 

   


  Jeg tar meg selvfølgelig friheter når jeg lager mat. Smoothien er vanligvis frisk ferskenfarget, men jeg hadde i to store never med fersk spinat for å booste næringsinnholdet enda et hakk. Det fine med en "pimpa"  smoothie som inneholder både fett og proteiner fra nøtter, kokosmelk, krydder og bønner er at du vil oppleve et mer stabilt blodsukker enn ved reine fruktsmoothier og magen får mer og jobbe med slik at du holder deg mett lenger. En slik smoothie kan derfor kalles et fullverdig måltid om du er litt småsulten. 

  Jeg serverte denne smoothiebowlen til min samboer og kompisen hans som var på besøk for å se på fotball VM, og den var borte på et blunk! Hvem trenger pizza og øl når du kan få smoothie, liksom? Haha! 

   

  Lar du deg friste...? <3 

   

   

 • 07.04.2018
 • Uten mat og drikke duger festløven ikke

  Akkurat nå sitter jeg på toget på vei hjem til Odalen og gleder meg masse til å komme hjem! Det er jo lørdag, og selv om man ikke ut på fest av den grunn så er det ingen hemmelighet at veldig mange kommer til å ha en litt redusert dag i morgen, som mange andre søndager. Jeg hadde egentlig ingen planer om å drikke i kveld og jeg kan ikke røpe hvor jeg skal helt enda, men ut ifra begivenheten har jeg store mistanker om at det kommer til å bli flere enn bare to enheter i kveld. 

  Uansett hvordan man liker å tilbringe lørdagen, om det er i sofaen med netflix og telys eller om det er på et dansegulv for å shake løs, så er det viktig å fylle opp kroppen med masse god næring. Jeg får en lang dag i dag før det blir middag igjen, som de fleste andre dagene mine, så jeg lagde meg en kraftig frokost proppfull med masse næring og nok proteiner og fett til å holde meg mett og blodsukkeret stabilt i mange timer. 

  Denne frokosten er en skikkelig typisk Lisa-frokost, og jeg veit faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten egg og aspargesbønner. Den dagen jeg endelig flytter tilbake til landet, så er høner det første jeg skal skaffe meg. Tenk så genialt, du gir dem alle matrestene dine, og tilbake gir de deg egg! 

   

  frokost næringsrik smoothie fest

   

  På min frokostmeny i dag: 

  Et stort glass med "5-om-dagen" smoothie. Jeg lager denne egentlig fordi jeg liker å juice selleri og eple for å lettere få i meg 5 om dagen, men da mister man jo så mye av maten om man må kaste pulpen (jeg gir det til kaninene, men er jo begrenset hvor mye slikt de kan spise), så jeg har begynt å slenge et eple eller pære i blenderen sammen med noen selleristenger og vann eller vannkefir. I dag hadde jeg i litt maca også. Genial løsning for å lettere få i seg mere frukt og grønt, og jeg har i en god del vann så den er lett å drikke også. 

  Kosttilskudd tar jeg nesten hver dag, men hender at jeg glemmer det haha. Jeg tar flytende vitamin D og vitamin C i kapsler, et multivitamin og omega 3. 

  Tha main breakfast er egg i omelett/eggerørestil med helmelk i, aspargesbønner stekt i smør, fermentert rødkål (sauerkraut av rødkål), surdeigsrundstykker med havre, med masse smør, skinke og jarlsberg på. Gjeeeett om jeg ble mett a! 

   

  frokost næringsrik smoothie fest

  frokost næringsrik smoothie fest

   

  Jeg har vært hjemme alene i et par dager fordi Espen har vært i Liverpool med jobben. Det er jammen såå godt å være hjemme alene iblant, bare koble helt av fra omverdenen og lade batteriene litt. I går suldra jeg rundt i leiligheten og styra litt på kjøkkenet, hørte på rolig musikk med litt lavendelolje i diffuseren, spiste god mat og så på netflix og la meg nydusjet i nytt sengetøy. Jeg sov som en baby i natt og føler meg fresh og fin i dag. Alle burde ha litt selv-spa iblandt, dette var utrolig deilig etter en slitsom uke. <3 

   

  Håper du har en flott helg og koser deg i kveld!

   

   

  #egenpleie #spa #frokost #næring #festløve #egg #økologisk #somahelse #smoothie #norgesglass #fermentering #surkål #surdeig #kosttilskudd #helg 

   

   

   

 • 10.03.2018
 • Saftige lapper uten raffinert mel, melk og gluten

  Eeendelig helg og lørdag dere! Her har du en superdigg og næringsrik frokost som du kan spise selv eller servere med god samvittighet, også om du er allergiker! Disse inneholder kun tre ingredienser som du som regel har tilgjengelig på kjøkkenet ditt. Du kan lage uendelige varianter av disse lappene, men jeg vil dele basisoppskriften først, fordi de er så utrolig gode i seg selv. Har du prøvd disse lappene? Det er såå hyggelig å høre fra dere fine, så fortell hva du syns og tagg #lisamalene når du deler bilde på instagram, så jeg kan finne deg! 

   

  Bananlapper lapper glutenfri laktosefri allergi sunn mat pannekaker

   

  Saftige bananlapper 

  Nok til ca. 4 lapper 
  1 egg 
  1 liten banan, ca. 100 gram
  20 gram glutenfritt havremel (eller vanlig, om du ikke har intoleranse)
  1 klype kardemomme (valgfritt men anbefales!)

  1 ss smør til å steike i 

   

  Mos bananen god med en gaffel, ha i egg og havremel og rør godt. Ha i kardemomme om du ønsker det. Smelt smøret på middels varme i panna, og steik lappene til de er gyldne på begge sider, det tar bare noen minutter. 

  Hot tip! 
  Har du ikke havremel så lages det enkelt ved å ha havregryn i blenderen og blende i noen sekunder. Rist litt i blenderen underveis, så grynene faller ned fra sidene og alt blir malt godt til mel. Du kan bruke hele gryn også, men jeg liker konsistensen av mel bedre. 

  Du kan spise lappene som de er eller ha på sjokolade, smør, bær, nøttesmør eller noe annet godt du liker! Jeg har gått for sjokoladepålegg fra proteinfabrikken, bringebær og pecannøtter. Yuum! Jeg er jo egentlig ikke fan av fabrikkproduserte produkter som sjokoladepålegg, men jeg fikk denne i månedens boostbox, og hva er vel verre enn å ikke spise maten? Kaste den! #spisoppmaten #kastmindre 

   

  Er det kanskje interesse for at jeg skal lage en egen oppskrift på sjokoaldepålegg og dele med dere? :D 

   

  Bananlapper lapper glutenfri laktosefri allergi sunn mat pannekaker

   

   

  Bananlapper lapper glutenfri laktosefri allergi sunn mat pannekaker

   

   

  Har du noen fine planer denne helgen? Jeg skal jobbe i kveld, men har fri i morgen og det skal bli såå deilig! 

  Vi snakkes <3 

   

   

  #matblogg #bananlapper #sunn #helse #livsstil #helg #frokost #kos #lapper #sukkerfri #glutenfri #laktosefri #økologisk #bær 

   

   

   

 • 10.01.2018
 • Saftig bakt paprika med indiske krydder

   

  Litt sliten og trenger noe sunt du kan lage på få minutter? Fylt paprika bakt i ovnen gir deg et fargerikt måltid, du får i deg én av 5 om dagen, sunt fett og mettende proteiner. Et slikt måltid holder blodsukkeret stabilt, og er perfekt om du vil holde det gående en stund til eller om du trenger å fylle magen med noe godt før leggetid. Jeg lagde oppskriften for noen uker siden, når kjøleskapet var helt skrapa. Jeg hadde egentlig ingen forventninger om resultatet, men det ble overraskende godt og jeg har laget det såå mange ganger etterpå! 

   

  fylt bakt paprika sunt raskt måltid

   

  Fylt og bakt paprika med indiske krydder

  En stor snackspaprika
  2 egg
  Ost
  Garam Masala (indisk krydderblanding) 

   

  Sett ovnen på 200 grader. Skjær toppen av paprikaen og del den på langs. Legg paprikaen i en ildfast form med den hule siden opp og klekk et egg i begge halvdelene. Strø over garam masala og legg osteskiver over. Stekes i ovnen i ca. 15 minutter. Kan spises alene, eller serveres sammen med tilbehør. Her har jeg servert de sammen med quinoa kokt i kjøttkraft, avokado, tomater og litt grønne spirer og urter på toppen. 

   

  fylt bakt paprika sunt raskt måltid

   

  fylt bakt paprika sunt raskt måltid

   

  fylt bakt paprika sunt raskt måltid

   

  fylt bakt paprika sunt raskt måltid

   

  Jeg holder på å lese meg opp om hormoner om dagen, og det er spennende å se hvordan kostholdet vårt påvirker hormonbalansen. Når kroppen er ute av balanse kan det føre til flere sykdommer, og et av nøkkelordene her er insulin. Det er viktig å ikke gå med høye insulinnivåer over tid, og her er et fint eksempel på et blodsukkervennlig måltid.

  PS! Jeg spiser altså begge halvdelene av paprikaen og alltid noe ekstra tilbehør. Maten er lagt opp slik kun for fotografering, og reflekterer ikke et gjennomsnittlig måltid for meg. Mat er til for å styrke oss, hele oss og for å nytes. <3 

   

  Husk å tagge meg eller bruke hashtaggen #lisamalene på instagram om du prøver noen av oppskriftene mine, så er det enkelt for meg å finne deg! :D

   

   

  #helse #livsstil #mat #blodsukkervennlig #bakt #paprika #egg #kk #kamille #sol #økologisk #tine #side2 #matbloggsentralen #matmagasinet #magasinet #underholdning #influencer #spisoppmaten #restemat #studentmat 

   

 • 22.11.2017
 • Sunnere og kremet havregrøt med sjokolade og hassel

   

  Tenk å ha skikkelig cravings på havregrøt liksom?! Egentlig er jeg ikke så fan av havregrøt en gang, men denne fløyelsmyke grøten med sjokolade og knuste hasselnøtter er bare ikke til å motstå! 

  Denne helgen var jeg hjemme hos familien i Odalen, og når jeg kom hjem på søndag hadde jeg skikkelig lyst på havregrøt av en aller annen grunn. Dere skulle ha sett skuffelsen i ansiktet til Espen når han spurte hva jeg ville spise, og jeg svarte havregrøt, haha! Jeg bestemte meg for å lage en skikkelig god grøt, og da ble denne oppskriften til. Den ble godkjent av Espen også, så den er kvalitetssikret. ;) Nå har jeg faktisk spist denne tre dager på rad, klarer bare ikke la vær! 

  Grøten er pimpa med ekstra næring og den er melke- og glutenfri om du bruker glutenfri havre, så den passer godt til allergikere og er super for barn i vekst. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Fløyelsmyk og sunnere havregrøt med sjokolade og hasselnøtt 

  Én porsjon grøt:
  1 dl havremel 
  2 dl valgfri melk 
  1 ts extra virgin kokosolje
  2 ss Kollagen 
  1 eggeplomme

  Topping: 
  Hasselnøtter
  80% mørk sjokolade (eller så mørk du får tak i, gjerne sukkerfri variant)
  Ceylonkanel 
  Fibersirup Gold 

  Tilsett gjerne melken i havren kvelden i forveien for å bli kvitt antinæringsstoffer i kornet og gjøre det lettere fordøyelig, men det er ikke nødvendig. Gi havremel og melk et raskt oppkok. Ta kjelen av platen og rør inn kokosolje, kollagen og eggeplomme. Knus hasselnøtter og rasp 1-2 ruter med sjokolade med rivjern og strø over grøten. Avslutt med kanel og fibersirup gold på toppen. 

   

  Litt generell info: 
  Havremel:
  Om du ikke har havremel så kan du knuse havregryn med en blender eller stavmikser, så har du havremel. Du kan bare bruke vanlig havregryn også.

  Melk: Min favoritt til havregrøt er mandelmelk, f.eks. Alpro sin usøtet mandelmelk. 

  Kokosolje: Pass på at du bruker kokosfett av god kvalitet, den må være kaldpresset og uraffinert. Fett gjør at du holder deg mett lengre, og du unngår forhåpentligvis å være fysen på noe usunt knask i løpet av dagen! Det holder også blodsukkeret stabilt og er 100% nødvendig for å ta opp de fettløslige vitaminene i maten. 

  Kollagen: Kollagan er det mest vanlige proteinet i kroppen vår. Jeg bruker det fra naturkilden.net, og fordelene med å bruke kollagen daglig er beskrevet veldig godt i denne artikkelen. 

  Eggeplomme: Inneholder masse gode næringsstoffer og sunt fett. Pleier vanligvis ikke å ha det i, men om jeg er litt ekstra sulten eller føler at for litt ekstra næring.

  Celylon kanel: Inneholder mye mindre kumarin enn "vanlig" kanel. Kumarin er giftig for leveren i store mengder, så det er en ting å tenke på nå som det nærmer seg juletider og mye julegrøt med kanel. Kanel er også med på å holde blodsukkeret stabilt. Du kan kjøpe det f.eks. her: SOMA.no - Ceylon kanel

  Fibersirup gold: Du finner produktet i helsekostbutikker, link til info om produktet her! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Nytes under et deilig varmt pledd med en kopp te. <3 

   

   

   

  #havre #havregrøt #livsstil #helse #kosthold #oatmeal #oats #alpro #funksjonellmat #soma #fibersirup #sjokolade #hassel #sunn #sukkerfri #glutenfri #melkefri #allergi #grøt 

   

   

   

   

 • 13.09.2017
 • Elsk deg selv - Quinoa Bowl

   

   

  Vi fortsetter trenden "spis en regnbue" med en skikkelig gedigen skål quinoasalat, og her er det nok å ta av selv for den mest grådige! Vi kickstarter høsten med så mye farger som mulig og utnytter oss av de rågode norske varene vi får i butikkene i disse dager. 

  Høsten er tiden for litt deilig egenpleie, tenne lys, drikke te, krype under pleddet og ikke minste å elske seg selv. Du som elsker deg selv og kroppen din, og alt den gjør for deg hver eneste dag, ønsker selvfølgelig å nære den med kun det beste! På den måten gir den alt tilbake, fin hud og friskt hår, energi og lyst, holder seg varme, gir deg god søvn og masse glede. Alt du trenger for å nyte høstens goder og komme deg inn i gode rutiner etter sommeren. 

  Kan du egentlig si nei det? 

   

  quinoa bowl salat sunn

   

  Quiona bowl aka quionasalat 

  Hele tanken bak denne salaten er å spise sunt og kaste mindre. Derfor tar du det du har i kjøleskapet og på den måten unngår du at det blir liggende der for lenge og du til slutt bestemmer deg for å kaste det. Kjøp inn noen friske innskudd med nydelige farger so du syns mangler i ditt kjøleskap-sortiment. 

   

  Quinoa

  Legg 2 dl quinoa i bløt over natten, skyll dem og kok på svak varme med lokk i 4 dl væske til væsken er helt absorbert og frøene møre. Jeg tilbereder de alltid i kyllingkraft med mye fett i, det gir så utrolig god smak og konsistens. Kraft er jo et eget kapittel for seg selv, men skal ikke grave meg inn på det nå. Du kan også bruke buljong eller krydder, bare husk å tilsette fett! Fett er ekstremt viktig for kroppen vår, for at hjernen, nerver, cellemembraner og hormoner skal fungere som de skal, for myk og smidig hud og for å ta opp de fettløslige vitaminene. 

  Quinoa inneholder dessuten alle de essensielle aminosyrene (proteiner) vi trenger! 

  Når jeg kokoer 2 dl quinoa har jeg nok til ca. 4 måltider. Derfor fordeler og den ferdige quinoaen i 4 matbokser og fyller de til randen med grønnsaker. Da har jeg en stor boks med masse næring som jeg raskt slenger i sekken på vei til jobb om morgenen. Så raskt, så enkelt og såå godt! 

   

  Grønnsakene

  Denne gangen hadde jeg rødkål, sukkererter, gulrøtter, paprika, mais og avokado tilgjengelig. Du bruker selvfølgelig de grønnsakene du selv vil, og husk å tenke "regnbue"! Kutt, hakk og riv grønnsakene og ha over quinoaen, og ha gjerne over en klatt rømme (ikke lettrømme selvfølgelig) og hakket vårløk eller et par ss med pesto og revet parmesan. 

   

  quinoa bowl salat sunn

   

  quinoa bowl salat sunn

   

  quinoa bowl salat sunn

   

   

  Jeg trenger litt inspirasjon til neste ukes quinoa-matpakker!
  Hva er dine favorittgrønnsaker? 

  Send meg på snap eller legg igjen en kommentar, så er jeg evig takknemlig. <3 

  Snap: lisamalenee

   

  Håper du får en super onsdag! 

   

   

  #sunn #mat #helse #kosthold #ernæring #quinoa #bowl #salat #fett #elskdegselv #branok #fitnok #kraft #høst #glede

   

   

   

   

 • 13.08.2017
 • Kirsebær og ananas smoothiebowl

   

  Smoothies er min store favoritt om dagen og jeg har smoothie til lunsj på jobb hver eneste dag. Denne smoothien med kirsebær og ananas er pimpet med supermat, havregryn, fett og proteiner, og er et fullverdig måltid. Når jeg skal ha den med meg på jobb heller jeg den i et syltetøyglass med lokk og når jeg skal spise den hjemme liker jeg å spise den mens den fortsatt er fryst og litt "is-aktig" med digg topping på. Såå deilig! 

   

  Smoothiebowl kirsebær soma.no ananas supermat

   

  // Innlegget inneholder affiliatelenker

   

  Smoothiebowl med kirsebær og ananas

  1 neve fryste kirsebær
  1 neve fryste ananasbiter (kan sløyfes delvis eller helt hvis du vil ha mindre sukker)
  1 liten banan eller avokado hvis du vil ha mindre sukker
  1 dl havregryn
  1 skje planteprotein, f.eks. hampprotein 
  1 ts rice bran (kan sløyfes)
  1 ts lecithin (kan sløyfes) 
  1 klunk MCT-olje

  Bruk mandelmelk eller kefir til passe tykkelse. Kefir gjør smoothien din probiotisk og super for magen! Hjemmelaget er å foretrekke, men kjøpt i butikk fungerer også. Kefir er ekstremt enkelt å lage, bare tilsett kefirkorn i melk og vent ca. 1 døgn og sil melken av kornene igjen. Korn får du av noen som har fra før, for eksempel meg! Les dette innlegget hvis du vil lese mer. 

   

  Blend alt godt med stavmikser eller i en blender og hell på glass for å ta med på jobb eller skole, eller i en bolle og topp med masse deilig. <3 Min er toppet med kokosflak, kakaobiter og bipollen, som du får kjøpt på soma.no. 

   

  Smoothiebowl kirsebær soma.no ananas supermat

   

  Smoothiebowl kirsebær soma.no ananas supermat

   

  Smoothiebowl kirsebær soma.no ananas supermat

   

  Smoothiebowl kirsebær soma.no ananas supermat

   

   

  Håper du har hatt en super helg og koser deg med en smoothie til kvelds. <3 

   

   

  #Smoothiebowl #kirsebær #soma #ananas #supermat #helse #kosthold #godtno #smoothie

   

   

 • 13.07.2017
 • Frisk sommersalat med mangosalsa

   

  Gooood sommer! Nå har jeg tatt meg en lang sommerpause fra bloggen, og livet har ikke stått stille for å si det sånn. Det har vært noen hektiske uker hvor vi blant annet har flyttet til ny leilighet, men nå er alt ferdig og jeg har endelig fått tid til å "lande" litt. Så deilig! Noen av dere herlige lesere har til og med etterlyst meg, selv om det er kjipt at jeg har postet lite hittil i sommer, så er det utrolig koselig å være savnet. <3 Selv om bloggen har vært stille så har jeg vært ganske aktiv på snapchat, så legg til lisamalenee (med to e'er!) på snap så kan du følge meg tettere i hverdagen. 

   

  Så til denne fantastiske salaten! Dersom du følger meg på snap har du nok allerede sett denne retten utallige ganger, men den er bare for god til å ikke få et eget tillegg på bloggen også.

  Tidligere har jeg aldri vært noe fan av søtt i middagsmaten, for eksempel ananas på pizza. For et par uker siden var vi på besøk hos min svigerpappa, hvor det be servert en mangosalat til grillmaten, og JØJJEMEG så godt det var! Vel hjemme måtte selvfølgelig dette testes, og nå får jeg bare ikke nok. Tror faktisk jeg har spist salat med mangosalsa nesten hver dag! I går hadde vi besøk av pappa i den nye leiligheten vår, og hva serverte jeg? Helstekt kylling med salat og mangosalsa, selvfølgelig

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Frisk sommersalat med mangosalsa

  Dette trenger du: 

  Grønne blader, jeg liker spinat og ruccola godt 
  Tomat
  Feta eller mozzarellaost 
  Økologisk kylling
  Balsamico 
  Spirer, vi hadde rødbetespirer og alfaspirer  

  Mangosalsa:
  1 mango
  1 sitron
  1 plante fersk koriander
  1 halv chili 

   

  Slik gjør du: 

  Mangosalsa: Kutt opp mangoen i biter og ha i en bolle. Grovhakk en halv potte med fersk koriander, finhakk en halv chili eller mer hvis du liker sterk mat og skvis juicen ut av en hel sitron. Tilsett alt i bollen, og la salsaen stå i minst en time for at smakene skal sette seg skikkelig.  Mangoen jeg brukte denne gangen var litt godt moden, så salsaen ble rennende og litt mildere smak, men det er fint om mangoen er litt fastere i kjøttet slik at den holder seg i biter og ikke blir rennende. Jeg syns også mangoen smaker bedre hvis den ikke er overmoden. 

  Stek kylling. Jeg liker å kjøpe hel økologisk kylling, det er bedre utnyttelse av hele dyret, billigere kilopris og man får muligheten til å koke kjempesunn og deilig kraft av beina. Topp en tallerken med grønne blader og legg over tomat i skiver. Strø over osten og kylling i biter og topp det hele med spirer, mangosalsa og balsamico. 

  Nå kan du sette deg ned og nyte!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Siden vi hadde besøk gjorde jeg litt mer ut av presentasjonen ved å dekke på bordet. 
  Det er så hyggelig. <3 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Maten serveres med vann og Jun (fermentert grønn te) med aprikos og mynte. <3 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Håper du har hatt en god sommer hittil, og at den blir enda bedre med denne salaten. <3 

      

  #salat #spinat #grønn #mango #salsa #sunn #helse #mat #kosthold #side2 #økologisk #ernæring 

   


   

 • 10.05.2017
 • Frokosten som holder meg gående!

   

   

  For noen flotte dager vi har hatt den siste tiden! Sola har virkelig gjort jobben sin, det har vært såå deilig å være Oslo-borger altså. Samtidig har det vært stille på bloggen min, men det har absolutt ikke vært stille i livet mitt. Det har skjedd mye, til tross for at jeg virkelig sliter med energinivået om dagen. Da er det  superviktig og gjøre ting som gjør deg glad og gir energi, så jeg har rett og slett prioritert mye hvile og være ute i det flotte været med vennene mine så mye som mulig. Fordi det er dét jeg trenger, og sliter du med det samme burde du se på hva som gjør DEG glad og gjøre akkurat det så mye du kan! I slike perioder er det ikke alltid så lett å få i seg bra mat heller, men heldigvis har jeg nå falt totalt hodestups forelsket i en frokost som jeg syns er fantastisk god, og som samtidig gir mye energi, holder blodsukkeret stabilt igjennom hele dagen og holder meg mett i mange timer. Jeg er helt frelst! 

   

   

  sunn frokost

   


  For å holde et stabilt blodsukker er det viktig å spise nok fett. Fett gir også mye energi og er viktig for opptak av næringsstoffer. Proteiner holder deg mett lenge fordi spaltingen til aminosyrer hovedsakelig skjer magesekken av magesyre. Proteiner holder seg dermed i magesekken lenger, og det gjør at du holder deg  mett lenge. Grønnsaker er alle enige om at er viktig å spise, så du får faktisk ingen forklaring til den, men hold av i alle fall halvparten av plassen på tallerkenen din til grønnsaker. Brød og andre kornprodukter prøver jeg å holde til et minimum på starten av dagen, fordi jeg føler meg tung og sliten etter et stort måltid med mye korn, og jeg trenger en stor frokost for å holde ut helt til lunsj! 

   

  For å dekke frokost-behovet mitt har jeg funnet en genial løsning som kun tar 10 minutter og kokkelere sammen og som smaker himmelsk godt.
  Fremgangsmåten deler jeg med deg nå!

   

  Du trenger en pakke med fryste aspargesbønner, to egg, en god dæsj helmelk (eller den melka du har), ekte meierismør og litt salt. Gjerne økologiske dyreprodukter!

  Ha en good klatt med smør i en panne og fyr opp varmen til den er veldig varm. Ha de fryste aspargesbønnene i pannen (ja, hele pakken, elelr så mye du klarer å spise) med litt salt, og rør kontinuerlig. Glovarm panne gjør at grønnsakene ikke blir vassete, men pass på! Det er ikke alle panner som tåler høy varme. Mens de steker rører jeg sammen to egg, melk og salt. Når aspargesbønnene er gyldne og har litt farge heller jeg de på en tallerken, og så går eggene rett i pannen. Noen liker godt stekt, noen liker lite stekt. Jeg liker en svak farge utenpå og nesten rå inni, en mellomting altså. Jeg får det til ved å hele tiden skrape røren fra kanten og inn til midten i stedet for å røre rundt, og til slutt vende røra og gi det noen sekunder opp ned også. Det tar omtrent et minutt og steke eggene. Det er anbefalt og ikke bruke mye salt i kosten, men spiser du hjemmelaget mat og lite fabrikkmat og annen prossesert mat kan du unne deg salt ellers med god samvittighet. Og er du redd for smør og mettet fett? Don't be. Les her! 

   

  sunn frokost

   

  Dagen bildene er tatt er riktignok et unntak. Jeg hadde kun en pose med aspargesbønner igjen (kriiiise!!), og siden dette var en lørdag, var vi to som skulle ha frokost her i huset. Jeg elsker å dele måltider med noen, så vi spiser sammen så ofte vi har mulighet. Jeg supplerte derfor med fersk spinat og et rundstykke servert med hjemmelaget leverpostei  (se link) på. Samboeren vil gjerne ha speilegg ovenfor eggerøre, så da får han selvfølgelig det. 


  Sunn frokost

   

   

  Det er veldig frustrerende å gjøre en god innsats hver dag for å gi kroppen god og sunn næring og mosjon, og alt jeg får tilbake er en følelse av å være utmattet og tiltaksløs. Jeg har tidligere delt at jeg nylig har blitt diagnostisert med depresjon, og det gjør det også vanskelig å være dedikert til noe som helst, til og med til bloggen og matlaging, som er noe jeg elsker. For det mentale sin del er det ekstremt viktig for meg å gjøre ting jeg vil gjøre og ikke minst ikke ha dårlig samvittighet for det som ikke blir gjort. Jeg er så dedikert jeg klarer og er fornøyd med det, og jeg vet at det skal lønne seg til slutt! Første prioritet her i verden er faktisk deg selv, og selv om du tror du hjelper andre ved å sette deg selv i andre rekke, så gjør du ikke det. De rundt deg og du du er glad i kan ikke være lykkelig hvis de vet du ikke har det bra. Så pass på deg selv først, gjør det du klarer og ikke ha dårlig samvittihet! <3 

   

   

      

      

   

  #mat #helse #kosthold #sunn #frokost #egg #økologisk #bønner #mentalhelse #underholdning #motivasjon #energi #fett #proteiner 

   

   

   

   

   

 • 23.03.2017
 • Kremet blomkål- og brokkolisuppe på 1-2-3

   

   

  Jeg er skikkelig fan av supper! Det beste med suppe er at den er så rask å varme opp, til og med hvis den er dypfryst, og det er et skikkelig sunt fast food-alternativ. Du kan ta deg god tid å lage en skikkelig fancy suppe, eller du kan bruke 10 minutter når du har dårlig tid. I dag ble det litt hektisk før jobb, så siden jeg hadde hadde både ferdig kraft av økologisk kylling stående på benken og grønnsaker i frysen, ble valget enkelt. Og så godt!

   

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

   

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

   

  Kremet blomkål- og brokkolisuppe
  ferdig på 10 minutter! 

  Ca. en halv liter kyllingkraft av økologisk kylling 
  To poser med fryst blomkål og brokkoli (ca. 800 gram)
  En halv boks kokosmelk
  En klype salt, pepper og hvitløkspulver

   

  Varm alle ingrediensene i en kjele til grønnsakene er myke. Fordelen med å bruke grønnsaker fra frysedisken er at de allerede er kokt, eller aller helst dampet. Da slipper du å vente på at grønnsakene skal koke seg møre. I tillegg går det raskere når du slipper å kutte grønnsakene. Bruk en stavmikser og kjør til suppen er helt glatt. Ferdig! 

  NB! Pass på å ikke bruke stavmikser i kjele med teflonbelegg! 

  Vanligvis steker jeg løk og hvitløk i en panne sammen med smør eller kokosolje og har i suppa, men jeg hadde ikke tid til det i dag. Derfor erstattet jeg litt av smakene med hvitløkspulver. Ikke bruk hvitløkssalt, siden det inneholder nesten bare salt. I tillegg hadde jeg også rester fra sammen kyllingen som jeg kokte kraft av i kjøleskapet, så jeg sprøstekte noen biter i smør med kyllingkrydder på (jepp, jukser i blant jeg også!), som jeg toppet suppa med. Det ga en skikkelig god finish! Bacon er også kjempegodt å bruke som topping på blomkålsuppe syns jeg. 

  Kraft har utrolig mange helsefordeler, det inneholder blant annet kollagen, som er et av de viktigste byggestenene i kroppen vår. Kollagen holder huden ung, håret og neglene sterke, og ledd og skjelett frisk for å nevne noe. Ved å tilsette fett (kokosmelk) og toppe den med kjøtt blir suppe et fullverdig måltid som holder deg mett lenge. Du kan bytte ut kjøtt med linser eller noe annet proteinrikt hvis du ønsker det! 

   

   

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

  Blomkålsuppe brokkolisuppe suppe

   

   

  Jeg har også en oppfordring til deg i dag:
  Last ned Acast på app store eller play store, søk opp Ingefær Podcast som lages av Sara Lossius, og hør på siste episoden om farger. Denne episoden satt meg litt i tankeboksen, og jeg er nå i gang med en liten renovering av bloggen, blant annet har jeg allerede fått ny signatur! Innredninga i stua og garderoben får nok også en liten gjennomgang utover nå. Jeg elsker Ingefær podcast, og det kommer du til å gjøre også! Alt fra mindfullness til seriøs trening blir tatt opp, her finnes noe for alle, opptatt av helse eller ei. 

   

  Ønsker deg en flott vårdag videre! 

   


   

   

   

  #mat #suppe #kraft #podcast #saralossius #farger #grønnsaker #økologisk #sunt #helse #kosthold #kylling #billig 

   

   

 • 14.03.2017
 • Chiagrøt - slik gjør du det

   

   

  Siden første gang jeg skrev om DENNE frokostgrøten min på bloggen har jeg fått inn en del spørsmål i ny og ne, så jeg tenkte å skrive et eget innlegg med fremgangsmåte til dere. Jeg syns personlig at denne grøten er helt uunnværlig både til hverdag og til fest (dagen derpå selvfølgelig), og har faktisk alltid et glass med grøt stående. For meg er denne utrolig enkle retten så essensiell at jeg har problemer med å forstå hvorfor ikke alle spiser dette hver eneste dag. Ikke nok med at den tar 2 minutter å røre sammen, er sunn, utrolig næringsrik og holder deg mett lenge, nei, den smaker altså godt og den har en million forskjellige varianter! Jeg ser egentlig ingen grunn til at ikke alle mennesker skal gå rundt med et glass i ladypursen eller manpursen til enhver tid. Da kunne vi ha vinket hadet til mange livsstilssykdommer! 

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

  Nei, jeg skal ikke sitte her og ai at grøten min kurerer noen sykdommer altså. Men det er ingen hemmelighet at man har lett for å ty til enkle løsninger når man har det travelt og trenger energi, folk vil ha noe enkelt og billig som smaker godt. Håpet mitt er jo altså da at du skal innse at denne grøten er alt det der, bare at den er utrolig bra for kroppen din i tillegg. Nordmenns diett består av mye brød, spesielt frokost og lunsj er hovedsakelig brødmat. Det jeg ser på som en ulempe med brød er at det hovedsakelig består av raske karbohydrater som gir deg høy blodsukkerstigning og en rask nedgang igjen. Det gir kroppen store svingninger i blodsukkeret, og vi driver litt narr med insulinreguleringa vår. Brød med svett gulost er jo heller ikke særlig innbydende. Vi vil nok heller velge en yoghurt eller pølse på 7-eleven, men for meg så er det som å velge mellom pest eller kolera. De fleste vet at pølse ikke er særlig bra for kroppen sin, og ferdigretter på boks som yoghurt og skyr er ofte proppa med sukker og nesten fjerna alt fett. Jeg syns ikke dette en gang kan betegnes som mat, for meg er dette produkter som er laga av store bedrifter med ett mål i sikte, og det er i alle fall ikke å ta vare på folkehelsen. 

  Mitt beste råd til gode matvaner er å ikke gjøre maten komplisert, og spis deg så mett på bra mat at du ikke går og fyser på det usunne hele dagen. For å holde deg mett lenge trenger du fett og proteiner. Kostfiber hjelper også på, bare husk å drikke nok vann, ellers har ikke fiber noen påvirkning i tarmen din. Det er faktisk ikke så vanskelig som du tror å unngå sukkersug og blodsukkersvingninger hele dagen, og gjøre gode matvalg. Du må passe på å spise mat som inneholder fett og proteiner, maten må være tilgjengelig til enhver tid og den må friste deg. Proteiner fordøyes av magesyre i magesekken, og oppholder seg derfor i magesekken lenger enn fett og karbohydrater gjør. Det fører til at du holder seg mett lenger. Fett er det næringsstoffet med høyest konsentrasjon av energi, og bidrar også til å holde blodsukkeret stabilt. Mange som tidligere har vært forsiktig med å spise helfete meieriprodukter og fett generelt opplever ofte å få mindre sukkersug og fyser ikke på usunne løsninger, de sier også at blodsukkeret holder seg mer stabilt gjennom dagen, og man får bedre konsentrasjon på skole og jobb fordi man slipper å sitte og være småsulten hele dagen. Jeg kan ikke skjønne, når denne grøten har alt, hvorfor noen måtte finne på å velge noe annet. Her har du jo god helse og godt humør servert på sølvfat!

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

  Chiagrøt på 1-2-3
  Grunnoppskrift: 

   

  4 ss havregryn

  2 ss chiafrø

  2 toppa ss med kokosmelk 

  Fyll med vann 

   

  Du må prøve deg frem med vannmengde, noen liker tykkere grøt, og noen liker mer bløt konsistens. Husk at frøene sveller voldsomt og trekker opp mye av vannet. La grøten stå på benken eller i kjøleskap til morgenen etter, så er den klar til å nytes. 

  For de som er opptatt av fermentering og de som kanskje sliter med litt mageproblemer vil jeg på det sterkeste anbefale og ha i en ss med surdeigsstarter. Dette gjør korn og frø lettere fordøyelige, og tilfører fordøyelsen din gunstige enzymer og melkesyrebakterier! Jeg har skrevet et litt mer utfyllende innlegg om melkesyregjæring aka. fermentering HER! 


   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

   

   

  "Chia- hva er det?" 
  Det er kanskje det spørsmålet jeg hører aller mest. Jeg har ikke noe bedre svar på det enn om du skulle spurt meg om hva solsikkefrø er. Det er et frø, til en blomst, som spirer hvis du legger til rette for det. Det som er spesielt med chiafrø er at de inneholder mye proteiner, omega-3 og kostfiber. Det høres altså ut som et vidunderfrø, og mange mener også det. Om det er et så magisk produkt som mange hevder skal jeg ikke uttale meg om, men at det er en av mine favorittmatvarer, det kan jeg love deg. Chia er et ganske dyrt produkt, men på grunn av økt etterspørsel og salg har jeg observert at prisene på chiafrø synker. Dessuten er bruker du bare 1-2 ss med chiafrø i gråten din, fordi de trekker til seg mye væske, og øker noe voldsomt i volum. Derfor varer en pakke med chia mye lenger enn du tror. Jeg kjøper chiafrø på Carl Heftye midt i Karl Johans gate i Oslo, og der får jeg en halv kilo til kr 99,-. De har ofte tilbud også. 

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

   

  Havre
  De fleste har fått med seg at havre er sunt, og det finnes mye forskning på hvorfor man bør spise havre for en bedre helse. Havre tar blant annet lengre tid å fordøye og har en lavere glykemisk indeks enn de andre kornsortene, noe som vil si at havre ikke får blodsukkeret til å stige så raskt og så mye som andre kornsorter. Havre har rikelig med fiber som vi ikke har mulighet til å fordøye i tarmen, og fungerer som et godt middel mot diaré og forstoppelse og er ikke minst ypperlig mat for de elskede melkesyrebakteriene vi har i tarmen vår. Dermed er havre indirekte også med på å motvirke mageplager som mye tarmgass. Noen studier viser også at havre kan bidra til å senke "det farlige kolesterolet" og regulere blodtrykk og blodsukker. Dette superkornet har også en av de matvarene vi har med høyest mettshetsverdi og prisen er det i alle fall ikke noe å si noe på! Jeg anbefaler å bruke store havregryn i stedet for lettkokte, og gjerne også økologiske. 

   

  Kokosmelk
  "Wææ- kokosmelk har jo mye mettet fett!" Ja, det stemmer. Og det er dette som bidrar til å holde deg mett igjennom dagen og holde hormon- og blodsukkerbalansen din i sjakk. Det er godt innlært i det norske folk at mettet fett er farlig for oss, og jeg kan godt forstå at det er en vanskelig tanke å legge fra seg, men du love meg å prøve! All ny forskning viser at inntak av mettet fett og hjerte- og karsykdom har absolutt ingen sammenheng, og det er så stor enighet om dette blant forskere og ernæringseksperter verden over. Det tok litt tid før jeg anerkjente dette selv, og en stor pådriver for meg har vært svært dyktige Helene Ragnhild. Hun har også skrevet dette meget gode innlegget om smør og fett generelt: TRYKK HER for å lese. Hvilken kokosmelk du burde velge er opp til deg, men jeg har nå prøvd mange forskjellige og det er absolutt ingen tvil om hvilken som er min favoritt. Coop änglamark sin kokosmelk syns jeg har aller best smak og konsistens. Den er litt tykk, men er som regel flytende uten og ha slikt seg som mange gjør. Smaken er også absolutt den beste syns jeg. Eneste ulempe er at den er på metallboks og ikke pappkartong. Rema 1000 sin på kartong er også å anbefale! 

  Kokosmelk er også litt søtt, og fungerer for meg som eneste søtning i denne grøten. Det er allment kjent at smaksløkene endrer seg etter etter hva man spiser, og i begynnelsen kunne jeg syns at grøten godt kunne ha vært litt søtere. Ettersom jeg spiste mindre sukker merka jeg ekstremt raskt endringene i smakene jeg spiste, og nå syns jeg grøten er søt og god, hvis man ikke tilsetter surdeigsstarter som naturligvis gjør at den syrnes på lik linje med yoghurt andre syrnede produkter. 

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

   

  Hvorfor bløtlegge korn og frø?
  Å la korn, frø og nøtter ligge i bløt over natta har blitt populært, og det med god grunn. I disse matvarene finnes nemlig fytinsyre, og det er et stoff som er ufordøyelig for en menneskemage og hemmer opptak av næringsstoffene i maten vi spiser og fordøyelsen vår. Ved å bløtlegge disse matvarene kan man redusere og bryte ned fytinsyren. Dette er en viktig jobb å gjøre for alle mennesker, men spesielt de som lider av diverse fordøyelsesproblemer, som for eksempel irritabel tarm, Crohns eller andre autoimmune sykdommer. 

  Å tilføre en skje med surdeigsstarter er dessuten enda mer effektivt for å gjøre maten lettere fordøyelig, og er kanskje et av mine beste helsetips, i likhet med all annen melkesyregjæring av mat. 

   

   

  Kjøleskapsgrøt
  Jeg liker å gi melkesyrebakteriene fra surdeigen gode forhold å jobbe i, og har derfor grøten stående på benken, selv om denne metoden å lage grøt på ellers er kjent som kjøleskapsgrøt. Jeg liker heller ikke så godt kalde matvarer på vinterstid, men på sommeren er det ok med litt frisk og kald chiagrøt. 

  Slik ser grøten din ut etter en natt på benken: 

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

  En million forskjellige varianter
  Det er nå som du kan grunnoppskriften at eksperimenteringen begynner, og det er bare du som bestemmer hva du selv liker best! Jeg syns grøten er veldig god akkurat som den er, men også desto bedre hvis man tilsetter fler ingredienser. Du kan gjøre dette på to måter, du kan ha det i med en gang, eller blande det i dagen etter når den er ferdig. De morgenene jeg har det travelt tar jeg vanligvis og fyller glasset med fryste bringebær, skrur på lokket og hiver den i veksa på vei ut døra. Den kan da enkelt spises med skje på jobben, på skolen eller på bussen.

  De dagene jeg har god tid om morgenen er det beste jeg vet å blande inn en dæsj med kefir (fra butikk eller hjemmelaget), tine noen bringebær for å toppe den med og strø på hjemmelaget (bløtlagt selvsagt) müsli. Du kan blande inn hva som helst, men gresk yoghurt og kefir er mine favoritter, spesielt siden jeg lager kefir selv hjemme. Det beste jeg vet er å toppe den med bringebær, men alle typer bær og frukt er godt å toppe med. Du må finne det du liker best! 

  Du kan også eksperimentere med å blande inn andre og/eller fler smaker før du gir den natten på å svelle. Jeg, og mange med meg, er ekstremt glad i sjokolade. Jeg kan ofte finne på å blande inn et par ts med kakaopulver (gjerne rå) og kanskje noen opphakkede walnøtter, pecannøtter (favoritten!) eller mandler i. Disse blir da med på bløtleggingsprosessen som jeg skrev om lenger opp, og er en god investering for helsa di. Som topping på sjokoladegrøt må favorittene være peanøttsmør, kokosflakes, kakonibs, bipollen og bringebær, men også her er det bare din egen fantasi som setter grenser! 

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats
  Denne inneholder havregryn, chiafrø, bokhvete, gelatinpulver og kakaopulver + kokosmelk selvfølgelig.

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats
  Sjokoladegrøt med blåbær


   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats
  Tilsatt surdeigsstarter, full av bobler og liv!
  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

  Sjokoladegrøt kjørt i en blender sammen med banan. Nydelig som dessert!

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats

   

  chiagrøt havregrøt kjøreskapsgrøt overnigthoats
  Sjokoladegrøt med tykkere konsistens, toppet med kakaobiter og pecannøtter
   

  Jeg skulle ønske at jeg lettere kunne finne ut av hvilke matvarer som er godt for min kropp og ikke. Det er mange som sier at de fikk mer energi eller følte store forbedringer da de kuttet ut visse matvarer eller begynte å spise annerledes. Jeg må dessverre si at jeg syns det er vanskelig å merke på kroppen min når jeg spiser mat den ikke liker, og det er synd, fordi da er det fritt fram for meg å spise både sukker og fint mel. Jeg prøver allikevel å være flink med kostholdet, og tar det heller som et godt tegn på at kroppen min er frisk og at jeg har en sterk og fungerende fordøyelse. 

  Allikevel merker jeg utrolig stor forskjell på fordøyelsen min etter at jeg startet med å spise denne grøten jevnlig, og nå er dette omtrent det eneste jeg spiser til frokost og gjennom hele arbeidsdagen. Hvis jeg skal ut og reise eller være vekk hjemmefra noen dager, må jeg ta med et stort glass med chiagrøt, for å være sikker på å unngå magetrøbbel når man er borte hjemmefra. Man spiser jo sånn man spiser fordi vi ønsker å ha en god helse og virkelig ha mulighet til å kose seg både i hverdagen og i helgene, med alt det innebærer, og jeg føler virkelig at dette er en god løsning for meg. Det er så deilig å aldri føle på problemstillinga: "Hva skal jeg spise til lunsj i dag?", fordi den er så utrolig rask å røre sammen rett før man legger seg, og tar enda kortere tid å hive i sekken på morgenen. Jeg har den alltid tilgjengelig på jobb, og jeg unngår dårlige matvalg og unødvendige kjøp på butikken.

   

  Så mens alle flyr til 7-elevn og kjøper et par pizzabiter eller en baguett, kan jeg sitte der og spise med god samvittighet og enda bedre apetitt, vel vitende om den gode tjenesten jeg gjør meg selv, kroppen min og lommeboka mi. 

   

  Håper du ønsker å sitte igjen med samme følelse som meg, og jeg svarer gladelig på spørsmål dersom du måtte lure på noe. 

   

  Du kan følge mer av min hverdag ved å følge meg på:
  Snapchat: Lisamalenee
  Instragram: lisamalene.no

      

  #mat #matblogg #underholdning #helse #havre #chia #grøt #havregryn #økologisk #frokost #lunsj #småsulten #enkelt #billig 

   

   

   

 • 10.03.2017
 • Lunsjpizza med eggerøre og laks

   

   

  Vil du ha ferdig lunsj på 5 minutter? Her har du et perfekt måltid, som passer nesten like godt til middag som til lunsj. 

  Jeg så at det er snart to uker siden sist innlegg, og det er en grunn til det, men jeg tror at jeg vil holde det for meg selv i alle fall en liten stund til. Dette er jo en blogg om helse, både fysisk og psykisk helse, så det blir feil for meg å holde dette unna bloggen. Jeg skal skrive om det da jeg føler at tiden er inne og jeg har funnet de rette ordene. Så lenge kan jeg fortelle at det har vært viktig for meg å ta litt avstand og ta vare på meg selv, og hvis du har lest noen av innleggene mine før, så vet du at jeg er opptatt av viktigheten ved å ikke ha dårlig samvittighet for tingene som forblir ugjort og heller fokusere på det man faktisk har oppnådd.

  Som for eksempel denne utrolig gode pizzaen med Salmalaks, som ble til fordi jeg ikke har hatt energi til å legge så mye tid til matlaging i det siste, og fordi Coop hadde Salma i "snart utgått på dato" gylle si til 40%. Den var så god at den ble lunsj tre dager på rad og tok bare 5 minutter å lage, himmelen! Rask og sunn mat skal ikke gå ut over smaken i alle fall. Mmm. <3 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Lisas hurtiglunsjpizza med eggerøre og laks

  1 lefse, bruk det du har, vi hadde økologisk fullkorn tacolefse i skapet fra taco dagen før
  Ost, noen skiver
  1 egg, gjerne økologiske
  Laks, gjerne røkelaks, mmm<3

  2-3 ss mjølk
  Dill, gjerne fersk, men det hadde ikke vi
  Rømme (seterrømme seff)
  En klype salt
  1 ss smør

  Smelt ost oppå lefsa, jeg hadde min lefse 5 minutter i ovnen på 160 grader. Bland egg, mjølk og salt, og ha smør i panna og stek eggerøren raskt. Laksen skjæres i skiver og legg på lefsa sammen med eggerøre. Strø på dill, ha på rømme og gjerne skvis litt sitron over. Bon appétit! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Oslo er utrolig solfylt om dagen, og det er deilig å få litt sol og varme oppi det hele. Siden Sondre nå er kastrert så går begge kaninene kjempegodt sammen, så begge er løse i stua store deler av dagen. I dag tok jeg sele på begge to, så gikk vi ut i sola en stund. Begge var egentlig mest opptatt av å vaske av seg vann fra snøen som driver og smelter, til liten nytte dessverre, men de fikk i seg noen få strå med gress fra i fjor mellom all vaskinga da. Nydelige er de. 

   

  God fredag, håper alle får den helgen de ønsker seg, make it yours. <3

   


   

   


  #mat #laks #salma #pizza #fredag #underholdning #helse #psyke #hverdag #livet #oslo #sol #vår #egg #øko 

      

 • 10.02.2017
 • Lefsetull med ost og spekemat

   

   

  Når jeg skreiv overskriften til dette innlegget, startet jeg med så skrive "Lefserull med ost og spekemat", men jeg så med ett at detta ble helt feil. Da jeg var liten tilbragte jeg nemlig mye tid hos mormor og best, og mormor pleide alltid å si: "Du vil itte ha ei litta lefsetull med smør og sukker på da, Lisamor?" eller "Skar du ha ei ostetull før vi rydder bort osten?". Altså, lefse med smør og sukker, eller ei osteskive, tulla sammen og klar for å bli maula opp av lille meg! Det lukter av barndom og mormors velkjente parfymeduft her nå, det skal jeg si deg. Så nå er det er avklart, det finnes ikke lenger lefserull, her er alt det gode pålegget tulla inn i ei lefse.

  Min helt egne lefsetull. 

  Yum! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Som du sikkert ser har jeg juksa, og brukt resten av lefsene etter tacoen dagen før. Aller helst lager jeg lefsene selv, men av og til er man bare sulten at den letteste løsninga frister mest. Etter at lefsene enten er laget (helst!) eller plukket ut av skapet, er resten av matlagingen reine plankekjøringa. Du slenger rett og slett på det fyllet du vil ha, tuller lefsa sammen, og så spiser du. 

  Denne dagen var min eneste plan å kose meg etter en slitsom dag på jobb, og det er lov! På vei hjem fra jobb går jeg hver dag forbi mathallen, og i dag brukte jeg opp et gavekort fra mathallen som jeg fikk til bursdagen min av svigermor. I kjøttdisken kjøpte jeg kryddersalami og speket svinenakke, og i ostedisken ba jeg bare om å få en ost som passer særdeles godt til spekemat. Det fikk jeg, ikke en gang spør om hva den het for det husker jeg ikke, men fantastisk god var den! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Lefsa mi er fylt med savoykål, ost, salami og svinenakke, tomat, avokado og fermentert ketchup. 

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Selvfølgelig et par søte tomater og ostesticks tulla inn i spekeskinke til dessert. 

  Det blir ikke bedre altså! 

   

  Håper du får en flott helg, og hvis du har helgeplaner og er litt redd for å bli sulten underveis, lag deg ei lefsetull med folie rundt og putt i veska. enkelt og greit! Salt mat er jo helt perfekt på nachpielet også, og husk å drikke vann ved siden av! God helg! 

      

   

      

 • 03.02.2017
 • Green smoothie love

   

  Det er fredag, og jeg får storfint besøk fra hjembygda! Denne jobbuka har vært så slitsom, jeg har ikke klart å spise eller sove tilstrekkelig, og det merker man skikkelig på kroppen og humøret. Derfor gleder jeg meg veldig til å få besøk, vi skal slappe av, ha jentekveld med resten av squad'en og spise sunn og god mat.  Yay! 

  Hver dag denne uka har jeg sovnet på sofaen etter jobb, og sånne ting tar jeg som et stort nederlag. Jeg får ikke gjort alle tingene jeg tenkte jeg skulle gjort, får ikke laget maten jeg ville lage og ikke minst får jeg ikke sove på kvelden når jeg egentlig skulle ha lagt meg. Det blir jo en ond sirkel, fordi neste dag blir bare verre enn dagen før. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette, og hører mange si det samme. Jeg tror det er viktig da og bruke helgen riktig, og det skal jeg gjøre nå. 

  I dag får jeg jo besøk, og jeg har planlagt å lage surdeigspizza. Nå har jeg laget denne oppskriften et par ganger, og resultatet var sykt vellykka fra første gang jeg prøvde! Det er ikke ofte man prøver noe nytt, og det blir vellykka allerede første forsøk. Jeg har laget pizzaen med både italiensk (tynn) og amerikansk (tykk) bunn, og begge var nydelige. Siden jeg var veldig sulten etter jobb, og det fortsatt er noen timer til besøket kommer og middagen er klar, kvinnet jeg meg opp og lagde en supernæringsrik smoothie, selv om jeg egentlig ville ha noe helt annet.

  Etter en uke med å sovne etter jobb og ikke føle seg så flink, så er det så deilig når man endelig kommer seg ut av sirkelen og kjemper mot trangen for å gjøre det mest behagelige, og gjør det man vet at man vet er best for kropp og sjel. Det gir meg en skikkelig god følelse og motstå trangen, og det er ofte ikke mye som skal til. En næringsrik green smoothie kan være nok, så er man i gang. <3 

   

  Det dummeste du kan gjøre er å være for streng med deg selv. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Green smoothie

  4-5 blokker med frossen spinat
  En appelsin
  En halv banan
  En neve brokkoli
  Litt vann
  En ss MCT-olje
  En ts lecithin
  En ts rice bran

  Toppet med chiafrø, bipollen, kakaobiter og peanøttsmør
   

  Det er viktig at smoothien inneholder mer enn grønnsaker, og i alle fall mer enn bare frukt, hvis du skal spise den som et mellommåltid og ikke bare for å kose deg. Den må inneholde fett og proteiner for at du skal holde deg mett og ha et stabilt blodsukker, hvis ikke kan det bare gjøre vondt verre, og gi deg et kraftig hopp i blodsukkerstigning, og en skikkelig nedtur etterpå, og du blir bare enda mer gretten og øker sjansen for å gjøre dårlige matvalg. Bare spør nesten hvilken jente som helst, eller, spør typen hennes. ;) 

  MCT-olje, lecithin og peanøttsmør gir smoothien min fett og chiafrø, peanøtt, bipollen og spinat sørger i alle fall for å gi den litt proteiner når jeg er tom for proteinpulver. 

   


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  Jeg må jo ærlig innrømme at en hvetetortilla med rester etter tacoen fra onsdag, masse ost, rømme, ketchup og mexican fiesta på toppen, fristet mye mer enn denne smoothien da jeg hadde kvinnet meg opp nok til å traske ut på kjøkkenet og kjøre igang blenderen. Men den smakte jo selvfølgelig digg, og i stedet for å nå sitte igjen med en følelse av nederlag, så har jeg seiret og er allerede godt i gang med helgas viktigste oppgave: godta at jeg må senke kravene til meg selv et par hakk den neste uka, kose meg med god samvittighet og ta vare på de små seierene og øyeblikkene. 

   

  Det er jo tross alt alle de små valgene i hverdagen som utgjør den store forskjellen. 

   

   

  Med ønske om en super helg og en fin fredagskveld, 

     #mat #smoothie #supernature #soma #bipollen #chia #spinat #greens #proteiner #kosthold #ernæring #helse #psyke #fredag #helg

   

 • 20.01.2017
 • Rolig start på dagen

   

   

  Eeeendelig fredag! I dag skal bli en god dag. Jeg har fri i dag, men stod opp samtidig med Espen som dro på jobb klokka 8. Jeg har fått en god start på dagen, med min yndingsfrokost, sitronvann og nå venter jeg på at Camilla skal komme. Vi skal nemlig på yoga klokka 11! Det er så i mot min natur å trene "så tidlig" på dagen, og jeg har ikke gjort dette siden vi hadde gym i første time i 2. klasse på VGS tror jeg. Jeg er virkelig et B-menneske! 

  I kveld skal vi på en konsert og jeg får besøk hjemmefra, dette blir en god helg og det skal bli såå godt etter mye jobbing de første ukene i 2017. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  Selvfølgelig fermentert chia- og havregrøt til frokost. Nå om dagen går det i bringebær og müsli-grøt, yummi!

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Også har jeg kjøpt meg et mini-bonsitre, den er så søt! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  Ønsker deg en riktig god helg! <3

     #mat #underholdning #fredag #helg #grøt #chia #havregryn #bær #musli #sitron #bonsai #matblogg 

   

   

   

 • 18.01.2017
 • Rask, grønn lunsj

   

  God onsdag! 

  Denne uka er det kveldsvakter igjen, og det betyr jo at jeg snart skal av gårde på jobb. Jeg spiser som regel sen frokost når jeg jobber kveldsvakter, men må uansett ha noe mer å spise før jeg drar avgårde til jobb, og i dag hadde kjøkkenet våres svært lite og by på. Det ble allikevel et enkelt og sunt måltid som jeg tenker kan holde meg mett i alle fall frem til første pausen på jobb. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Grønt syrlig eple med ceylon kanel og peanøttsmør og en kopp matcha te. <3 

   

  Eple i seg selv holder ikke meg mett så lenge, men sammen med peanøttsmør som inneholder en god del fett og litt proteiner i tillegg så holder det mye lenger! Jeg anbefaler å bruke et så rent peanøttsmør som mulig, den fra Green Choice er bra.

  Ceylonkanel er, i motsetning til cassiakanel som du får på matbutikken, også bedre for deg, fordi den inneholder mye mindre mengder av kumarin som er giftig for leveren. Faktisk så giftig at man ikke bør spise mer enn ca. en halv ts. "vanlig" kanel, altså cassiakanel, daglig.
  Dessuten smaker ceylonkanel mye bedre! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Matcha-te er jo meget næringsrik i seg selv, men jeg tilsatte tre ts. med gelatin for å tilføre litt mer proteiner til måltidet mitt. Siden jeg ikke har slik bambus-visp man lager matcha med, heller jeg kokende vann tilsatt litt kaldt vann i blenderen, sammen med en halv ts matchapulver og gelatin. Av og til har jeg i litt lecithin også, eller en ts kokosolje. Når jeg kjører det i blenderen blir den skummet og får en god konsistens! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Superenkelt måltid, næringsrikt og bestående av både karbohydrater, fett og proteiner. Det er utrolig viktig og mange fordeler med og inkludere alle tre næringsstoffene i hvert måltid. Du holder et stabilt blodsukker, føler deg mett lenger og slipper og føle på søtsug og småspise ting du ikke burde mellom måltider! 

   

  Håper du får et flott onsdag videre!

     #mat #eple #matcha #te #gelatin #peanøttsmør #nøtter #fett #proteiner #kollagen #helse #kosthold #underholdning #søtsug #glede 

   

 • 12.01.2017
 • Bedre sent enn aldri!

   

   

  God kveld! Eller, egentlig er det vel natt nå.Jeg vet ikke hva som skjer med meg om dagen altså, jeg kan være så ærlig å si at ukene før jul var utrolig tunge, men når hverdagen startet igjen etter nyttår var saken en helt annen. Det må jo nevnes at et av målene mine for dette året er å ta bedre vare på meg selv, så kanskje er det dét som gjør det? 

  Jeg passer på å sove nok, trener yoga flere dager i uken, har begynt å ta tilskudd av vitamin D og ikke minst så har jeg kuttet sukker helt! Det vil si, jeg spiser jo veldig lite sukker fra før, men jeg bestemte meg for å slegge meg på sukkerfri-januar, så nå er det et strengt regime på sukkerfronten for min del. Og for å være helt ærlig så er det ikke vanskelig i det hele tatt. Det er faktisk utrolig deilig og føle etter noen dager at alt sukkersug er helt borte, og det faktisk ikke frister å ta en bit når det ligger melkesjokolade i pauserommet på jobb.

  Tirsdag etter jobb følte jeg samme som før jul, energien var helt på bunn, og jeg la meg i senga klokka 8 på kvelden og sov til 10 dagen etter! Det gjorde nok susen, fordi etter kveldsvakt i går og dagvakt i dag hadde jeg mengder med energi etter jobb! Jeg sneik meg til en liten shoppingrunde etter jobb, og dro rett hjem og shina nesten hele leiligheten! Jeg har hatt lyst til å ta en skikkelig rydderunde veldig lenge nå, men har rett og slett ikke hatt energi, før i dag! 

  Jeg rydda og ordnet faktisk så mye at jeg glemte å lage meg middag! Det har nok aldri skjedd meg før. Derfor ble det bare en enkel smoothiebowl til kveldsmat (eller, nattmat egentlig, bedre sent enn aldri!) før jeg nå skal henge opp klesvasken og hoppe rett i seng for å være klar til en ny dag, forhåpentligvis blir morgendagen like god som i dag! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Midt i smoothiemekkingen fant jeg ut at jeg egentlig ikke hadde noe av det jeg egentlig hadde tenkt til å ha i, derfor ble den litt søtere enn planlagt. Jeg brukte en halv banan (liten banan), litt frossen blåbær sånn på slump, et par frossne jordbær, en ts lecithin og rice bran og en dæsj kefir og kombucha. Toppet med bipollen, kakaonibs og gelatin av alle ting. Dette må være den mest merkelige smoothien jeg har laget noen gang, men godt smakte det! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Gamlefar måtte kvalitetssikre, viktig! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  Tingene jeg nevnte først i innlegget, trene jevnlig, få nok søvn, ikke spise søtsaker osv, virker lett i de gode periodene, men slik er jo ikke realiteten, og det kan de fleste en del om, meg selv inkludert. Ord skrevet på en blogg kan få det til å høres ut som at slike ting er en dans på roser for forfatteren, men selvfølgelig er det ikke slik for meg heller. Enkelte dager kan det kreve veldig mye å gå på trening eller holde seg unna det godteriet, så mye at jeg faktisk ikke går på trening og heller spiser det jeg ønsker meg aller mest akkurat da. 

  Det er i disse stundene at det er viktig å ikke se for langt frem. Ta en dag av gangen, og husk alltid at det er alle de små valgene i hverdagen som utgjør den store forskjellen.

  Selvfølgelig skal ikke hele 2017 være sukkerfri! Men kanskje bare akkurat i dag? Ha det i bakhodet, hver dag. 

   

   
  #mat #smoothie #sukkerfri #januar #vinter #tilskudd #glede #energi #depresjon #supernature #lecithin #bipollen #kakaonibs #kakao #sjokolade #helse #kosthold #underholdning

 • 29.12.2016
 • S M O O T H I E T I M E

   

  Okei, hvor mange er lei julemat? Hoho, ikke jeg! 

  Allerede 2. juledag våknet jeg og var syk, så jeg rakk hele to julemiddager før matlysten var helt borte, og nå driver jeg på min 4. dag hvor jeg er enten sofa eller sengeliggende. Sykt kjipt at dette skal skje i romjulen! I dag er første dagen jeg har orket å lukke opp pc-skjermen, mest fordi jeg måtte krype til korset å ta noen paracet for å orke å betale regninger og gå til jobben med sykemelding. Men hey, det blir i det minste et blogginnlegg i dag! 

   

  Enten man er syk og lei mat generelt, eller bare lei julemat, så er smoothie et fint og forfriskende alternativ syns jeg. Uansett om man er frisk som en fisk, så er det jo fint å få litt påfyll som dette. Det er heller ikke så tungt for magen å fordøye, og hvis du er litt smart når du lager smoothie, så kan den være ganske mettende og næringsfull også, og ikke bare full av fruktsukker. 

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Sånn "på-slump-smoothie" eller "ta-hva-du-har-smoothie":

  1 banan

  4-5 fyste jordbær

  en dæsj fryste blåbær

  4-5 klosser fryste spinatblokker

  Et par ss kokosmelk

  Et par ss proteinpulver, jeg bruker planteprotein

  En ts Rice Bran

  En ts Lecithin 

   

  For at smoothie skal kunne kalles et måltid så må det inneholde alle tre hovednæringsstoffene, karbohydrat, fett og protein.

  Karbohydrat er enkelt, alt man vanligvis putter i en smoothie har karbohydrater. "Dessverre" bruker man ofte også mye frukt, at man spiser frukt i seg selv er jo fint, men husk at det inneholder mye sukker.

  Jeg syns den enkleste måten å få protein i smoothien er proteinpulver, men det finnes jo proteiner i alle planter også, med varierende mengde selvsagt. En fin liste over planter med mye protein finner du her.  

  Fett er mye viktigere enn man skulle tro, og i motsetning til hva man trodde før så viser det seg at det ikke finnes noen sammenheng med inntak av mettet fett og sykdom. Det finnes nå fler og fler studier på dette, jeg kan dra frem et eksempel her. Fett i alle former er derimot utrolig viktig for kroppen vår, og bidrar også til høyere næringsopptak. Jeg liker å bruke avokado, kokosmelk og Lecithin blandt annet i mine smoothier. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Jeg topper vanligvis ikke smoothiene mine med noe, siden jeg som regel bare har de på en shaker og tar med meg på jobb. Men den blir jo mye mer fristende og smakfull med en gang hvis man gjør det. Jeg orket ikke å være så kreativ i dag, men den fikk en stripe med bipollen, da. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Jeg håper at du har og har hatt en koselig og fin romjul, enten du har vært med familien, på fest, på jobb eller tilbragt hele romjulen i senga sånn som meg. 

   

  Fortsatt god torsdag! 

      

  #mat #romjul #syk #smoothie #supernature #lecithin #ricebran #frisk #helse #bipollen #spinat #jul #smoothiebowl 

   

   

   


   

 • 15.12.2016
 • Potetomelett med røkelaks

   

  Dagene går i ett om dagen, og jeg må være ærlig å si at når det står mellom å få nok søvn og bloggen, så vinner nok søvn. De som har fulgt meg vet at jeg er utrolig opptatt av å ta vare på seg selv, og søvn er helt vesentlig. Noen ganger sover jeg så lenge at jeg til og med får det litt travelt til kveldsvakt på jobb! Og med travelt mener jeg 3-4 timer til jeg skal være på jobb. Jeg skal blant annet lage en god frokost, gå tur og ordne litt hjemme. Aller helt vil jeg også blogge litt før jobb, men plutselig har klokken blitt så mye at jeg må raske på og lage lunsj til å ha med på jobb, og så komme meg avgårde. 

   

  I går var ingen unntak. Men det er jo altså helt nødvendig å sove til litt utpå formiddagen når man har jobbet sent dagen før, syns jeg. Etter nesten 10 timer søvn på øyet og med minnet om en hard gårdsdag ferskt i minnet, laget jeg meg et skikkelig energiboost av en frokost før jeg tok turen ned på postkontoret. Pakken min fra soma.no hadde endelig ankommet! Henting av denne pakken, og gleden det var å pakke den opp gjorde jo da at jeg fikk litt dårlig tid før jobb, som vanlig. 

   

  Gårdsdagens matpakke måtte altså bli noe som tar kort tid å lage. Siden jeg faktisk har hatt lyst på røkelaks i det siste kom jeg opp med en idé som viste seg å bli et utrolig godt måltid. Jeg klarte ikke å tenke på noe annet enn maten som ventet på meg i pauserommet, og når det endelig var tid for lunsj (eller, middag egentlig!) så skuffet den meg ikke. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Potetomelett med røkelaks

  Til omeletten bruker du ca. en neve med kokte potetterninger. Det er ca. 2 dl terninger. Ha de i blanderen sammen med to egg, et par ss kefir og litt vann. Jeg tilsatte også litt salt, pepper, muskat og gurkemeie i røren. Kjør til røren er jevn, og stekt i smør på svak varme på begge sider til den er gyllen og fast. 

  Når den er avkjølt tar du på det pålegget du vil ha, det var utrolig godt med røkelaks, grønnkål, avokado og seterrømme. Mm. <3

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Rull omeletten sammen, del i to og putt i matboks eller nyt med en gang. 

  En skikkelig god og mettende omelettrull på 1-2-3!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Nå er det faktisk snart på side for meg og løpe på jobb igjen, men først vil jeg ønske deg en god torsdag, og håper du har noen planer du gleder deg til i helgen. Det har jeg denne helgen, og det er godt å vite at jeg har noe å glede meg til etter mye jobbing og slitsomme dager. God torsdag!

   

  Følg meg også gjerne på instagram lisamalene.no og snapchat: lisamalenee 

   

      

   

  #torsdag #mat #laks #omelett #underholdning #helse #egg #potet #avokado #jobb #

   

   

   

 • 29.11.2016
 • S u p e r j u i c e !

   

  Denne tiden av året er høytid for forkjølelse, nesten alle går rundt og snufser og det er jo ikke så rart når gradestokken kryper ned under null. Jeg har aldri vært noen vinterperson, ikke er jeg glad i å stå på ski og ikke minst så hater jeg kulde. Jeg er en skikkelig frysepinne! Heldigvis inneholder også denne årstiden noe av det beste jeg vet; julelys og telys, deilige kosegensere, varm te, suppe og ikke minst juice!

  Og så er det jo litt hyggelig med snø i jula, naturen er jo så vakker da! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Før helgen merket jeg at formen ikke var helt på topp, og på fredag dro jeg hjem fra jobb etter bare en time. Jeg føler meg så "slem" når jeg drar hjem fra jobb eller ringer for å si at jeg er syk, men det er ikke så veldig kult å jobbe på et kundesenter med halsvondt heller. Derfor har jeg brukt helgen min på å prøve å bli frisk, og jeg må si at det ble et ganske vellykket prosjekt. Jeg er fortsatt litt pjusk, men absolutt brukbar altså! 

   

  Jeg har endelig kjøpt meg juicer!
  En av tingene jeg har savnet mest etter at jeg flyttet hjemmefra (igjen!) er juiceren. Det finnes ikke noe bedre enn ferskpresset juice, hvis man ser bort i fra sjokolade selvfølgelig. Det fine med juicer er at man kan få i seg en masse næring fra store mengder grønnsaker, uten å måtte spise 2 kg brokkoli om dagen. En ting som er superviktig når man er syk er å få i seg nok næringsstoffer, men det kan være vanskelig når matlysten og formen ikke er helt på topp. Tenk så deilig og bare gi juicemaskinen masse grønnsaker og litt frukt og sitte igjen med en superdrikk som smaker utrolig godt og gjør enda bedre for kroppen!  

   


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Sjekk den fargen!

   

  Du kan bruke akkurat hvilke grønnsaker og frukter du vil. Jeg bruker som regel bare det jeg har i kjøleskapet, spesielt grønnsakene som snart synger på siste verset. Da slipper jeg å kaste så mye mat! Bruk gjerne mye grønnsaker, så slipper du unna store mengder fruktsukker. 

  Hvilke frukt og grønt jeg brukte i denne juicen finner du lenger ned. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Det er ikke fullt før det renner over?


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Gamlefar måtte smake selvfølgelig


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Han likte det ikke


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Sett noe så søtt?! Sølt juice da

   

   

  Jeg kjøpte min juicer på clas ohlson for 1500.- Det er en slowjuicer, som betyr at den presser juicen ut av grønnsakene. Hvordan den er i kvalitet i forhold til dyrere juicere vet jeg ikke, men jeg er i alle fall fornøyd! Den holder lenge til mitt bruk, er effektiv og lett og rengjøre. De har også en sentrifuge-juicer til rundt en 500 lapp, det var sentrifuge vi hadde hjemme, og den fungerte også supert! Eneste er at den bråker litt mer, og jeg har også lest at det kan bli varmt i sentrifugen og dermed man mister noe av næringsstoffene under prosessen. Akkurat det vet jeg svært lite om, men jeg kan ikke tro at det er det som burde avgjøre om du skal kjøpe en sentrifuge-juicer eller slow juicer. Tenkt først og fremt på prisen! 

   

  Her er min rødbete-juice!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg tar som regel vare på stilken på brokkolien (hvis jeg ikke bruker hele) slik at jeg kan juice den. 

   

  Det som er negativt med juicing at at du minster nesten alle fiberne i grønnsakene og det blir en del avfall fra grønnsakene som kastes. I tillegg er det mange som bruker mye frukt i juicen sin, og det inneholder mye mer fruktsukker enn grønnsaker. Jeg prøver å bruke hovedsakelig grønnsaker, og frukt for å sette en søtere og mer syrlig smak på juicen. 

  Heldigvis har jeg noen triks på lager for å unngå mye avfall fra juicepressingen, følg med!

      

  #juice #gulrøtter #rødbeter #mat #helse #ernæring #syk #matblogg #underholdning #kanin #ananas #ingefær #side2 #frabloggerne


   

 • 19.11.2016
 • sunday-prep

   

  Jeg våknet klokken 06.45 i dag for å gå på jobb, etter bare to timers søvn. Det er så kjipt å ligge mange timer i sengen uten å få sove altså! For å våkne litt bestemte jeg meg for å se igjennom storyene på snapchat, og da skjønte jeg lite. Det var fullt av bilder og videoer av vinglass, folk som synger og blinkende nattklubblys. Hva er det jeg ikke har fått med meg, som er så festlig midt i uka? Jeg måtte tenke meg om både en og to ganger før det gikk opp for meg at det var fredag i går.

  Da veit du at det er jobbhelg. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Det er ikke så lett å prioritere blogging når jeg egentlig burde være i seng akkurat nå, men jeg hadde så lyst til å vise frem kveldens resultater. Det er så viktig for meg å sette mat øverst på lista når jeg er sliten og trøtt, fordi det legger hele grunnlaget for hvordan min neste dag kommer til å bli. Jeg laget meg derfor en god middag, og gjorde istand chiagrøt med havre og rå kakao til frokost og presset over en liter med grønn juice. Juicen inneholder blant annet en hel brokkoli, mye spinat, gulrøt, selleri, sitron, mynte og ananas. 

   

  Jeg vet at morgendagen blir så mye lettere, hvis jeg gjør noen grep dagen før! Dagen blir så slitsom hvis man går og er sulten, har lite energi og svingende blodsukker, jeg blir også skikkelig gretten! Det er også så lett og bare ta noe raskt og usunt hvis man ikke har noe bedre alternativ rett foran nesen hvis det er krisetilstander.

   

  Lunsj til jobb laget jeg i går og ligger allerede klar i kjøleskapet, jeg har min trofaste chiagrøt og en ordentlig næringsrik juice, alt står klart til meg i morgen tidlig og kommer garantert til å gjøre søndagen min mye bedre! Garantert mye bedre enn de som ligger i sengen til langt på dagen i morgen og angrer på den siste drinken i går. ;) 

   

  I tillegg startet jeg et lite prosjekt: spiring av mungbønner! 
  Gleder meg til hvordan resultatet blir. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Det værste med å lage mat: rydde etterpå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Chiafrø, havregryn, coop økologiske kokosmelk (er best syns jeg), rå kakaopulver og en ts surdeigssarter. <3

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå kan søndagen bare komme!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Deilig å være godt forberedt. Jeg prøver å være det hver dag, men det er ikke så lett!
  Forbereder du morgendagen? 

      

  #mat #helg #søndag #juice #grønn #økologisk #sunt #grøt #sjokolade #kakao #supernature #rå #chia #chiafrø #spirer #bønner #underholdning 

   

   

  Om meg

  Lisa Malene

  Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker å dele av min interesse. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre på vår helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no