hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Miljø -
 • 11.09.2018
 • Kremet frokostgrøt med rå eplekompott

  Når jeg postet denne frokostgrøten på storien min på instagram i dag så fikk jeg mange meldinger av folk som ønsket seg oppskriften. Can´t blame them! Denne er råågod! Epler er i sesong nå, så hvis du er så heldig å ha et epletre i hagen er jo dette perfekt! Ellers finner du norske epler i butikken også. Jeg tror vi bare skal la vær å gå rundt grøten (hehehe) og gå rett på sak. Enjoy! 

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

  Nok til 2 porsjoner: 

  Havre- og bokhvetegrøt
  1 dl havregryn
  1 dl bokhvete (eller 1 ekstra dl havre)
  4 dl vann
  1/2 ts kanel
  1/2 ts kardemomme
  1/2 ts salt
  1 egg (for en mer næringsrik og kremet grøt)

  Legg havre og bokhvete i 2 dl vann og saltet over natten. Kjør blandningen i blender til en myk konsistens. Tilsett resten av vannet og krydderet og kok opp. Klekk i egget og rør godt når grøten er ferdig. 

   

  Chiapudding:
  2 ss chiafrø
  1 dl valgfri melk

  Bland sammen og la stå på benken over natten

   

  Rå eplekompott
  2 epler
  1 ts kanel
  1 ts kardemomme
  2 ts kokosblomstsukker

  Fjern frøkjernen i eplene og blend alle ingrediensene godt. 

   

   

  Det er stilig og servere grøten i gjennomsiktige glass. Fyll bunnen med havregrøten, så et lag med chiapudding og avslutt med eplekompotten. Som topping har jeg brukt hjemmelaget granola (eller bruk din favoritt!) og kakaobiter / kakaonibs. 

  Oppskriften på min hjemmelagde granola finner du her! 

  Lag flere lag om du ønsker! Hva med et lag med varme bær eller fyldig nøttesmør? 

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

  grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

   

   

   

   

 • 09.08.2018
 • Jeg byttet vekk pc'en med tursekk

  Jeg føler meg kvalt og håpløs. Asfalt på vei til jobb, og asfalt tilbake. Åtte timer foran skjermen hver dag på jobb, og skrive blogg foran pc'en på fritiden. Trærne og havet synes langt i det fjerne, men rundt meg finnes bare høye bygninger og konstant during fra trafikken. 

  Neida, jeg trives egentlig utrolig godt i byen, det er bare en stor overgang fra å være i stallen hver dag med møkkete hender og ha egen bil, til å flytte til byen. Det finnes mye jeg setter utrolig stor pris på med byen! Hoppe på en varm buss uansett hvor du er i byen, og slippe å måke snø og skrape is av bilruter om morgenen. Alt du trenger er aldri lenger unna enn at du kan ta bena fatt. Det er alltid liv i byen, og du sitter aldri alene på en pub. Det florerer av spennende folk, foredrag, arrangementer og andre kulturinnslag, uansett hva slags interesse du har. Jeg syns rett og slett det er storslagent å bo i byen! Allikevel er det noe som mangler... 

  Jeg visste ikke hvor jeg skulle starte for å komme meg ut til skogen igjen. Hvor finnes det fine turstier i Oslomarka? Hvordan kommer man seg dit med kollektivtransporten? Hvor skal jeg gå av bussen, og hvor skal jeg gå fra busstoppet for å komme til skogen? Smarttelefonen er din beste venn hvis du vil begynne med tur. Jeg startet med å finne små vann på kartet på google maps, lete frem nærmeste holdeplass på kartet og bruke ruter-appen til å finne avgangstider og hvilke busser/trikk som gikk dit. Det viser seg veldig raskt at Oslomarka er godt brukt av turglade folk, og det er skilt og stier i alle retninger! Det går rett og slett ikke ann å gå seg bort. Først var det korte turer på en times tid, mest for å komme seg litt ut og få aktivitet, og når jeg ble mer kjent med området begynnte jeg å ta med sekk med et teppe å sitte på, termos med varm kaffe og niste. De fine dagsturene mine gjorde underverker på både humør og trivsel. Skogen og vannet er den beste terapi! Det tok ikke lang tid før jeg begynte å følge turfolk på Instagram, og feeden fyltes opp av vakre naturbiler og utsikt fra teltåpningen. Hvis dagsturer gjør så godt for meg, tenk hvordan det må føles å våkne opp til frisk skogsluft, fuglekvitter og svaiende trær rundt meg? 

   

   

   

  En dag jeg satt på jobb kom jeg over bloggen til Turjenter, og en artikkel de hadde skrevet om hengekøyer. Interessen for hengekøyer har visst eksplodert, men jeg fikk til slutt hendene fatt i min egen køye, og ikke lenge etter overnattet jeg g ei venninne vår første natt ute i køyene våre. Nå bruker jeg enhver anledning jeg har til å komme meg ut på tur, og det merkes på bloggen. Den blir rett og slett nedprioritert, men jeg merker at det lønner seg å sette sin egen lykke først. Pc'en er ikke helt lagt vekk, jeg kommer fortsatt til å dele sunne oppskrifter og helsetips, men vinklingen min blir kanskje litt annerledes, litt mer personlig kanskje? Det blir i alle fall et mer helhetlig perspektiv på helse, selv om mat er viktig så er helse så mye mer enn det! Håper du blir med meg videre på reisen. <3 

  Jeg deler forøvrig mye oftere på instagram, og du finner meg der som Lisamalenee. Håper vi snakkes der! :D 

   

   

   

   

 • 15.03.2018
 • Nå kan du være med å gjøre en livsstilsendring!

  Mennesker er i konstant endring, vi erfarer, feiler, prøver og lærer hele tiden. Jeg er jo intet unntak jeg, og merker godt at innleggene mine er annerledes nå enn når jeg startet bloggen. Jeg har tenkt mye på dette i det siste, og jeg føler at disse endringene vil være til stor nytte for mange av dere. Jeg håper at dere fortsetter å følge meg videre, uten dere flotte lesere hadde ikke bloggen vært den samme, og det er på grunn av dere at jeg ønsker å hele tiden forbedre meg! Tusen takk! 

   

  Inspirasjon og fysisk aktivitet
  Etterhvert som jeg gjør endringer i eget liv så ønsker jeg å inspirere andre til å gjøre det samme. Jeg ønsker å nå frem til de som ønsker å gjøre endringer, men kanskje ikke veit helt hvordan man skal starte eller hvordan gjøre endringer som varer. Det er ikke lett å endre vaner! Noen sitter og venter på motivasjonen som de tror skal falle i fanget på dem, men det er ikke helt slik det fungerer altså.

  Vi tar et skritt om gangen. Mestringsfølelse = motivasjon, men for å få mestring må man starte et sted. Jeg er faktisk på en liten reise selv om dagen, og jobber med å finne treningsgleden! La oss backe hverandre, jeg er klar! Husk at 10 minutter med fysisk aktivitet er mye bedre enn ingenting. 

   

  Kosthold
  Det er dessverre lett for meg å glemme at ikke alle sitter med en grunnleggende kunnskap om ernæring. Enkelte ord og uttrykk eller oppskrifter og ingredienser kan derfor høres veldig innviklet ut! Fra nå ønsker jeg å bryte ned mytene om at kosthold er komplisert eller vanskelig, og dele helt enkel kunnskap om ernæring og oppskrifter som alle får til, som også kan klemmes inn i en hektisk hverdag.

  Dette er jo ikke egentlig så ulikt fra de fleste oppskriftene jeg har delt hittil, og jeg tror mange av dere leser bloggen min nettopp på grunn av det! Problemet mitt er at jeg lar vær å fotografere og dele oppskriftene mine, fordi for meg er de så "hverdagslige" og jeg tror den maten er en selvfølge for alle. Det er det jo ikke! Jeg skal bli flinkere til å dele de hverdagslige oppskriftene og andre ting med dere. 

  Dette innlegget om forskjellen på næring og kalorier syns jeg er en god start, for dere som er interessert i å lese slikt!  

   

  Sunn mat
  Jeg vil ikke ha et fokus på at oppskriftene jeg deler er sunne, fordi jeg vil du skal forstå at alt jeg deler er mat med gode byggeklosser og berikende næringsstoffer, og guess what?! Det er helt vanlig mat! Mat er ikke vanskelig eller fienden. Mat skal være enkelt, smake godt og gi oss glede og energi i hverdagen! 

  Jeg deler aldri hvor mye kalorier, fett, karbo og protein det er i maten, eller hvor mye jeg spiser. Det er totalt urelevant, fordi alle er forskjellig og trives med forskjellig mat. Det viktigste for meg er at vi spiser mat som får oss til å føle oss bra!

   

  Sosiale medier 
  En ting jeg ikke har nevnt for dere på bloggen enda, er at jeg er blitt invitert til å snappe fast for Helsesnappen! Det er bare så kult og jeg er så stolt av at de vil ha med meg i den flotte gjengen. Legg til helsesnappen på snapchat! 

  Instagramkontoen min er helle ikke noe lik slik den var da jeg startet den. Jeg bruker også instastories flittig, og prøver å komme med nyttige tips, inspirasjon, matoppskrifter i tillegg til annet personlig innhold, så følg lisamalenee på instagram om du vil følge med der! Legger ut noe daglig! 

   

  Utdanning
  Etter at jeg startet å blogge om mat og helse har bare interessen økt mer og mer, og leg leser hele tiden for å finne nyttig og ikke minst korrekt informasjon. Etter mye og nøye tenking kom jeg frem til å utdanne meg som kostholdsveileder Tunsberg Medisinske Skole, og er ca. halvveis i studiet nå. Jeg syns det er veldig moro og interessant! Jeg har allerede mange planer og idéer om hva jeg skal gjøre videre etter dette studiet for å bygge på kompetansen min enda mere, så vi får bare vente å se i hvilken retning jeg går! Spennende! 

   

  Du er hjertelig velkommen inn i gjengen!
  Hos meg er det lav terskel og takhøyde. Vi skal respektere hverandre, snakke godt om oss selv og huske at vi er alle bare mennesker som prøver så godt vi kan. Om du prøver noen av oppskriftene mine eller får inspirasjon fra blogg eller insta, så del et bilde på instagram og tagg @lisamalenee og #lisamalene så jeg kan finne deg, og vi kan heie på hverandre! 

   

  glad trening treningsglede inspirasjon kosthold helse livsstil

   

   


   

  Håper du gleder deg til tiden som kommer, det gjør i alle fall jeg! Og det går jo mot lysere tider, juhu! :D 

   

   

  #endring #forbedring #motivasjon #trening #kosthold #helse #livsstil #inspirasjon #underholdning 

   

   

 • 24.02.2018
 • Å gå fra null energi til å delta i Holmenkollstafetten!

   

   

  Trening har foreløpig ikke vært så stor del av bloggen, rett og slett fordi det har ikke vært en stor del av hverdagen min, dessverre. Jeg har prøvd å gå mye turer og komme i gang med trening, men det er bare så tungt å komme i gang og innarbeide gode treningsvaner i hverdagen som varer. Ikke minst så skal treningen være lystbetont, fordi jeg nekter å holde på med noe jeg syns er dritkjedelig, da blir liksom treningsgleden borte og det blir et ork istedenfor noe positivt. Flere som kjenner seg igjen? 

  I begynnelsen av januar ble jeg sykemeldt, og plutselig hadde jeg tid til å fokusere på meg selv. Jeg har alltid mislikt å jogge, liksom virkelig hatet det! En kveld lå jeg i sofaen og følte meg helt elendig, var stiv i hele kroppen, vondt i hodet og ekstremt slapp, men det er ikke noe nytt egentlig. Helt ut av det blå bestemte jeg meg for at det her går ikke. Jeg tar to valg, om 20 minutter kan jeg fortsatt ligge her og føle meg dårlig, eller så kan jeg stå i dusjen med en god følelse etter å ha vært ute. Når man stiller seg selv slike spørsmål er svaret gitt på forhånd. 

  Jeg fant en liten bakke i parken like ved blokka vi bor i, gikk ned og løp opp (ga alt jeg hadde) tre ganger, og gikk hjem og tok en deilig dusj. Jeg gjorde det samme flere ganger de neste ukene, og dere?! Jeg er bare helt sjukt forbløffa over hvor fort en kropp kommer i form altså! DET er motiverende og gir treningsglede uten like! Her om dagen tenkte jeg over historiene man hører om folk som har snudd livet sitt trill rundt og startet en ny livsstil, og noen av de begynner til og med å løpe maraton, konkurrere i styrkeløft eller noe annet. Tenk om jeg noen gang kommer dit at jeg finner på å gjøre noe så crazy?! 

  Dagen etter kommer jeg på første arbeidsdag etter sykemeldingen og leser igjennom jobbmailen min, så ser jeg en mail som heter "Holmenkollstafetten 2018". Jobben danner et lag og oppfordrer til å melde oss på, så da gjorde jeg det. Hjeeelp! Det er jo "bare" en stafett og etappene er ikke så lange, men jeg både gruer og gleder meg veldig for det. Så nå er det bare å fortsette treningen frem til mai, og det er vel egentlig ikke noen grunn til å stoppe etter det? :D 

   

  trening treningsglede løpe løpetrening motivasjon

   

  Ønsker du en endring i hverdagen din? 

  Still deg selv spørsmål hvor svaret er det du ønsker å høre. For eksempel: "Om 20 minutter kan jeg fortsatt ligge i sofaen og føle meg stiv, slapp og elendig, eller så kan jeg stå i dusjen med en god følelse etter å ha vært ute, hvilken blir det?" Når man stiller seg selv slike spørsmål er svaret gitt på forhånd. 

  I starten så er det ikke så mye som skal til, som jeg sa så tok det 20 minutter fra jeg bestemte meg til å gå ut til jeg var inne igjen og stod i dusjen med en god følelse. Tjue minutter er ikke en gang en episode på Netflix! 

  Hva er det som motiverer DEG? :D 

   

   

   

  #trening #treningsglede #holmenkollstafetten #johaug #xxl #livsstil #side2 #sliten #energi #glede #sol #vår #vinter

   

   

 • 02.02.2018
 • Hjemmelaget mandelsmør

  Mandelsmør, eller nøttesmør i det hele tatt, er dyrt på butikken, og hvis man skal ha noe annet en peanøttsmør så er det mange steder rundt i Norge man ikke får tak i det en gang! Nøttesmør på butikken er i tillegg ofte tilsatt unødvendige ingredienser, som raffinerte planteoljer og konserveringsidler. Det er viktig å lese på etiketten at man kjøper så rent produkt som mulig, om ikke du vil gjøre som meg og lage din egen!

  Nøttesmør er fast inventar på kjøkkenet, jeg har laget det i flere år nå, og bruker det hele tiden. Det er perfekt lavkarbomat, inneholder massevis av sunt fett, litt proteiner og noe kostfiber. Det er rikt på flere mikronæringsstoffer, blant annet magnesium, vitamin E og fosfor. Fullstendig oversikt finner du her: Matvaretabellen, mandler

  Jeg ble fryktelig overrasket da jeg fant ut hvor enkelt det er å lage sitt eget nøttesmør, det er så enkelt at det nesten er flaut å legge ut oppskrift, haha! Du skjønner det da du ser den.

   

  sunn hjemmelaget mandelsmør nøttesmør

   

  Hjemmelaget mandelsmør 

  200 g rå mandler (ikke saltede eller ristede, disse er ofte tilsatt oljer)
  1/2-1 ts natursalt (havsalt, himalayasalt, etc. ikke raffinert bordsalt) 

  Fordel mandlene utover et stekebrett og rist de i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter. Ha mandlene og saltet i en foodprosessor og start å blende. Dette kommer til å ta tid, så ha tålmodighet! Det er ofte nødvendig å stoppe underveis og bruke en sleiv til å dytte nøttemassen ned fra kantene. Når du syns det har tatt lang tid og at dette ikke kommer til å gå, så fortsett og blende enda mer. Plutselig ser du at massen begynner å henge sammen, og etterhvert får nøttesmøret riktig konsistens. Det kan ta alt fra noen minutter til 15 minutter. Sjekk konsistensen med en skje underveis, og stopp når du syns den er flytende nok. Ha nøttesmøret på et glass med tett lokk og nyt! 

   

  Dessverre inneholder alle nøtter, frø og korn antinæringsstoffer, eller fordøyelseshemmere som vi også kan kalle det, og de stoffene gjør nettop det; de hindrer fordøyelsen i å ta opp næringen fra maten. Det er veldig synd å spise sunn mat, også klarer ikke kroppen å ta opp næringen, og det blir med fordøyelsen ut igjen! Disse stoffene kan heldigvis brytes ned ved bløtlegging av nøttene, og det gjør maten lettere å fordøye og næringsstoffene mer tilgjengelig for opptak i kroppen. For de med sensitiv mage så er dette blant de lureste tiltakene du kan gjøre i kostholdet ditt, jeg anbefaler alle å gjøre det uansett, men jeg gjør det ikke alltid selv altså, så ikke bli fanatisk. Jeg vil komme med en egen oppskrift for bløtlagt nøttesmør snart! Det er ikke noe komplisert, og gjør seg selv på kjøkkenbenken og i ovnen mens du gjør andre ting. 

   

  sunn hjemmelaget mandelsmør nøttesmør

   

  sunn hjemmelaget mandelsmør nøttesmør

   

  Oslo er fantastisk solfylt i dag, og jeg skal selvfølgelig ut og bevege boddy'n selv om det er bitende kaldt. Det er så viktig å sleike det lille vi får av sol i vinterhalvåret! I kveld får jeg besøk av venninner og vi skal feire bursdag (ikke min bursdag altså), jeg satser på at dette blir en helt toppers dag! 

   

   

   

  #nøttesmør #mandelsmør #hjemmelaget #matfrabunnen #matblogg #mandler #sunn #helse #kosthold #livsstil 

   

   

   

 • 29.01.2018
 • 8 fakta om meg

   

  Grunnen til at jeg startet å blogge om mat var fordi jeg snakket høl i huet på alle rundt meg om sunn mat og helse. Jeg innså at jeg må få utløp for interessen min for mat på en annen måte, og startet instagramkontoen Lisamalenee. Etterhvert merket jeg at bilder på instagram ikke var nok for meg, og startet denne bloggen, hvor jeg kan skrive i det vide og det breie om alt som opptar meg, og om mitt budskap kan være til nytte for bare én person, så er målet mitt nådd. 

  Jeg har kanskje ikke Norges største helseblogg, men jeg er umåtelig takknemlig for at akkurat du velger og klikke deg inn uke etter uke! Tusen takk. <3 

  Det er ikke så lett å skrive om meg og mine hverdagslige ting har jeg merka, ikke fordi det er ubehagelig å dele, men jeg veit liksom ikke helt hvordan jeg skal flette det inn i innleggene mine med oppskrifter, hvis du skjønner? I tillegg så føler jeg at den Lisa dere ser i sosiale medier ikke stemmer helt over ens med den jeg er. Jeg tar ikke knebøy og spiser hjemmelaget, sunn mat hver dag, men jeg prøver så godt jeg kan. 

  Så her serverer jeg deg 8 fakta som jeg trooor du ikke visste om meg fra før! 

   

  1. Jeg er fra landet! 

  Bosatt i Oslo nå, men er fra Odalen, nærmere bestemt Sør-Odal, og kommer til å flytte tilbake når jeg føler meg ferdig med bylivet. 
  Odalen vil alltid være hjemme for meg. <3 Dette bildet er tatt fra Spigsetberget nå i jula, med utsikt over hjembygda mi. 

   

  2. Jeg elsker å feste med jentene mine!

  Det ser kanskje ut som jeg spiser grønne blader dagen lang og er definisjonen på sunnheta sjæl, men søndager er som regel ingen produktiv dag for meg, for å si det sånn, haha. 

   

  3. Jeg er hestejente!

  Småjentedrømmen som aldri gikk over... Det gikk nøyaktig en uke etter at jeg fylte 18 år, så stod hesten på stallen. Året etter tok jeg også hengerlappen for å enklere kunne komme meg rundt med hesten på egenhånd. Jeg hadde først en nydelig arabervallak på prøve, men det viste seg at den hadde problemer med framknærne. Så fikk jeg Dølahesten Svantesvold Loke, og to år etter det fikk jeg kaldblodstraveren Linnbo. Jeg solgte begge før jeg flyttet til Oslo, og de har etterlatt et stort tomrom i hjertet mitt. 

   

  4. Jeg har to hoppekaniner!

  Selv om jeg flytta til Oslo så orker jeg ikke tanken på å ikke ha dyr i livet mitt. Jeg ble introdusert for kaninhopping da jeg var 11 år, og har holdt på med kaniner siden det. Jeg har drevet med både avl, hopping og utstilling. Interessen har gått litt opp og ned, men jeg har fortsatt to kaniner som jeg hopper med fra tid til annen. 

   

  5. Min største drøm er å bli bonde 

  Jeg har hatt lyst til å bli bonde så lenge jeg kan huske, og mamma sier at når jeg var 4 år, så svarte at jeg ville "bli en bondegård" når folk spurte hva jeg ville bli når jeg ble stor. Når tiden kommer for å flytte hjem til Odalen blir det nok en gård, med masse aktiviteter for bygda i helgene og nydelig lokalprodusert mat fra lykkelige dyr i gårdsbutikken! Om bare drømmer ble til virkelighet da, hehe. 

   

  6. Min guilty pleasure

  Så er vi tilbake til denne sunnheta da. Det er det stikk motsatte av det kostholdet jeg fronter på bloggen min, men jeg er bare et menneske og jeg elsker pasta med ost. Jeg har utarbeida mange sunne varianter som er helt nydelige, men mac n'cheese er min comfortfood og hvis jeg er lei meg så jeg ha the real deal. Det er helt greit så lenge man ikke spiser det hver dag! Jeg hadde ingen bilder av pasta med ost, så min veganske versjon laget med squashpasta får duge. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  7. Jeg har bodd i snøhule...

  ... for én natt! Når jeg gikk på landbruksskolen så hadde vi friluftsliv på 1. året, og det var obligatorisk å være med på snøhuletur. Hulen skulle graves selv, og vi måtte sove i den. Vi var ganske forbanna for å måtte være med, og det ble ikke noe bedre av at læreren sa vi kom til å se tilbake på dette med gode minner. Jeg trudde han var spenna gal, men det viser seg at han hadde rett. Det var en utrolig slitsom tur, men jeg ville ikke vært foruten. 

   

  8. Jeg er superintrovert og har sosial angst

  Jeg har vært ekstremt sjenert så lenge jeg kan huske, og fram til 9. klasse så turte jeg nesten ikke å snakke med folk. Det er noe jeg jobber med hele tiden, og har blitt veldig flink de siste årene, om jeg får si det selv, men skrekken for nye folk er der fortsatt. Om vi møtes på et arrangement så er det mest sannsynlig du som må si hei først, hehe! Jeg må også slappe av etter å ha vært sammen med folk, for eksempel etter å ha vært på fest eller hatt besøk av ei venninne ei helg. Jeg elsker å være med venner eller å gå ut som sagt over her, men det tapper meg for energi og jeg hvile etterpå. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Det var litt om meg! Innlegget var overraskende emosjonelt å skrive, spesielt når jeg skreiv punktet om hestene. Jeg savner de virkelig så mye! Men det var gøy å lage innlegget, og koselig å lete igjennom gamle bilder og mimre litt. Noe visste du kanskje fra før? 

   

   

   

  #livsstil 

 • 04.01.2018
 • Hils på vårt nye familiemedlem!

   

  Da jeg var 11 år grein jeg meg til min første kanin, bokstavelig talt! Mormor hadde tatt meg med på et arrangement i hjembygda, hvor det var noen jenter som hadde oppvisning med hoppekaninene sine, og da var det gjort. Jeg hadde bestemt meg, jeg skulle ha kanin, men mamma var ikke helt enig. Hun fortalte meg at jeg kom til å syns kaninen er moro i 14 dager, og etterpå blir den sittende i buret sitt. Jeg ga meg ikke, og 5. oktober 2005 (husker datoen som om det var i går!) dro vi til en lokal oppdretter og jeg hentet hjem Pimboli. Det var noe av det beste som har hendt meg. 

  Det startet med en. Så ble det to, og så ble det tre. Og så kunne jeg like så greit bare ha så mange jeg ville, så lenge jeg hadde bur til de. Så jeg bygget bur. Jeg har hatt dusinvis av kaniner, reist land og strand rundt på konkurranser og utstillinger og fått mange venner. Når jeg ble 18 og fikk hest hadde jeg bare en kanin igjen, og det var Pimboli. Jeg bestemte meg for å gi han en bror når vi flyttet til Oslo, og slik kom Sondre i hus. Han var litt av en rampegutt og til tider alt for eiesyk, men nå har han vokst ut av den værste tenåringstiden og blitt kastrert, så han har blitt en livlig og aktiv kosegutt. Dere som har fulgt meg en stund har nok sett bilde av begge to både på bloggen, på snap og på instagram! 

  I sommer, hele 12 år gammel, karte ikke kroppen til Pimboli mer, og vi måtte ta farvel med han. Det er veldig rart at jeg aldri skal få stryke den flotte pelsen hans noen gang igjen. 

  Sondre har derfor vært alenebarn siden sommeren, og selv om det ser ut til at han trives så bør kaniner være flere, siden de er kolonidyr. For alt jeg vet er han kanskje ensom, jeg kan ikke lese kanintanker! 

  Dermed har jeg gleden av å presentere familiens nyeste tilskudd, verdens søteste lille fluffypels! <3 

   

  Kanin kaninhopping livsstil hobby

  Kanin kaninhopping livsstil hobby

  Kanin kaninhopping livsstil hobby helse

   

  Ååh, hun er så nydelig at jeg smelter! Hun er etter to kjempeflotte hoppekaniner, og foreløpig viser hun gode talenter selv også. 
  Hun er veldig aktiv, nysgjerrig, uredd og hopper allerede opp i sofaen på eget initiativ. 
  På min instagramstory i dag har jeg lagt ut en del videosnutter av henne, gå inn å se! Instagram: lisamalenee

  Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for kallenavn enda, og har ikke så mange gode forslag selv. 

  Kom gjerne med navneforslag til meg! 

   

  Jeg tenkte at jeg kunne ta et par bilder av Sondre også når jeg først var i gang, men han var ikke like fornøyd med å være modell, haha!
  Jeg fikk da klipsa et par sjarmerende blinkskudd til slutt. 

  Kanin kaninhopping livsstil hobby helse

  Kanin kaninhopping livsstil hobby helse Solliens Seattle Seahawks

   

  Dette innlegget har ikke så mye med mat og kosthold å gjøre, men kaniner har vært og er fortsatt en stor del av mitt liv, så jeg føler det er på sin plass og starte det nye året med å dele litt mer av meg selv med dere. Jeg er jo blant annet også opptatt av mental helse, og kaninene har vært en viktig nøkkel for meg for å komme hit jeg er i dag, med tanke på sosiale utfordringer. De lærte meg mestringsfølelse, ga meg selvtillitt og i klubben fikk meg mange venner og ikke minst ble jeg kjent med min beste venninne Malin, og vi har holdt sammen i tykt og synt siden. 

   

  Sondre og lille bebis har så vidt hilst på hverandre gjennom nettingen, og Sondre ser ikke ut til å bry seg nevneverdig, så jeg håper de kan bli gode venner. <3 
  På min instagramstory i dag har jeg lagt ut en del videosnutter av henne, gå inn å se! Instagram: lisamalenee

   

  Godt nyttår alle sammen, og ikke glem og hjelper meg med å finne et nydelig kallenavn til lille nye! :D 

   

   

  #kanin #dyr #livsstil #hobby #helse 

 • 30.10.2017
 • Du har en siste sjanse!

   

  ALTSÅ FY FLATE SÅ RÅÅ OG BRA DERE ER!! Den 15. oktober, på bursdagen til mamma og dagen før bursdagen min, så satte jeg opp en innsamling til Rosa Sløyfe-aksjonen som varer ut oktober, og hittil har vi samlet inn TUSEN KRONER!! Det er helt crazy banana!! 

  På bursdagen min delte jeg dette innlegget: GLED BURSDAGSJENTA OG STØTT KREFTFORENINGEN, hvor jeg fortalte deg at mammaen min kjempet kampen mot kreft når jeg var liten, og hun vant mot alle odds. Søsteren min og jeg er heldige som fikk vokse opp med mammaen vår, og i ettertid har mamma også utvidet flokken og gitt oss en lillebror! Ved å støtte kreftforeningen gir du flere barn muligheten til å vokse opp med begge foreldrene sine i live. <3

  Innsamlingen stopper i morgen 31. oktober ved midnatt, så du har fortsatt mulighet til å legge igjen en gave til kreftforeningen, og hjelpe noen som trenger det. Trykk på linken eller bildet under for å komme til innsamlingen, eller du kan:

  • Kjøpe rosa sløyfe eller nøkkelring
  • Gi en gave via nettbanken din. Bruk kontonummer 7001 09 88592
  • Gi en gave via Vipps. Bruk nummer 2266 og merk innbetalingen med Rosa sløyfe.
  • Gi en gave på SMS: Send ROSA til 2277 og støtt Rosa sløyfe-aksjonen med 80 kroner. 


  STØTT KREFTFORENINGEN HER! 

   


  Mamma og meg på pilking påskeaften 2014. <3 

   

 • 23.10.2017
 • Slik lager du gresskarpuré og pumpkin spice

   

  PUMPKIN SPICE EVERYTHING EM AI RAIT?! 

  Tror jeg har stressa det ganske greit hvor godt jeg liker alt høsten har å by på av grønnsaker og mat generelt, og gresskar er intet unntak. Det er pumpkin spice latte, pumpkin spice coockies, pumpkin spice pasta, pumpkin spice is, pumpkin spice brød, pumpkin spice ALT!!

  Vi kan alle dra nytte av å bruke mer krydder i maten. Krydder er rikt på antioksidanter, flere av de hindrer sopp- og bakterievekst og for eksempel så virker kanel blodsukkerregulerende, ingefær og kardemomme og ingefær stimulerer fordøyelsen og muskat kan forhindre oppblåst mage og kvalme. Mange kryddere har de samme fordelene. Det beste er jo at det finnes ikke vanskelig å lage sin egen blanding, bare se her: 

   

  gresskar pure pumpkin spice

   

   

  Pumpkin spice aka. gresskar-krydderblanding 

  1 ts ceylon-kanel
  1 ts malt ingefær
  1 ts muskat
  1 ts allehånde 
  1 ts nellik 
  1 ts kardemomme 

  Dette er kryddere som går utmerket godt sammen med gresskar, og du må ikke bruke alle i blandingen din så det går fint å sløyfe noen av de.

  Har du ikke tilgang på ceylon-kanel kan du fint bruke kanel fra matbutikken, men jeg vil sterkt anbefale deg å kjøpe ekte kanel, altså ceylon, nå som det går mot kanelsesongen aka. jul! Grunnen til det er at ceylonkanel, inneholder mye mindre kumarin enn cassiakanel, som er den du finner på matbutikken. Kumarin er giftig for leveren, og det er ikke anbefalt å spise mer enn ca. en halv ts pr dag, og mindre for barn. Ca. 0,1 milligram pr. kilo kroppsvekt er innafor. 

  Oppbevar krydderblandingen i et lite glass, f.eks. et tomt krydderglass, så har du den lett tilgjengelig! 

   

  Gresskarpuré

  Kjøp gresskar, enten en liten utgave eller en som allerede er delt opp, slik de ofte gjør med vannmelon for eksempel. Sett gresskaret i ovnen på over- og undervarme på 150 grader i rundt en time eller til kjøttet er helt mørt. Nå kan du enkelt skrape fruktkjøttet ut av skallet med en gaffel, og kjøre det til en glatt masse med stavmikser, blender eller liknende. 

  Superdupernkelt! 

   

  gresskar pure pumpkin spice

  gresskar pure pumpkin spice

   

  Med ferdig gresskarpuré og krydderblanding har du en super base for uendelige mange gode oppskrifter med gresskar. Ikke minste kan du blande inn kraft og litt mer grønnsaker i gresskarpuréen, så har du en deilig gresskarsuppe!  I løpet av denne uka en gang deler jeg min variant av pumpkin spice kaffe-latte. Mmm. <3 

   

  Dette får du opp når du google pumpkin spice everything! Haha, elsker det! 

   

   

 • 16.10.2017
 • Gled bursdagsjenta og støtt kreftforeningen!

   

  I dag er det 16. oktober og gjett hva det betyr? Yey, det betyr at jeg har bursdag! Jeg har nå fulgt med denne planeten 23 ganger rundt jordkloden, og selv om livet av og til har vært vanskelig, så er jeg veldig takknemlig og stolt over alt jeg får til i dag og menneskene jeg har rundt meg. Espen og vennene mine betyr enormt mye for meg, og de hadde stelt i stand en overraskelsesmiddag for meg på Chez Colin i Oslo! Det var bare så vakkert øyeblikk for meg å komme inn på restauranten og se alle sammen har pyntet seg og reist hit bare for meg. Det ble et tårevått øyeblikk, en kveld jeg kommer til å huske resten av livet. <3 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Noen andre som betyr veldig mye for meg er mamma og pappa, og i oktober tenker jeg ekstra mye på hvor glad jeg er for å ha begge foreldrene mine i live. Mamma hadde bursdag i går, og hu er den sprekeste 43-åringen jeg veit om! Men livet er ikke en selvfølge, det fikk mamma oppleve når jeg var 5 år og søsteren min var bare 1 år. Hun ble sendt inn til sykehuset for å ta røntgen på grunn av smerter i armene og brystet, og diagnosen var kreft. 

  Mamma kjempet hardt og hun kjempet lenge, og takket være den sterke kvinnen hun er og kreftforskningen lever hun i dag. Jeg kan ikke si at jeg husker så mye av denne perioden, jeg var jo så liten. Men jo eldre jeg blir, jo mer tenker jeg på hvordan livet mitt hadde vært dersom jeg hadde mistet mammaen min til kreften den gangen. Tanken er så skremmende og så vond, og jeg kan ikke en gang begynne å forestille meg smerten. Men jeg er den heldige. 

  Jeg tenker på menneskene som er berørt av dette nå. De syke og de pårørende. Andre døtre, sønner, mødre, fedre, ektefeller og andre kjære som blir frastjålet sine kjære av en grusom sykdom. Andre er ikke så heldige som mamma og meg, og disse trenger hjelp. Oktober er ikke bare en måned hvor mamma og jeg feirer livet, enda en rundt rundt sola, men også en måned som hvert eneste år er en kjempekampanje for å samle inn penger til kreftforskning. Jeg vil derfor bruke bursdagen min til å oppmuntre alle til å hjelpe kreftforeningen til å redde enda flere. 

  Jeg har laget en egen innsamling på kreftforeningen sine hjemmesider, her kan du enkelt legge inn et ønsket beløp og betale med kort. Husk at hver eneste krone teller! 5 kroner er mer enn ingenting, og alle monner drar. <3 

   

  STØTT KREFTFORENINGEN HER!

   

  Du støtter også kreftforeningen ved å:

  • Kjøpe rosa sløyfe eller nøkkelring
  • Gi en gave via nettbanken din. Bruk kontonummer 7001 09 88592
  • Gi en gave via Vipps. Bruk nummer 2266 og merk innbetalingen med Rosa sløyfe.
  • Gi en gave på SMS: Send ROSA til 2277 og støtt Rosa sløyfe-aksjonen med 80 kroner. 

   

  Mamma og meg på pilking påskeaften 2013. <3

   

  På grunn av sykdom har jeg lært at ingenting er en selvfølge, og jeg har også andre i nær familie som har vært og er syke. Ikke av kreft vel og merke, men sykdom er allikevel aldri en god ting. Dette har nok formet meg som person, og jeg har nærmest gjort det til min livsoppgave og hjelpe mennesker. Det er derfor jeg nå holder på med å utdanne meg som kostholdsveileder, hvor mitt hovedfokus er å forebygge sykdom og hjelpe til å helbrede de som allerede er syke. Det er derfor jeg blogger om det jeg brenner for og derfor jeg startet med å selge Enjo-produktene. 

  Enjo vasker hjemmet ditt, kroppen din og kroppen til barna dine helt ren uten bruk av skadelige kjemikalier og såpe som irriterer huden. Jeg ser på kroppen og livet som en helhet, hvor alt fra hva du spiser til miljøet du bor i spiller inn. Det var derfor ikke vanskelig for meg å kaste ut all såpe når jeg kom over Enjo, og jeg er så fornøyd at jeg bare må hjelpe andre til også å få et kjemikaliefritt og friskere hjem.

   

  For å samle inn så mye som mulig til kreftforeningen hadde jeg satt stor pris på litt hjelp, og som en bursdagsgave fra deg til meg håper jeg du vil dele innlegget mitt slik at så mange som mulig ser linken og får muligheten til å gi! 

   

   

   

  Hjelp meg å nå målet på 3000 kroner her på denne linken! 

  Jeg har gitt penger, har du? <3  

   

   

   

   

  #støtt #kreftforeningen #rosasløyfe 

   

   

 • 30.08.2017
 • Om å være sterk

   

  Å sette seg mål er kanskje det man hører oftest når det kommer til personlig utvikling. Det å sette seg mål kan være ekstremt utfordrende, spesielt om man ikke vet hvor man vil. Jeg vet at jeg ikke er alene om å føle det slik. 

  Du føler at du sitter fast, at du ikke strekker til og at ingenting du gjør noen gang folder mål. Åh, jeg har ikke telling på hvor mange ganger de følelsene kommer snikende innpå meg hver eneste dag. De er der i underbevisstheten. Det stygge mørket.

  Jeg har mål. Det har du og. Du har en tanke om hva det perfekte deg er. Du vet det kanskje ikke selv, men du opplever det hver dag. "Nå fikk jeg for lite søvn igjen" eller "nå renner skittentøyskurven utover gulvet igjen" eller "nå ble det take-away, igjen". Hva får deg til å føle disse tingene, den skammen over å ikke lykkes? Det bunner i et ønske om å alltid være bedre. En bedre mor, en bedre student, ha bedre helse og listen fortsetter.
  Er du svak, fordi du ikke får det til? 

   

  For omtrent to uker siden bestemte jeg meg for å lære meg å stå på hendene.
  Wow. Stå på hendene liksom. Big deal. 

   

   

  Å stå på hendene. Nei, det hjelper meg ikke å få 8 timer søvn hver natt, det hjelper meg ikke til å bli mer effektiv på jobben og det gjør definitivt ikke at jeg når målet mitt om å bli et eller annet uvisst, som bare gud vet hva. 

   

  Men kan det hjelpe meg å vise meg selv at jeg er sterk? 

   

  Jeg har ikke alltid vært redd for å være opp ned. Men jeg var alltid dårligst i gymtimene, ble alltid valgt sist når vi skulle velge fotballag og fikk høre fra gymlæreren at jeg hadde så stygg hoppteknikk, at hun ikke forstod hvordan jeg i det hele tatt kom meg over høydestaven.

  Jeg kom meg over, gjorde jeg ikke? Jeg gjorde en innsats, gjorde jeg ikke? Jeg redda flere mål... Gjorde jeg ikke? Jeg var til slutt så redd for å vise meg frem, at jeg på videregående tok prøven for funksjonshemmede i turn, og skyldte på at jeg var redd for å stupe kråke. At jeg ikke takler å være opp ned. 

   

  Ja, jeg er redd for å være opp ned. Jeg har i alle fall blitt det nå, og akkurat derfor skal jeg lære å stå på hendene. Det er skikkelig skummelt. Tenk om albuene svikter? Tenk om jeg faller? Tenk om jeg lander på nakken?
  Tenk... om jeg aldri skulle bli så sterk i overkroppen at jeg faktisk klarer det? 

  De siste to ukene har jeg brukt hva jeg har funnet, satt hendene i bakken og løftet bena opp på en høyde, om det er en krakk, en stein eller en vegg. Jeg har stått på hendene i 5, 10 og kanskje 15 sekunder. Har byttet på å stå på begge hendene, på venstre hånd og på høyre hånd. Har til og med løftet det ene benet litt opp fra det jeg støtter meg på. Maks 15 sekunder hver dag gjør jeg dette. Det er ikke lenge, men jeg har klart det.
  Har jeg ikke? 

   

  Vi må huske at livet er et maraton. Ikke en sprint. 

   

  En av mine favorittprofiler på instagram; ayogajournal 
   

   

   

  "Du skal gjøre noe som skremmer deg hver dag"

  Dette fikk jeg høre av yogalæreren min når jeg fortalte at jeg er redd for å være opp ned.
  I kveld gikk jeg i parken, satt en liten stund på min yndlingsplass og beundret utsikten, med bena i kors og hendene foran brystet, og bare følte på tilværelsen. Omtrent slik du ser Buddha sitte på figurer og avbildninger av han. På vei hjem gikk jeg forbi tufteparken. Jeg hadde bestemt meg for å sette bena på det laveste hakket på "ribbeveggen" og stå i planke, og løfte én og én arm et par ganger. 

  Når jeg kom dit var det en sval og behagelig vind i luften, det var veldig mørkt, og jeg var før første gang helt alene i treningsparken. Nesten helt uten å tenke meg om endret jeg planene mine, og gikk bort til en annen stang, som er ca. 1 meter over bakken, og jeg heiste meg opp. Med et kick av adrenalin lot jeg føttene forlate bakken, overkroppen svingte seg rundt og havnet under stangen. Med ett hang jeg opp ned. Jeg. Hang. Opp. Ned. Jeg samlet bena i kors, og når jeg kjente at jeg var godt festet over stangen lot jeg hendene sakte men sikkert forlate grepet, jeg samlet de foran brystet. Akkurat slik jeg hadde sittet på toppen av dalen bare noen minutter tidligere, bare at nå var jeg opp ned i (nesen) løse luften. 

  Med blodsmak i munnen og en puls på sikkert 140 begynner jeg raskt å famle med hendene etter å få tak i stanga igjen, jeg kjenner et par sekunder med panikk før jeg endelig får tak i den. Jeg begynner å svinge meg selv får å få bena ned mot bakken, men tyngden av overkroppen gjør det vanskelig. Jeg prøver iherdig 2-3 ganger uten hell, og jeg husker ikke hvordan jeg til slutt fikk det til før jeg plutselig stod på bena igjen. 

  Jeg forlot området umiddelbart med et smil om munnen, det kriblet i hver centimeter av huden og hendene mine skalv. 

   

  Hvem hadde trodd dette om meg? Alle i hele verden hadde det!
  Vel, med unntak meg selv, selvsagt. 

   

  Har du styrken til å ha troa på deg selv? 

   

  Del gjerne din historie i kommentarfeltet, eller send meg en melding på snapchat: lisamalenee. 
  Eller har du kanskje et mål du ønsker å nå? 

  Jeg vil gjerne høre det. <3 

   

   

   

   

   

  #helse #psykiskhelse #psykologi #styrke #trening #hverdagsaktivitet #bulletproof #mind #historie #tro

   

 • 19.05.2017
 • Bli med meg på Soma-event!

   

  Er du opptatt av helse og kosthold, bor i rimelig avstand til Oslo og ikke har noe å gjøre i morgen? Bli med på Soma event da vel! 

   

  Facebookarrangement finner du HER, eller trykk på bildet over. 

  I morgen inntar en stor gjeng kostholds- og helseinteresserte Gamle Museet i Oslo for å ha en hel dag med påfyll av kunnskap og inspirasjon, få smaksprøver og goodiebag, snakke med likesinnede og rett og slett ha en skikkelig helsedag sammen! Jeg reiser sammen med ei venninne og søsteren min, og jeg gleder meg mye! Jeg så nettopp Soma dele på Facebook at det fortsatt er billetter tilgjengelig, dermed du har fortsatt en suveren sjanse til å bli med på årets happening om du er ledig i morgen. 

  Slik ser programmet ut: 

  09.30-10.00 Registrering, åpne stands
  10.00-10.15 Velkommen og underholdning
  10.15-11.00 Emil Mohr: Matproduksjon i sammenheng med klima, miljø og ressursforvaltning
  11.00-11.15 Liten strekk på bena og litt smaksprøver
  11.15-12.00 Berit Nordstrand: Ta vare på deg selv
  12.00-13.00 Lunsj fra Baker Hansen og underholdning
  13.00- 13.45 Berit Nordstrand: Ta vare på deg selv
  13.45-14.00 Beveg på kroppen
  14.00-14.50 Mone Eli Sæland: Hvordan kostholdet virker på din psykisk helse
  14.50-15.00 Liten strekk og litt smaksprøver
  15.00-15.45 Gry Hammer: Ren og bærekrafig mat
  15.45-16.30 Aleksander Gamme: En eventyrlig verden
  16.30-17.00 Loddtrekning og takk for i dag, åpne stands

     Bilettene får du hos ticketmaster, bare trykk på denne linken eller på bildet over. 

   

  Dette blir mitt første kostholdsseminar, så det er litt ekstra spennende også.   

   

  Sees vi? :D 

   
  #soma #event #seminar #kosthold #beritnordstrand #gryhammer #helse #engrønnerehverdag #mat #snapchat

   

 • 28.04.2017
 • Mine supermatfavoritter til 30% rabatt!

   

  Når vi snakker om supermat tenker nok de fleste på et overpriset grønt pulver som man rører ut i vann og tvinger ned til tross for smaken, men jeg kan altså avkrefte den myten akkurat her og nå. Supermat brukes ikke som en erstatning for annen mat, men hvis du ønsker å tilføre enda mer næring i kosten og gi kroppen din ekstra mye kjærlighet, ja da snakker vi supermat! 

  Jeg har gledet meg til å skrive dette innlegget lenge, og siden soma.no har 30% avslag på all supermat (t.o.m. lørdag 29. april) passet det perfekt å dele dette med deg nå! Dette skriver soma.no selv om supermat: 

   

  "Supermat er mat med et eller flere næringsstoffer som kan ha en positiv effekt på helsen din (basert på helsepåstander godkjent av vitenskapskomiteen i EU). Supermat kan typisk være frø, korn, gress, spirer, frukt, bær, alger, sjøgrønnsaker, oljer, fettsyrer og ulike urter."

   

  På denne linken finner du hele soma.no sitt sortiment på supermat! 

   

  Så til mine favoritter!  Kakaomasse og kakaosmør

  Oppskriften på hjemmelaget og supersunn sjokolade delte jeg i påsken, og jeg elsker de! Rå sjokolade er bare selve definisjonen på lykke for min del, hadde jeg bare visst at man kan spise seg sunn med sjokolade litt tidligere hadde jeg sluppet og mette sjokolade-cravingsene mine med brokkoli. Trust me, NOT WORTH IT! Sjokolade til folket! :D

  Oppskriften finner du på DENNE linken. 

  De inneholder også Gojibær og Bipollen

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  // Inneholder annonselenker
   

   

  Bipollen!

  Bipollen smaker så nydelig av honning og søtt, og bringer med seg store mengder næring. 

  Disse sjokoladekulene er rullet i bipollen, og jeg liker også godt å drysse det over smoothies. mmm. <3 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Matcha te!

  Jeg elsker te, og Matcha-te må jo bare toppe lista. Denne vidunderlige teen er laget av malte matchablader, og skal i motsetning til andre teer ikke trekke, men røres ut med en spesiell visp i varmt vann. Matcha inneholder store mengde antioksidanter og for å ta vare på alle næringsstoffene i teen skal den ikke røres ut i kokende vann. 

  Slik lager jeg min bulletproof Matcha-latte:
  En halv ts Matchapulver
  1 ts lecithin
  1 ss MCT-olje
  En skvett melk, kokosmelk eller havremelk
  Varmt vann
  Et pr dråper stevia eller annen søtning om du ønsker det. 

  Siden jeg ikke har Matcha-visp har jeg alle ingrediensene i blederen min, og gir den en rask runde slik at drikken skummer seg. Nå er den klar til å nytes!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Chlorella!

  Jeg ELSKER Chlorella! Du får det i både tablett og pulverform, og er en ekstremt næringsrik alge. Den virker også rensende på kroppen ved at den binder seg til giftige stoffer og tungmetaller som aluminium og kvikksølv, som dermed blir med hele veien ut av kroppen. Jeg er for øyeblikket tom for Chlorella, og merker det faktisk på kroppen. Jeg har mer energi og initiativ i periodene jeg tar Chlorella, no joke! Perfekt for meg at soma.no bestete seg for å ha salg på mitt favoritt-tilskudd akkurat nå, yey!   

  Kokosolje!

  Denne kokosoljen liker jeg godt å bruke i alt fra bakverk til steking av mat. Den er et godt alternativ til smør, fordi den inneholder mye mettet fett som tåler høye temperaturer mye bedre enn oljer gjør. Denne som heter Cocosa pure liker jeg best, så slipper man å få kokossmak på grønnsakene når man steker de i pannen! Ellers er den originale med smak genial hvis man skal lage kake eller godis av sjokolade, da gir den milde kokossmaken en nydelig touch. Et must-have på kjøkkenet spør du meg. 

   

      

   

  Gojibær! 

  Jeg har allerede nevnt gojibær en gang nå, men det får nesten få et eget punkt, fordi det er bare SÅ godt! Det er vanskelig å forklare smaken, men konsistensen kan minne om rosin og smaken er nydelig frisk og søt. Det beste med dette bæret er at det er så næringsrikt at det kan kalles for supermat og samtidig så godt at jeg like gjerne kunne tatt det med som godis på kinoen. Yuuum! <3    

   

  Håper noen av favorittene mine faller i smak, eller har du kanskje egne supermatfavoritter? Hvilke er dine favoritter? :D Del de gjerne i kommentarfeltet eller send meg melding til: 

  Snapchat: lisamalenee
  instagram: lisamalene.no
  facebook: Lisa Malene 

  Jeg elsker å høre andres erfaringer og anbefalinger! 

   

      

  #mat #supermat #sjokolade #helse #kosthold #chlorella #kakao #kokos #matcha #sukkerfri #sunn #nøtter #pollen

   

 • 24.04.2017
 • Se mitt nye kjøkken!

   

  Eller.. mitt og mitt. Vi leier og huseierne har pussa opp kjøkkenet, altså jeg har fått nytt kjøkken! Gutta gjorde all jobben nesten helt selv og jeg syns de kan være fornøyde med innsatsen, det ble kjempefint! Nå har vi et lyst og fint kjøkken med mye plass, og den svarte benkeplata av stein som alltid ga gjenskinn i bildene mine er nå bytta ut med en matt benkeplate i lyst tre. Lekkert! 

   

  I går hadde vi besøk, og jeg kuttet opp frukt som en rask lunsj før vi skulle spise middag litt senere. Da var det så mye flotte farger her, så passet på å få fotografert kjøkkenet i samme slengen! Jeg har også fått heelt dilla på grønn i det siste, så mitt nyeste innfall går ut på at alt interiøret skal være grønt. Haha. :) Har begynt så smått, så det blir vel mer etterhvert. 

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  // Inneholder annonselenke

   


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Har hekla mine egne grytekluter også. Det vil si, nummer to er snart ferdig!
  Jeg syns den ble såå søt! Hva syns du? :) 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Så hvis du lurer på hvorfor jeg har vært fraværende på bloggen, så har det altså skjedd så mye i det siste, og hele leiligheten har bare vært et stort byggekaos. De var helt ferdig nå for et par dager siden, og jeg brukte omtrent hele gårdsdagen på og rydde og vaske. Nå ser det endelig ut som et hjem igjen, og det er så deilig å lage mat på sitt eget kjøkken igjen, og slippe å bestille mat ute. For å si det sånn, så har det blitt mye "søplemat" de siste to ukene! Det er skikkelig vanskelig å komme inn i gode vaner igjen etter en periode med mye dårlig mat, og siden det var påske ble det litt ekstra kos hjemme hos foreldrene våre også. 

  Men nå er jeg altså igang igjen, og det er bare å glede seg til nye oppskrifter! Så skal jeg gjøre den tunge jobben med å komme inn i gode vaner igjen. Puh... 

   

  Og du? 

  Torsdag til og med lørdag denne uka er det
  30% på all helsekost hos soma.no!
   

  Er det noe du har tenkt å kjøpe burde du slå til da! Jeg tenkte å lage et innlegg om mine favoritter fra soma.no litt seinere denne uka, så det er bare å henge med.
  All helsekost hos soma finner du på denne linken:
   https://soma.no/kategori/kosttilskudd-og-supermat/supermat/

   

   

  Til da ønsker jeg deg en flott uke. <3 

   

      

  #kjøkken #oppussing #mat #soma #helsekost #underholdning #hjem #hekle #grønn 

 • 31.03.2017
 • JEG ELSKER SJOKOLADE

   

   

  Snapchat er så gøy! Spesielt fordi det er plattformen hvor jeg har aller mest kontakt med dere, og det er så koselig. <3 Jeg setter utrolig pris på hver og en av dere, og tilbakemeldingene jeg får betyr utrolig mye for meg. I dag har jeg holdt på med å utvikle en ny sjokolademousse-oppskrift som er sukkerfri og uten laktose. Selve prosessen kom ikke ut på story i dag fordi jeg ikke visste om resultatet ville bli bra, men jeg har en liten film fra i dag som jeg tenkte å dele her. 

  Jeg kommer til å dele fremgangsmåte på snapchat og legge ut oppskrift på bloggen, så hvis du følger lisamalenee får du være en av de aller første som får se denne oppskriften og mange, mange andre godsaker i framtia! Jeg deler også tips om hygiene, skjønnhet, miljø og mye fra kaninene.

  Håper vi sees på snapchat! <3 

   

  Trykk på bilet for å starte filmen. 
  En helt vanlig fredagskveld i heimen!

  BSUM4ULlUjV

     Snapchat: lisamalenee
  Instagram: lisamalene.no


   

  God fredag til dere, till' next time,

      

   

  #mat #snapchat #sjokolade #helse #godis #sunn #fredag #helg 

 • 24.03.2017
 • Lisa Malene har fått nytt design

   

   

  Jeg har alltid vært glad i en stilren look og duse farger. Farger med mye liv, og spesielt mange fager på en gang syns jeg kan være slitsomt og litt glorete og se på. Etter å ha hørt på Sara Lossius sin Ingefærepisode "Farger til folket!", og satt med ned for å lese litt, har jeg innsett hvor absurd dette er. Siden jeg liker å kalle meg grafisk designer så burde jeg vel egentlig vite bedre også.

  Jeg har satt meg ned for å lage en ny fargepalett som passer meg og mine behov, og som skaper et miljø og en stemning jeg kan trives i. Det beste stedet jeg vet er skogen, det minner meg om mange nydelige gåturer med familie og venner, en trygg barndom hvor jeg vokste opp på landet og i skogen og eviglange rideturer på hesteryggen. Fargene jeg har valgt å bruke reflekterer mye av det jeg er glad i, samtidig som det er naturlig for meg å trekke inn det landlige brunt og det skyfrie blått. Jeg vil fortsatt ha et stilrent uttrykk, så jeg tenkte å prøve ut et minimalistisk design en stund fremover for å se hvordan jeg trives med det.  

  Nå håper jeg det blir litt mer livlig på mine sosiale medier!

   

   

   

  Ny header på bloggen og på facebooksiden min! 

  Facebooksiden min finner du HER! 
  Eller søk på lisamaleneblogg, så finner du den. På facebook er det lett å følge med på når jeg legger ut nye innlegg, og i tillegg deler jeg andre informative innlegg, videoer og annet bonusmateriale som ikke kommer på bloggen. Følg meg der!

   

   

   

   

  Følg meg gjerne på instagram: Lisamalene.no
   


   

  Og snapchat: Lisamalenee 
  (merk: to e'er der!) 

  På snapshat deler jeg min hverdag, oppskrifter og andre tips. Alt fra mat og miljø til dyrene mine og festligheter.    

  Du er velkommen til å følge meg, sende melding eller spørre meg dersom du har noen spørsmål. Det er såå hyggelig å føle at jeg har kontakt med leserne mine, og dere er bare så flotte alle sammen! 

  Håper å høre fra deg også!

   

      

   

  #blogg #underholdning #mat #helse #design #grønn #farger #lisamalene #matblogg #oppskrifter #facebook #instagram #snapchat #side2

   

      

 • 31.01.2017
 • Slik startet 2017 - januarmåned

   

   

  Da har den siste dagen i januar kommet, og det er på tide med en liten oppsummering av hvordan 2017 har startet. For å være helt ærlig så startet jeg ikke dette året med så veldig bra utgangspunkt, men det er helt greit, livet er ikke over bare fordi man har en tung periode. Tross alt, må jeg si jeg er ganske stolt av hvordan januar ble. Jeg har passet på å sove nok, gjort det mye bedre på jobb enn i desember, trent jevnlig og jeg har klart å holde meg til sukkerfri januar! Energinivået er mye bedre enn før jul, og livet er generelt litt lettere. Ikke verst, til at vi er inne i det jeg syns er den kjedeligste perioden av året, når det er kaldt og mørkt nesten hele tiden. 

   

  Her er noen av høydepunktene i januar!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Den første måneden i det nye året starter naturligvis med nyttårsaften, og feiringen var som nevnt tidligere utrolig koselig og noe av det beste jeg vet er å ønske det nye året velkommen med yndlingsmenneskene mine. Jeg skrev et eget innlegg om det her! 

   

  Tilskudd =  overskudd

  Helt i begynnelsen av januar begynte jeg å ta kosttilskudd, og jeg tror kanskje dette er det viktigste jeg har gjort for meg selv på veldig lang tid. Før jul var ting veldig tungt, og jeg var konstant sliten. Jeg startet med å ta tran, Vitamin D og Chlorella da jeg hadde influensa i romjulen, og allerede første arbeidsdag etter nyttår kjente jeg forskjellen. Jeg trodde selvsagt at det var juleferien som gjorde at jeg hadde overskudd de første dagene, men effektene fortsatte og vare. Nå tar jeg tilskuddene som en del av morgenrutinen min, og det er så deilig å føle av man har overskudd til å lage middag og dra for å trene etter jobb! 

  Jeg tar også en fermentert, hjemmelaget mageshot med ingefær og gurkemeie hver morgen. Godt for magen din, og mye, mye mer! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Besøk

  Espen og jeg hadde besøk av småbrødrene våre forrige helg, de er begge 10 år men hadde aldri møtt hverandre før. Vi tenkte det ville være koselig om de ville komme på besøk til oss og sove over en natt, og det ble en suksess. Vi spiste på Døgnvill med gutta, og tok de med på Fangene på Fortet etterpå. For de som ikke har vært der før så kan det anbefales! Jeg var der for første gang nå, og det var veldig moro og passer for både barn og voksne. Det var uvant å ha to ti-åringer i hus selvsagt, men vi overlevde natten og spiste god mat. Gutta fikk servert frukt som lunsj, og nesten hele fatet gikk ned. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Sukkerfri januar!

   

  Å kutte ut sukker har en rekke helsefordeler. Faktisk så går jeg så langt som å si at sukker er giftig for kroppen. Sukker er kun tomme kalorier, som ikke tilfører deg noe næring og kan gjøre deg syk. På sikt kan sukker irritere tarm og mage så mye at du får sykdommer som psoriasis, leddgikt, infeksjoner, diabetes, kreft, hjerte og karsykdom, trøtthet, demens, psykiske lidelser og mer. 

  Det å kutte ut sukker høres først ut som en vanskelig oppgave, og for mange kan det også være det. Men sannheten er faktisk at smaksløkene endrer seg etter hva du spiser, og etter en kort stund som sukkerfri merker du forskjellene. Det jeg har lagt mest merke til et at hjemmelagd mat og godis uten tilsatt sukker smaker bedre enn før, og du oppdager at matvarer du har spist hundre ganger før smaker mer og gir deg en helt ny matopplevelse. 

  Det som er vektig er å ikke "sprekke" når du har lyst på noe godt, men man skal ikke være for streng med seg selv, for det fører aldri til noe godt. Disse sjokoladekulene med smak av mocca ble min godis når vi var på hyttetur med jobben denne helgen, og de er heeeelt fantastiske! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Mest likt i januar

  Denne sjokolademoussen er mitt mest likte bilde på instagram i jaunar, og vinner tittelen mest likt i januar. Det er vel fortjent, med bringebær på toppen så er den bare megagod! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Jeg avsluttet januar med hyttetur til Sysslebäck med jobbkolleger, turen var utrolig koselig og det var så deilig og bare koble av noen dager. Jeg og to andre gikk en 5 km tur på ski, og ser man bort i fra den utrolig gode pakistanske maten vi fikk servert hele helgen, så var det kanskje helgens høydepunkt. Absolutt en god slutt på årets første måned. 

   

   

  Håper selvfølgelig at mine lesere har hatt en god start på året også! Jeg skal definitivt fortsette med å kutte sukker i kosten min dette året, jeg savner det ikke! Det vil derfor også komme mer sukkerfri kaker og godis, jeg håper du føler deg inspirert til å bli med!

  Tagg gjerne bilene på instagram med #Lisamalene hvis du har prøvd å lage noen av oppskriftene mine, jeg vil gjerne bli bedre kjent med deg! :)

   

   

   

     #mat #underholdning #januar #oppsummering #mål #kosttilskudd #sukkerfri #helse #kosthold #ernæring #mocca 

   

   

 • 03.01.2017
 • M O R G E N R U T I N E !

   

  God morgen kjære deg!

  I dag er min første jobbdag etter jul. Vel, egentlig skulle jeg jobbe hele romjulen, men det satte sykdom en stopper for. Nå er jeg nesten helt frisk som en fisk, og skal vende snuten mot jobb igjen, og prøve så godt jeg kan å angripe hverdagen med en positiv innstilling. Jeg syns ikke alltid at det er like lett, så jeg tar noen forhåndsregler, og jeg skal i år prøve å bli flinkere på å ha en morgenrutine. 

   

  Pr. nå så har jeg ingen morgenrutine. Eller, jeg har en slags rutine, jeg tar tilskuddene mine, tran og mageshot, og prøver å alltid ha en sitron i hus slik at jeg kan få et glass lunket vann med sitronjuice first thing in the morning. Men det å ha en morgenrutine er vanskelig når jeg jobber skift, fordi jeg har god tid til en lang og deilig morgen når jeg begynner sent, men ikke ellers. Jeg må derfor prøve å komme opp med en god rutine som jeg kan fortsette med utover året, og som jeg også trives med og fungerer i hverdagen. Jeg må definitivt bli flinkere til å stå opp så jeg har god tid om morgnen, også må jeg alltid passe på å ha lunsj ferdig preppa i kjøleskapet, selv om jeg allerede er ganske innkjørt på den delen. Jeg har faktisk bare kjøpt lunsj på butikken to ganger siden jeg startet i denne jobben 1. september i 2016! 

   

  Slik ser min morgenrutine ut nå:

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Fermentert, hjemmelaget mageshot med sitron, ingefær og gurkemeie. 

  Noen tabletter Chlorella

  Tran

  Og D vitamin i vinterhalvåret

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Ingefær og Gurkemeie har en rekke helsefordeler, og jeg merker veldig stor forskjell på magen i de periodene jeg er flink med å ta denne shoten om morgnen, og til og med ofte før måltider. Det er mange enzymer og bakterier i denne som er gunstig for fordøyelsen og tarmhelsen generelt. 

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Jeg spiser alltid frokost, og som jeg nå har nevnt en del ganger nå så er det fortsatt chiagrøten som er nåtidens favoritt. Når jeg starter sent så varmer jeg bær og gjør den skikkelig god, mens når jeg starter tidlig så putter jeg bare glasset med grøt i veska og spiser når jeg kommer på jobb. Må jo innrømme at det er myye bedre å lage den til og spise hjemme, men jeg liker å ha god tid når jeg kommer på jobb, også har jeg grøt utover dagen også, hvis jeg er sulten før eller etter lunsj. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

   

  Håper du har hatt en fin start på det nye året, og at du gir seg selv litt god tid om morgnen til å få i deg en god og sunn frokost den kommende tiden. 

   

  Jeg har forresten utfordret meg selv til å bli med på sukkerfri januar, er du med?! 

     #mat #frokost #grøt #shot #mage #fordøyelse #morgen #tarm #rutine #helse #ernæring #underholdning #kosthold #supernature #chlorella #ingefær #tran #sukkerfri #januar #nyttår 

   

   

 • 02.01.2017
 • G O D T N Y T T Å R !

   

   

  Så var det et nytt år, igjen. Da klokka slår tolv natt til 1. januar, flyr det tusen tanker igjennom hodet mitt på en gang. Jeg vet ikke hvorfor, men nyttårsaften har alltid vært "hellig" for meg på en måte. Hvert år står jeg der og ser på fyrverkeriet sammen med mine beste venner, og uavhengig av hvordan livet mitt var på den tiden, om jeg var deprimert, lykkelig, hadde kjærlighetssorg eller noe annet, så renner det alltid et par gledestårer ned over kinnet mitt. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Hvorfor jeg føler dette akkurat i disse sekundene aner jeg ikke, fordi mest av alt er jeg egentlig bare usikker. Enda et år er overstått, og et nytt er på vei med mange, mange muligheter. Så mange muligheter at det er skremmende. Jeg har alltid så mange planer, drømmer og idéer at jeg har aldri tid eller energi til å gjennomføre alt. Og penger, ikke minst. På nyttårsaften og dagene etter bruker jeg alltid mye tid på å tenke. Hva vil jeg med dette året og hvor i livet vil jeg være neste gang vi ønsker et nytt år velkommen? 

   

  Det aller fineste jeg vet med denne kvelden er å se på menneskene rundt meg, og bruke noen sekunder på å være takknemlig over dem. Selv om boblene i glasset sikkert også har noe de skulle ha sagt, så føler jeg så enorm glede over menneskene jeg har rundt meg i det klokka slår tolv at jeg må gråte hvert eneste år. Hvert år er det nye tilskudd og noen frafall i hvem som er med og feirer kvelden med oss, og det er rart å se hvordan tidene forandrer seg. Hvordan ting var i fjor på denne tiden, hvordan du hadde det og hvilke ønsker og drømmer du hadde da, vs. hvordan ting er nå. Det blir liksom litt ekstra tydelig akkurat denne kvelden, du ser også hvem som alltid har vært der, og hvem du ønsker at alltid skal være der. Hvilke personer vil du ha ved din side neste år? 

   

  Nyttårsaften 14/15. <3

   

  Vanligvis har vi vært mange jenter som spiser middag sammen før resten kommer, og vi har en super siste dag i året sammen. I år var vi bare fire stykker som spiste sammen, og vi var mange på festen etterpå. Jeg var fortsatt i litt dårlig form etter å vært syk hele romjula, men jeg klarte meg igjennom hele kvelden. Jeg hadde nesten alle de viktigste menneskene mine der og hadde en utrolig fin kveld. 


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Årets siste måltid


  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Årets siste dag, årets siste måltid, årets siste bilder, klemmer, snapper, tårer, gledesrop, årets siste alt. Det ble delt med de beste jeg vet. 

   

  Som alltid har jeg noen planer og ønsker for det kommende året. Generelt skal jeg jobbe for å komme enda lenger målet mitt om å flytte tilbake til landet, på en gård, og kunne leve av den og hjelpe mennesker. Utover det vil jeg prøve å komme inn på boligmarkedet sammen med samboeren min, jeg vil fortsette bloggen og se hvor den tar meg, jeg skal lese og tilnærme meg enda mer kunnskap om ernæring, kanskje til og med ta et kurs i kosthold. Jeg skal også ta enda litt mer vare på meg selv, ingenting godt kommer ut av å fortsette å prøve hele tiden, men bare føle at man stanger i veggen. Da må noe gjøres. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Jeg har så mange planer for dette året, men i stedet for å skrive i vei om det nå, så får du følge med meg videre i 2017! Det skal bli moro, skummelt, spennende og utfordrende, og jeg gleder meg dette årets siste dag, så jeg kan se tilbake på hvor 2017 tok meg. 

   

  Jeg gleder meg, gjør du?

   

  Ønsker deg alt godt det kommende året, måtte 2017 bli ditt år!

      

   

   

   

   

   

 • 24.12.2016
 • J U L E K V E L D E N 2 0 1 6

   

  Ingen jul er lik den forrige. Jeg tror mange kjenner seg igjen i det, det er kanskje trist, men det bringer mye godt med seg også. I år har jeg feiret julaften sammen med familien til pappas nye kjæreste for første gang, og det er både vemodig og utrolig hyggelig på en og samme tid. Det er rart å ikke være hjemme i Odalen, men det er også starten på noe nytt og godt. Det viktige er å være med noen du er glad i og dele noe hyggelig sammen. Det har jeg gjort i kved. 

  Det blir litt farting disse dagene i julen, familieselskap venter og det er fler hjemme i Odalen jeg gjerne vil se før jeg må være tilbake til hverdagen i Oslo 3. dagen. Derfor har jeg selvfølgelig med meg et glass med min elskede chiagrøt med kefir, for å gi magen noe den er vandt til mellom all maten. Det gjør underverker altså! 

   

  Første januar annonserte jeg også at jeg skulle slenge meg på Hi Yoga sin juleutfordring, hvor de gir bort én middag pr. bidrag som blir delt i utfordringen. Fulgte du meg på instagram igjennom adventstiden? Her er en oppsummering over hvordan utfordringen gikk for min del: 

   

  @hiyoga_no sin juleutfordring nr. 1: Hva er yoga for meg? 
  Jeg var aldri noe flink i gym på skolen, og fant heller ikke en type sport jeg likte eller treningsgleden som de andre ungdommene hadde. Jeg har generelt aldri vært glad i å trene, dessverre. Når jeg gjør yoga får jeg en mestringsfølelse og ro til å bruke kroppen i mitt eget tempo på mitt eget nivå. For meg er yoga en måte å trene på som ikke gir meg følelsen av håpløshet, men styrke, glede og tilfredshet. Det gir meg en stund til å koble av i hverdagen, og ikke minst få brukt kroppen fysisk til noe jeg føler at jeg mestrer.

   

   

   

  @hiyoga_no sin juleluke nr. 2!
  For meg er meditasjon et vanskelig ord å lage en tekst til. For meg beskrives meditasjon aller best med dette bildet. Her er eneste stedet jeg har funnet en ro og stemning som jeg syns kan kalles meditasjon. Alle har sine metoder og måter, dette bildet beskriver både helt uten ord og samtidig med langt over 1000 ord, min eneste kjennskap til meditasjon. 

   

   

     @hiyoga_no sin juleutfordring nummer 3!
  Det vakreste jeg vet, vakre dølahester og kaldblodser i harmoni, i nydelige omgivelser. Bildet er tatt for to år siden, et av mine yndlingsfotografier. ❤ Vakre sjeler, vakkert liv.

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 4. I dag skal jeg si tusen takk. Jeg spekulerte lenge i hva slags bilde og tekst jeg kunne bruke i dag, for hvem skal jeg egentlig takke? Etter å ha tenkt en stund uten å finne svar gikk det plutselig opp for meg. For meg handler det ikke om å takke noen i dag, det handler om å være takknemlig. Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge og har det så bra. At jeg har fått gå 13 år på skolen helt gratis. At jeg ikke har tung bagasje som jeg må bære på i livet. At jeg har en jobb, eget hjem, fantastisk samboer og at jeg har et ønske og en drøm om fremtiden som jeg kan jobbe for å oppnå hver dag. At det i år er 15 år siden den sterkeste kvinnen jeg vet om, min mamma @justdoitunni, bekjempet kreften, og at jeg dermed har begge foreldrene mine i live. At jeg har veldig fine mennesker i livet mitt som vil meg vel, og veldig, veldig mye mer. Tusen takk. Ord kan ikke beskrive min takknemlighet.

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 6 kommer litt sent.. Jeg var nemlig på jobb til klokken 11, og det vil jo også si at jeg fikk en fin liten morgenstund før jeg gikk på jobb. Jeg sov lenge, spiste god frokost og forberedte lunsj/middag til å ta med på jobb. Dette er et arkivbilde, men jeg koste meg med nesten det samme til frokost; en sjokobowl med chia og havregryn, toppet med masse bringebær og min hjemmelagde julemüsli. Ved siden av hadde jeg et glass ferskpresset juice og grønn te. ❤

   

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 7. Hva gir deg energi? Nå er vel garantert ikke dette spørsmålet ment til å bli besvart biologisk korrekt, snarere heller hvilke aktiviteter som gir en sliten kropp litt gnist i hverdagen. Men for meg så er svaret det samme uansett hvordan det blir spurt. Det som gir meg energi er mat. Å tilberede sunn og funksjonell mat, som gjør godt for kroppen og helsen min, og i tillegg er megasmakfull; DÉT gir meg energi. Både mentalt og fysisk. Noen sier at man skal spise for å leve, ikke leve for å spise. Jeg gjør begge deler.

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 9, ut av komfortsonen. Når jeg gikk hestelinjen på #tombvgs i 14/15 måtte vi være med på snøhuletur. Vi skulle grave snøhule selv som vi skulle sove i den ene natta og vi skulle gå på ski andre dagen. Dette er virkelig utenfor min komfortsone og jeg hatet hele turen, unntatt at jeg var med to utrolig gode venninner og sammen gjorde vi turen alt i alt kjempefin! Nå i ettertid er turen et godt minne å ha med meg videre, og jeg blir så glad når jeg ser dette bildet (som forsåvidt også var ganske langt unna komfortsonen i seg selv!). Vi fikk også 6er og kjempeskryt av friluftslivlæreren for snøhulen vår, så det var veldig gøy. ❄

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 14: morgenrutine. Nå jobber jo jeg skift, så morgenrutinen de ukene jeg starter på jobb klokken 7 blir så som så. De ukene jeg starter sent har jeg god tid til å ivareta rutinene mine, men jeg prøver også ellers. Det viktigste for meg er å få i meg fett på morgenen, det holder blodsukkeret mye mer stabilt i løpet av dagen, og jeg slipper og fyse på søtsaker og ta dårlige matvalg i løpet av dagen. I tillegg tar jeg alltid en shot av min hjemmelagde gut-shot og omega 3. Frokosten i dag var som vist på bildet, og var mer eller mindre 100% perfekt. Manglet bare te! 

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 15: vennskap. Nå er det jo vanskelig å få samlet alle galingene på ETT bilde, men her er et ganske godt utvalg vil jeg tro av mine beste venner. Hver år drar vi på Audunbakken, en festival i bygda der vi bor. Og det er jo mer en tradisjon enn av musikkglede vi gjør det, for vi har vel aldri hørt om et eneste av bandene som har spilt der. Men vi drar hver år, og har en heidundranes kveld hver eneste år. Yey!

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 17, kjærlighet. En helt perfekt avokado, det er ekte kjærlighet. 💕 

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 20. Jeg tror ikke jeg har mange mennesker her i verden jeg trenger å tilgi. Faktisk så er det bare en person som dukker opp i tankene mine når jeg hører ordet tilgivelse, men siden vi ikke kjenner hverandre og vi ikke har noe med hverandre å gjøre annet enn en mislykket hestehandel, så er ikke noe jeg ønsker å tenke mer på enn meg må. Nei, jeg velger å tilgi meg selv. Hver eneste dag forteller vi ting til oss selv, og med mindre man er bevisst på indre dialog eller har mengder med selvtillit, så det ikke bare gode ting vi sier til oss selv. Så dum jeg var som sov så lenge. Jeg skulle ikke spist den sjokoladen, tjukke meg. Fikk dårlig resultat på jobb eller skole, jeg er så dum. NEI! Du er ikke dum eller stygg eller dårlig, og det blir ikke bedre av at vi hele tiden forteller oss selv det. Vi må tilgi oss selv for de dumme valgene vi tar, og vi må tilgi oss selv for at vi bare er et helt vanlig menneske, slik som alle andre. Ja, kanskje noen andre står opp klokka 6 hver dag og får masse ut av dagen, men du har andre kvaliteter som den personen ikke har. Du ser det bare ikke, fordi ingen liker å dele svakhetene sine. Tilgi deg selv for at du sammenligner seg med andre, senk skuldrene og fortell deg selv at du gjør ditt beste. Det er ingen som krever mer av deg enn det, unntatt deg selv. Så vær så snill, når du kjenner at du snakker stygt til deg selv, bruk et par sekunder på å tenke over hvordan du ville at det skulle vært, fortell deg selv at det er helt ok at det ikke er sånn i dag og prøv igjen i morgen. Det er 365 dager i ett år, du har mange forsøk på å få ting riktig. 

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 21. Å være vågal er ikke en ting jeg er flink til. Jeg er pinglete og sensitiv, men da jeg ble kjent med verdens råeste jente på hestelinja på Tomb fikk jeg opp øynene skikkelig for travsporten. Det eskalerte så til de grader at jeg til slutt fikk denne hesten av henne, og vi fikk et utrolig flott, lærerikt og utfordrende år sammen, med MYE fart og adrenalin. Helt i mot min natur, men gud så mye jeg lærte. Og så utrolig som jeg savner denne flotte hesten, Linnbo. 💔 Jeg lærte så mye om meg selv og en utrolig givende sport som jeg tidligere hadde et negativt forhold til. Gleder meg til den dagen jeg skal kjøpe meg en kaldblodstraver igjen! 

   

   

   


  @hiyoga_no juleutfordring nummer 24, familie. Bildet er fra i sommer når vi ble bedt med på båttur med onkel, sommer og hav er noe av det jeg assosierer mest med familie. Også vil jeg som siste del av juleutfordringen sitere min bonusbestemor sin julekalender dag 22, som jeg også syns passer ekstra bra til dagens tema: "Hvis denne julen ikke er som den pleide å være, så husk at all glede fra fortiden kan bli en del av øyeblikket. Den lykke du engang har følt, er din for alltid." God jul alle sammen. 🎄 ❤ 

   

   

   

  Av 24 dager i advent delte jeg 14 bilder. Jeg kan vel ikke si at jeg tror jeg har klart utfordringen, men at jeg har bidratt med noe bra, det kan jeg si.

  I år har jeg også laget mange sunne, spiselige julegaver, og håper at det kan være med å inspirere fler i familien til å utforske alternativer til godis og annen mat som er mye bedre for kroppen vår, uten å måtte inngå kompromiss med smaksløkene. 

  Tankene mine i kveld går til de som ikke har det så godt som meg i julen. Jeg håper av hele mitt hjerte at alle har hatt en fantastisk julekveld, og at jeg hører fra alle mine kjære lesere videre i det nye året som kommer oss i møte. 

   

  God jul, kjære deg. ❤ 

      

   

 • 01.12.2016
 • En julekalender med mening

   
   
  Det finnes tusen julekalendere man kan bli med på, og veldig mange blogger har julekalender frem til 24. desember hvor de gir bort noe til en heldig leser hver dag. Jeg må innrømme at det av og til frister å "melde seg på" disse, det er jo av og til flotte ting som jeg godt skulle likt å vinne selv, men jeg gjør det aldri. Vet ikke helt hvorfor, men tenker hver gang at jeg ikke vinner det uansett. Men i år kom jeg over en julekalender litt utenom det vanlige...
   
   

     Hi Yoga donerer nemlig en middag for hvert bilde som blir delt på instagram i deres kalender til Kirkens Bymisjon sin kampanje "Gled en som gruer seg til jul". Det vil si, du legger ut et bilde med en tilhørende tekst om dagens tema, tagger med @hiyoga_no #hiyogaforme og #gledensomgruersegtil jul, dermed har du gitt en middag til Kirkens Bymisjon helt gratis. For deg i alle fall, det kommer på regningen til Hi Yoga. 

   

  Jeg postet i dag første bilde i utfordringen, og skal prøve så godt jeg kan å poste et bilde hver dag frem til julaften. En julekalender med mening, som gir mye mer tilbake til meg selv enn å vinne cozy tøfler. Selvom tøfler er hella cozy! 
   
  Hvis du vil følge med på hvordan utfordringen går for min del, kan du følge lisamalene.no på instagram. Hvis du klikker deg inn på #hiyogaforme så ser du alle bildene som blir delt i forbindelse med utfordringen. Håper at du slenger deg med også!
   
  En så liten innsats, det gleder en som gruer seg til jul. 
   


  Hvis du ikke ønsker å delta eller bare har lyst til å bidra kan du gå inn på bymisjon.no, der har de dette banneret, og du kan enkelt donere to middager ved å sende en sms med ordet "Glede" til 2490. Det koster 80 kr, og da donerer du to middager til noen som gruer seg til jul. 

      

   

  Håper alle får en god førjulstid. <3 

   

      

  #mat #kirkensbymisjon #glede #kalender #jul #utfordring #challenge #yoga

   

   

 • 30.11.2016
 • N O V E M B E R M Å N E D

   

  Jeg syns alltid det så koselig å lese slipe ukes- og månedsoppsummeringer, så derfor tenkt jeg å lage en slik "spalte" selv. Jeg kommer inne til å ha faste "månedens ditt og datt", fordi da tror jeg at jeg blir litt låst. Jeg skriver heller litt om hva som har vært spesielt for den siste måneden!

   

  Så da står min første månedsoppsummering for tur; 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  Novemberlykke

  Det er ikke så ofte at jentene møtes lenger, når en bor på andre siden av landet og alle jobber og går på skole. I november møttes fler av oss for å reise på 90s party i hjembygda. Det er så gøy når slike ting skjer hjemme, for da treffer man så mange kjente fjes som man ikke har sett på år og dag! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Samme helgen inviterte jeg mormor og svigermor hjem til mamma og disket opp med elgmiddag. Må jo utnytte sjansen når jeg først er hjemme! Det var så koselig, og om jeg får si det selv; veldig god mat! Mye av credsen skal jegeren selv ha, som stod for både elgen og laget sausen. 

      

  Espen var en helg i Manchester med jobben for å se på fotballkamp, og jeg jobbet hele helgen. Ganske kjip helg i utgangspunktet, helt til han kom igjen på søndag og hadde kjøpt med gave til meg! Tenk at jeg er så heldig! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  Novemberfiasko

  Jeg har egentlig to ting som gikk ganske galt denne måneden, eller, den ene tingen kunne i det minste gått ganske galt! 

   

  For det første så har jeg prøvd, uten hell, å bake Veganoppskrifter sitt brød med butternutgresskar hele TRE ganger! Jeg skal jo alltid prøve å lage min egen vri på ting, sta som jeg er. Siden jeg prøver å unngå gjær så ville jeg prøve oppskriften med bakepulver istedenfor. De smakte utrolig godt, men ble jo ikke stekt inni. Så ville jeg prøve å sette en surdeig dagen før og tilsette gresskar dagen etter. Det både så og smakte helt pyton! Så i dag prøvde jeg igjen, og skulle følge oppskriften til punkt og prikke. Det ble ganske ok, hevet bra og luktet nydelig, men den kunne nok stekt litt lenger, for den var fortsatt litt deigete inni og hadde sunket sammen etter å ha avkjølt på benken. Satte den inn i ovnen igjen og glemte den helt, så den ble helt svidd på toppen.

   

  Snakk om gode bakeegenskaper da! 

   

  Dette er de første jeg laget, ser gode ut og smakte minst like godt! Men ble ikke stekt inni. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Og for det andre... så var det nesten så jeg mistet fingertuppen! 

  Hendene mine har gjennomgått mye. Jeg fikk forstuet fingeren da jeg ble sparket av en kalv, knakk lillefingeren i en bildør i russetiden, har blitt bitt av hissig kaniner litt for mange ganger og saget meg i tommelen når jeg skulle bygge et hinder en gang. Men jeg har aldri, aldri før, kuttet meg i fingeren når jeg har laget mat. Men en gang må vel være den første. Og forhåpentligvis den siste. For en amatørfeil! 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Novemberdilla

   

  Har jo selvfølgelig helt dilla på ting til tider! Den siste tiden har det vært juice i alle mulige varianter og farger og aromaer. Kanskje ikke så rart siden jeg kjøpte meg en etterlengtet juicer denne måneden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

  Novembersøtt 

   

  Jeg må alltid prøve å finne sunnere alternativer til søtsaker, siden jeg virkelig klarer ikke å holde meg unna det. Det er ganske ofte jeg tenker at det er galskap å holde seg unna alt godteri og kaker, man skal jo leve også. Heldigvis så setter hjernen min en gang i blandt hjernen i modus "kreativ", og kommer frem til løsninger på skikkelig gode saker som gjør at jeg slipper og inngå kompromiss med kroppen, hodet og smaksløkene. 

  Et eksempel er denne kaken med nøtter og dadler, som jeg syns minnet veldig om snickerskake. Den har fra nå av blitt en ny favoritt! 

  Du kan finne oppskriften her!

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Det var noen av høydepunktene denne måneden, og siden jeg nå har skrevet ett innlegg om dette, så skal jeg være litt bedre forberedt i desember. 

   

  Jeg har forresten bestemt meg for å bli med på Hi Yoga son juleutfordring i år, og det blir nok en utfordring i seg selv bare å legge ut et bilde hver dag, men jeg skal prøve så godt jeg kan. De donerer nemlig en middag for hvert bilde som blir postet i utfordringen gjennom Kirkens Bymisjons julekampanje: gled en som gruer seg til jul. 

   


   

   

  Det er veldig enkelt å delta. Del et bilde på instagram med en tekst om dagens tema, og bruk #hiyogaforme #gledensomgruersegtiljul og @hiyoga_no. 

   

  Følg meg gjerne på instagram for å følge med på min #hiyogaforme juleutfordring! 
   

  Insta: lisamalene.no

   

   

  Blir du med? 

     #utfordring #yoga #kake #sunn #helse #juice #mat #underholdning #kjærlighet #lykke #misslykket #kirkensbymisjon #jenter #fest #olivia #burton 

   

   

   

 • 20.11.2016
 • F Ø L G E R - R E K O R D !

   

  Wow! 

  Jeg hadde aldri trodd når jeg startet instagramkontoen min i februar at jeg skulle runde 500 følgere OG lage meg en blogg innen året var over! Men det skjedde altså, så utrolig moro! Tusen takk til alle som følger meg, jeg verdsetter hver og en av dere, og dere inspirerer meg til å gå på kjøkkenet og lage sunn mat hver dag, selv dager jeg egentlig ikke har så lyst. Takk til alle som har sendt meg meldinger og de som roser meg når vi møtes. Takk til alle som gir meg tilbakemelding på at jeg har fine bilder og ikke minst dere som sier at jeg skriver bra. Om folk liker tekstene mine er det jeg er mest bekymret over. Tusen, tusen takk! 

   

  Spesielt moro var det kanskje den dagen godt.no repostet sjokobowlen min, og jeg fikk rundt 50 nye følgere på én dag! Jeg gikk til jobben til Espen og stod utenfor og ventet, bare for å vise han at bildet mitt var repostet, haha! Han var ikke like gira for det som meg selvsagt, men han ble nok litt glad på mine vegne for det. 

  Raw sjokobowl med chia, havregryn, avokado, kokosmelk mm! Mmm. <3   

  I dag skjedde det altså, bare syv uker etter at jeg rundet 200 følgere slår jeg altså rekorden igjen, halvveis til tusen!

  Yay! 

      

   

  Noen av mine egne favoritter: 

   

   
   

   

   
   
   
   
   
     Følg meg gjerne på :

  Instagram: lisamalene.no
  Snapchat: lisamalenee 

   

  Jeg gleder meg mye til fortsettelsen! 

      

  #mat #inspirasjon #glede #følgere #instagram #frabloggerne #underholdning #hobby #helse #sjokolade #suppe #side2

 • 09.11.2016
 • Mine 10 beste tips for bedre mental helse

  Mandag morgen annonserte jeg at jeg skulle gjøre noe gøy som jeg skulle fortelle om når jeg kom hjem, men det gjorde jeg ikke. Det er ikke første gangen jeg gjør slikt, og det kommer ikke til å bli siste heller. Jeg kommer aldri til å unnskylde eller ha dårlig samvittighet for slikt, og det har jeg god grunn til. 


  Humøret mitt og energien min er svært svingende. Av og til kan faktisk også ha problemer med å gå på jobb og skole. Det er utrolig mange mennesker som kjenner seg igjen i en slik situasjon, og det er frustrerende og ha det slik. Å være stresset, nervøs og bekymret uten å ha en grunn til det er vanskelig, og det kan være vanskelig for de rundt å takle også. Å ikke vite hva man kan gjøre for å hjelpe noen du er glad i kan nesten være vanskeligere enn å ha det litt tungt selv av og til. Men sannheten er jo at det ingen andre enn oss selv som står for vår egen lykke. Det er jo litt klisjé å si, men jeg mener det. Selv om jeg ikke blir direkte lykkelig av å gjøre dette på kort sikt, så gjør det definitivt livet litt mer komfortabelt og de værste dagene litt mer gjennomførbare. Og på lang sikt utgjør det en enorm forskjell på min mentale helse. Jeg merker veldig godt på hvordan jeg har det generelt når jeg legger meg på "latsiden", og ikke tar mine egne tips alvorlig. 

  Dette er 10 ting jeg gjør i hverdagen for å føle meg bedre!

   

  1. Spis nok og sunt nok
  Det er ikke alltid man har tid eller lyst til å lage mat. Det er ikke en gang alltid man har lyst på mat. Men hvis man er litt nedfor så er mat noe av det viktigste! Hvis kroppen er sulten så er blodsukkeret lavt og hele kroppen er i ubalanse. Jeg kan love deg at du ikke får det bedre av å la kroppen sulte. Det er også lett for at det blir noe lett, gjerne fastfood eller godteri for å trøste seg selv. I alle fall så er jeg en stor trøstespiser. Mitt beste tips er å alltid ha rester eller ferdig mat i kjøleskapet som lett kan varmes opp. Det beste jeg vet er å ha en sunn suppe i fryseren, som jeg kan ta opp og varme når som helst. Suppe er kjempesunt og det er deilig med en bolle varm suppe på kalde dager. Og for all del unngå sukker og raske karbohydrater! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Suppe er enkelt å lage og holder lenge i kjøleskapet. Oppskrift på denne gresskarsuppen kommer snart!

   

  2. Søvn og hvile
  Jeg får ikke stresset nok hvor viktig det er med hvile. Noen trenger mer hvile enn andre, og det gjør det ikke til en lat person fordi du velger å hvile iblandt. For eksempel så fungerer jeg aller best hvis jeg får mye søvn, og jeg passer på å legge meg så tidlig at jeg får minst 8 timer søvn. Selv det er også litt lite til tider. Da handler det om å trosse trangen til å se en episode til på netflix om kvelden, og vite hvordan jeg får det dagen etter dersom jeg ikke legger meg. 

  Mange sliter med å sovne, og da hjelper det jo ikke uansett hvor tidlig man legger seg. Det som fungerer best for meg er å ha en fast døgnrytme, det er viktig å prøve å følge solen, også i helgene! Selv om jeg ikke ville anbefalt det ellers, så kan det være lurt å spise et måltid med karbohydreter før du skal sove, og det aller viktigste: ikke se på tv, pc eller telefon før du skal sove! Blått lys hindrer utskillelse av hormonene som forteller kroppen at det er på tide å sove. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


   

  3. Ta vare på tarmen
  Tarmhelse er i vinden for tiden, og det er de siste årene gjort mye forskning på temaet. Det er blandt annet vist at tarmhelsen og din psykiske helse henger sammen, og en tarm i ubalanse er en hel kropp i ubalanse. Det gir blandt annet hormonforstyrresler, og alle som har vært i puberteten kan vel skrive under på at det er lite heldig for den mentale helsen vår. Jeg har begynt å fermentere mye mat, og merker stor forskjell i hverdagen. Det kommer eter hver en del oppskrifter på fermentert mat, men min favoritt om dagen er desidert Kambucha! Eller fermentert te, som det egentlig er. Jeg lager også min egen fermenterte gut-shot, som jeg tenkte å dele senere. Og igjen, plis unngå sukker og raske karbohydrater. Det finnes faktisk ikke noe værre for deg enn det! Man craver ofte sjokolade hvis man er litt nedfor, og det finnes det faktisk en grunn til. Det skal jeg fortelle mye mer om! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Kombucha <3

  Du kan lese et godt og utfyllende innlegg om Kombucha her! 

   

   

  Fermentering av hvitløk og agurk

   


   

  4. Ha det ryddig rundt deg
  Jeg blir så sliten og stresset hvis det er rotete hjemme, eller hvor jeg måtte befinne meg. Jeg blir ukonsentrert på jobb og skole hvis pulten min er uorganisert, og jeg klarer ikke å slappe av hjemme hvis det ser bomba ut. Uansett hvor sliten jeg er, så er det bedre å bruke 20 minutter på å rydde litt før jeg legge meg, slik at jeg kan stå opp til et mer ryddig hjem neste morgen. Det gjør dagen min mye bedre! 

  Espen er ikke helt slik. Han kunne ikke brydd seg mindre om rot, så lenge det er plass til fjøla på benken når han skal bruke den så er det ok. For meg er det helt uforståelig, og det samme gjelder for han. Det er vanskelig for han å forstå hvordan rot kan gjøre meg så nedfor. Og det viser jo bare at ikke alle tipsene mine fungerer på alle, ingen er jo like, og vi gjør det som passer oss selv best. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Slik liker jeg å ha det rundt meg
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Dette gjør meg helt gal!


   

   

  5. Ha aldri dårlig tid!
  Dette er kanskje det lureste jeg gjør for meg selv. Jeg blir skikkelig stresset innveldig hvis jeg har dårlig tid, og det gjør dessuten at vi tar dårlige valg både i matveien og med andre ting. Ikke minste så blir jeg ekstremt sur på meg selv hvis jeg egentlig hadde lyst til å gjøre en ting, men sov så lenge før jobb at jeg ikke rakk det. Å være sur på seg selv er en kinkig situasjon, fordi det er mye vanskeligere å tilgi seg selv enn å tilgi andre. Det gjør meg selvdestruktig, og det er ingen ting annet å gjøre med det enn å endre atferd. Altså, uansett hvor lite du har lyst til å stå opp når klokka ringer, så må du stå opp. Når jeg trykker på snooze, og legger meg ned igjen, så tenker jeg på hvor sur jeg er på meg selv om en-to timer når jeg virkelig har dårlig tid, og står opp med en gang. Bare fordi jeg vet hvor ille jeg syns den følelsen er. Selv om det da er kjedelig å stå opp, så får jeg tvert imot en veldig god følelse, fordi jeg blir glad når jeg trosser mine egne ønsker og gjør det jeg vet er best for meg selv! Dessuten så er en varm kopp med te og deilig frokost under pleddet noe av det beste jeg vet for å få en god og avslappet start på dagen. 

  Ha god tid til å lage deg sunn mat, og hvis du bor sentralt så sett av tid til å gå eller sykle til jobb. Beregn god tid til bussen, ikke utsett ting som må gjøres, vær på jobb og skole 15 min før du starter, osv. Verdt det!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Grønn te, og frokost bestående av noe stekt, noe rått og noe fermentert, samt masse grønt. Helt perfekt!

   

   

  6. Gå en tur, få frisk luft og se på naturen
  Hvis man er sliten i hodet, så er beste kuren å bli sliten i bena. Dessuten så sover man bedre av og du får endorfinboost av å trene. Espen fortalte meg også for en stund siden at personer som daglig ser trær er lykkeligere enn andre. Gå deg en tur i skogen? Naturen er vakker, fredfull og skal ingen steder. Her er det tid for å slappe av og være seg selv, men ingen andre til stede. Å gå er dessuten det beste du kan gjøre for kroppen din helsemessig. Gå må mye som mulig, ta ting i fler turer, gå til jobb, parker lengst unna inngangen til matbutikken osv. 

  7. Ta et bad eller en varm dusj og legg deg i rent sengetøy
  Ingen annen grunn til det enn ren velbehag. Ta vare på deg selv og kos deg. <3

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

   

   

  8. Ha aldri dårlig samvittighet 
  Dårlig samvittighet tærer enormt på oss, i alle fall på meg. Som jeg startet innlegget mitt med, så skulle jeg avsløre hva min spennende ting på mandag var. Men slik ble det ikke, og jeg har ikke dårlig samvittighet for det. Eller det vil si, jo det har jeg. Men jeg må prøve å ikke ha det. På mandag hadde jeg en dårlig dag på jobb, jeg hadde sovet lite natt til mandag og jeg fikk en dårlig nyhet rett etter jobb. Når jeg kom hjem fra besøket mitt i stallen, som forøvrig var utrolig deilig og restituerende, var jeg sliten og trengte bare å få i meg noe sunn mat og sove. Jeg sov til 12 på i går, og rakk dermed bare å lage meg frokost og lunsj til å ha med på jobb, før jeg måtte trave videre til jobben klokken 3. Jeg la meg rett etter jobb, og fikk gode 9 timer søvn før jeg kunne stå opp i dag og skrive dette innlegget. Innlegget ble helt annerledes enn jeg hadde trodd, fordi jeg skulle bare skrive at jeg hadde vært i stallen. Det gjelder å ikke ha dårlig samvittighet for å utsette enkelte ting fordi man faktisk har et personlig behov som er litt større. Og når rutinene om å ikke ha dårlig tid og få nok hvile er godt innarbeidet, trenger man heller ikke å ha dårlig samvittighet for tingene som ikke ble gjort, fordi de faktisk ble gjort da de skulle. En skoleoppgave er lettere å begynne på med en gang og man kan ha nok overskudd til å ikke usette husarbeidet også. Men den gangen du faktisk trenger å hvile eller komme deg ut en tur, så for all del ikke ha dårlig samvittighet. 

  Foto: Tonje Engen   

  9. Aroma og telys
  Jeg føler meg alltid mer vel hvis jeg tenner noen lys og brenner litt røkelse eller liknende. Dempet lys i rommet, noen koselige lys og en god bok gjør underverker. Jeg vet ikke om såkalt aromaterapi og eteriske oljer har noen effekt, men det kan vel ligge noe i det. Uansett så reagerer kroppen på lukt, og en lukt som hjernen assosierer med noe bra kan få deg til å føle deg bedre. Og selv om placeboeffekt er vel dokumentert når det gjelder.. vel, det meste, så hvis de får deg til å føle deg bedre, hvorfor ikke?

   


   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  På alternativmessen i helgen kjøpte jeg denne sprayen som visstnok skulle være fin hvis man følte seg litt nedstemt. Den skal bare sprayes ut i rommet, og dufter nydelig friskt. Og mye nytt lesestoff!

   

  10. Avveksling
  Mitt desidert beste tips, gjør noe helt annet. Hva som helst som får deg til å føle deg bedre, eller i det minste få hjernen over i et spor den vanligvis ikke er i. For in del reiser jeg til stallen. Det var dette jeg annonserte at jeg skulle på mandagsmorgnen, som jeg aldri fikk blogget om, men skriver om nå. Jeg har "alltid" drevet med hest, og overgangen fra å ha bil og hest og hele pakka, til å selge alt og flytte til byen er ganske stor. Det er liksom noe som mangler. Jeg har vært i kontakt med en hyggelig dame som har hest på stall rett utenfor Oslo, og på mandag var jeg der for å hilse på hesten hennes. Det var utrolig koselig å bare kjenne lukten og føle pelsen igjen. 

  Du gjør akkurat det du ønsker. Eller kanskje noe du ikke ønsker, som du vet at du burde. Prøv noe nytt. Gjør yoga eller styrketrening, gå på forestilling, gå en tur i naturen, spill et spill, dra i stallen, kjør motorcross, steeller noe helt annet. Bare du vet best. Selv om du ikke har noe ønske om å gjøre noe som helst, burde du finne en ting å gjøre. Sett på deg joggeskoene og kom deg en tur ut i naturen i det minste, kanskje er det du velger å gjøre ekstremt kjedelig, men når du kommer hjem igjen vil du se at det var deilig å putte hjernen på noe annet. 

  Jeg drar i stallen. 
   

  Håper du finner noen av tipsene mine nyttig. Jeg mener at de fleste, om ikke alle er fullt gjennomførbare, hvis jeg klarer det så kan alle. Til slutt så må jeg legge til en setning som gir meg mye motivasjon i hverdagen og som blir brukt i militæret. Den er så enkel at det er skamfullt, og veldig lett å ha i bakhodet hele tiden. 

  " Du tåler så mye mer enn du tror. "

   

  Med det sier jeg god onsdag, nå må jeg fikse meg matpakke og snart gå til jobb. Ikke lenge til helg nå!

      

   

   

 • 07.11.2016
 • BLÅMANDAG = KURERT!

  Goood mandag alle sammen! 

  For de som leste bloggen min sent i går kveld, så vet de at jeg hadde gjester til søndagsfrokost og de fleste skjønte kanskje at alternativmessen avsluttet med noen tårer for min del. 

  Det fine med å ha gjester er at det er igjen mye rester, og hva er vel bedre enn en skikkelig sunn og god start på dagen med rask og enkel restemat på en ellers ganske alminnelig mandag. Jeg tenkte å dele noe av gleden med dere, så kanskje du finner litt inspirasjon til å starte dagen med en frokost som er god for både deg og kroppen din!

  I kveld skal jeg gjøre noe kjempegøy,
  som jeg gleder meg utrolig mye til å blogge om!

  Ønsker deg en fin mandag, og håper uken din blir flott!

   

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Oppskrift på hjemmelaget, sunn sjokoladepålegg kommer senere!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Surdeigsbrød fra French bakery på mathallen og disse deilige polarbrødene! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  DEILIG kjøleskapsgrøt som jeg spiser til frokost nesten hver eneste dag!

  Nå skal jeg på jobb, og så er det rett ut på eventyr etterpå, som jeg skal fortelle alt om på bloggen!

  Ønsker deg en fin dag :*   

 • 06.11.2016
 • Kan en skeptiker finne svar på alternativmesse? Lost love found.

  God søndagskveld!
  Jeg håper alle har hatt en flott helg. Jeg jobbet til halv 12 på fredag og startet igjen klokken 8 på lørdag, så resten av lørdagen ble brukt på å spise Indisk mat og slappe av. Jeg skulle nemlig opp igjen i dag tidlig og ordne deilig frokost til gjestene mine! Etter frokost dro vi til alternativmessen, eller Wellbeing festival som den kalles, som var denne helgen. Jeg er i utgangspunktet en ganske åpen person, men må innrømme at jeg tror mye av dette er svada. Til syvende og sist så lander svaret mitt alltid på at jeg ikke vet, før det motsatte er bevist. 

  Jeg syns jo uansett at alt slikt er spennende, og ønsker å tro på det, men klarer ikke å gi meg til å gjøre det. Spesielt ønsker jeg å tro på dyretolker, kanskje ikke så rart siden jeg elsker dyr. Derfor ble møtet mitt med dyretolken i dag ganske så spesielt.. 

  Litt bilder fra i dag!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  Jeg liker jo alt slikt dilldall med et buddhistisk preg over seg. Farger, tepper, drømmefangere, stener, dufter, røkelse, yoga og så videre er midt i blinken for meg! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Dro hjem med dette. Yogamatte, to bøker og en aromaspray. Den skulle visstnok være bra hvis men følte seg litt nedstemt, og den luktet deilig og friskt.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Skal kose meg med nytt lesestoff resten av kvelden

   

   

  Tror vi på dyretolker?
  Dyretolk er en av tingene jeg ønsker å ha tiltro til. Ikke fordi jeg absolutt vil at dyr og mennesker skal kunne "snakke" sammen, men fordi jeg til tider blir så utrolig frustrert og redd ovenfor dyrene mine. Jeg er en sånn hønemor, som alltid overanalyserer tingene dyrene mine gjør, og prøver å oppfatte signalene de gir meg. Halter hesten nå? Er benet hovent der? Ømmer han når jeg trykker her eller der? Har den vondt i magen nå? Hvorfor drikke du så masse nå? Hvorfor, hvordan, hva om?! Hele tiden. Det er alltid noen spørsmål rundt dyrene som forblir ubesvarte, og det er vondt og ikke vite. For eksempel så har jeg nå en kanin på 11 år og en på 1 år. Elleve år er jo ganske mye for en kanin, og for meg er spørsmålet hvor lenge jeg skal la det gå før han får slippe. Men så lenge det ikke er noe å slippe fra, så skal han selvfølgelig få leve pansjonistlivet hos meg. Men hvordan vet jeg at ikke han selv syns det er nok? Og han på ett år er til tider veldig aggressiv, og det er ganske uforståelig, fordi han tydelig har en treng for å være rundt oss hele tiden. Jeg trodde først at han følte seg truet og reagerte med selvforsvar, men etter å ha lært han å kjenne så vet jeg at han finnes ikke redd eller usikker. Han er faktisk utrolig sterk og selvsikker! Det hadde jo vært fint om man kunne fått svar, ikkesant? 

  Jeg må innrømme at jeg har prøvd å kommunisere med dyrene mine, og at jeg har syns at det er litt vondt når jeg ikke har fått det til. I dag stoppet jeg på en stand for en skole som utdanner dyretolker, Flammehuset. Jeg gikk inn i samtalen med et kritisk syn, og jeg spurte mange spørsmål. Damen jeg snakket med virket i utgangspunktet ganske lik som meg selv, hun var egentlig utdannet Geolog, og tror på vitenskapen. Vi snakket i nærmere 20 minutter, og svarene jeg fikk fra henne var veldig annerledes enn jeg regnet med de skulle være. 

  Det siste spørsmålet jeg fikk stilt før jeg måtte gå var "Hvordan vet du at det du føler og setter ord på, er telepati med dyret, og ikke bare noe du personlig føler der og da?". Svaret hennes satte meg ut så mye at jeg takket for meg og måtte gå. Hun var en herlig person!  

  Jeg tenkte på Loke. Min kjære, kjære bestevenn som jeg dessverre valgte å selge i september i fjor. Jeg vet ikke hvordan eller hvorfor det skjedde, men det hadde kommet til et punkt mellom oss hvor ingenting fungerte, og vi ikke trivdes med hverandre. Jeg merket hvordan han motarbeidet meg mer og mer, og jeg det samme mot han. Ingen av oss mente det vondt, det var som om at vi begge prøvde, men klarte ikke å kose oss med hverandre. Det var den vondeste følelsen. Det var så vondt, at jeg til og med sluttet å besøke han på beitet. Han koste seg mer alene med de andre hestene enn med meg. Hvor var vårt sterke bånd blitt av? Jeg klarte ikke å finne ut hvor på veien det gikk galt. 

  En dag bestemte jeg meg for å dra opp til han på sommerbeitet og vi skulle bare kose oss. Jeg tok på koseklær, satt på Loke bare grime og vi skulle ta en koselig skrittetur sammen i skogen. Bare kose oss. Det ble en forferdelig tur, det ble faktisk vår alle siste ridetur sammen. Jeg vet ikke hva jeg gjorde galt, men noe må det ha vært som han ikke var fornøyd med. Kanskje hadde jeg sinnet og hjertet på feil sted, det kan være nok. Han var lei, jeg var lei. 

  Foto: Ingrid Kjærnes Morken


   

  Han ble solgt, og før jeg fikk pengene for han, så døde han hos nye eier. Jeg vet at Loke hadde det fantastisk hos nye eier, og håpet han skulle finne samme tone med henne, noe jeg tror de gjorde, før ulykken hvor han døde skjedde. Problemet er at jeg ikke fikk betalt, og for meg så er det å miste Loke en straff i seg selv, og pengene kan aldri erstatte den hesten. Men det gjør det ikke bedre å vite at en dame kjøpte min engel, jeg har ikke fått min del og han er oppå det hele død. Jeg meldte saken til forliksrådet, fordi jeg visste at jeg ville vinne dette. Jeg hadde tross alt avtalen skrevet svart på hvitt. Men når det nærmet seg dato for mekling så ble det for mye for meg, det var så vondt og jeg klarte ikke tanken på å møte opp i en rettssal på andre siden av landet, helt alene. Det endte selvfølgelig at jeg måtte betale pengene for saksomkostningene og at saken ble avvist. 

  Dette gjør så vondt for meg at jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg blir sinna, forbanna, stresset og trist. Jeg presser tankene unna, men noe trekker det tilbake. Av og til får jeg en varm følelse i kroppen. En følelse av samhold, glede, tilfredshet, tilgivelse og noe som ikke kan beskrives. Noe som bare vi hadde. Loke og meg. Svaret damen ga meg på det siste spørsmålet satt meg ut, fordi det hun sa var at; det vet man ikke. Det kan være vanskelig å skille egne følelser fra dyrets helt i starten. Men jeg var ikke lenger i tvil. 

     Dyretolker kan kanskje være svada og svindel. Og kanskje har aldri følelsene jeg har fått vært telepati mellom meg og avdøde Loke. Men det bryr jeg meg ikke om. Fordi for meg så er følelsene ekte, og de er ikke mine. De forsvant med Loke da jeg solgte han. Men en sjelden gang så er de tilbake. Følelsen av de gode stundene vi hadde sammen er av og til tilbake, og uansett hva noen andre måtte mene eller si om det, så er du hos meg da. Akkurat da er det bare du og meg. Akkurat som før. Jeg savner deg så uendelig. Nå vet jeg at du savner meg også. 

  Big love, din Lisa. 


   

      

   

  #dølahest #kjærlighet #alternativmesse #dyretolk #wellbeingfestival #sorg 

 • 01.11.2016
 • En iver etter å dele

   

  Nå har jeg tenkt så lenge på dette. Jeg har jo alltid likt å dele, og har startet opp
  bloggen fler ganger før. Men i går bestemte jeg meg. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg har nå drevet instagramkontoen with_lisamalene siden januar i år, 
  og etter at jeg oppnådde 200 følgere i september, så har det bare eksplodert! 
  På litt over en måned har jeg fordoblet antall følgere, og jeg får så mange tilbakemeldinger!
  Det er så gøy! 

  Og dermed begynte tankene og svirre. Skal jeg starte en matblogg?   Jeg har vært opptatt av kosthold og god mat i mange år, men det var når
  jeg begynte å lære om kroppens fysiologi og fordøyelse at det virkelig tok av. 
  Det å se sammenhengen mellom mat og helse burde være den største selvfølge, 
  men det er dessverre ikke alltid tilfellet. Ikke engang blandt mange leger. 

  Hvordan kan det ha seg at sykdommer som var svært sjelden, 
  eller til og med ikke fantes for 50 år siden, er normale tilstander nå?
  Hva gjør vi nå, som vi ikke gjorde da? Eller, spørsmålet blir vel enda bedre slik:
  Hva gjorde vi da, som vi ikke gjør nå? 

  For meg så er mat så mye mer enn bare mat. 
  Mat er glede og samhold. Mat er yrkesstolthet for tusenvis av norske bønder. 
  Mat er helse og medisin. Mat er tradisjon og kulturarv. 
  Noe mat er grønt og frodig. Noe mat er til og med dyr. 

  Mat fortjener respekt.

  Vi skal ikke bare importere tonnevis med soya. Eller bare spise fileten, 
  for så å kaste resten av dyret. Vi skal ikke produsere mat som blir kastet. 
  Vi skal ikke glemme å tenke på helsen vår, og barna våres sin. 

  Vi skal vise respekt. 

  For dyrene,  bøndene, miljøet og naturen. For oss selv, og kroppen vår. 
   
  Målet mitt er å inspirere deg! 
  Gjerne med en middagsrett eller to,
  men aller helst vil jeg nå deg der det treffer hardest,
  få deg til å gjøre en endring i livet ditt.  
   

  Jeg kommer til å dele alt som faller meg inn å lage. 
  Det er sunn, bærekraftig mat som alltid er hjemmelaget og som alle skal ha råd til. 
  Vegan, rawfood, fermentering, husmannskost,
  "on the go" for de travle, studentmat, you name it! 


  Det tar nok litt tid før jeg finner bloggens nisje, 
  men jeg vet hvilke prinsipper jeg står for,
  og de kommer jeg til å beholde. 


     Litt om meg
  For to måneder siden flyttet jeg til Oslo med min samboer. 
  Målet mitt er å studere ved Landbruksuniversitetet i Ås, NMBU,
  og reise tilbake til bygda om noen år for å kombinere kunnskap om 
  ernæring og matproduksjon på egen gård. 

  Jeg trives godt i Oslo foreløpig, men som en aktiv hestejente
  har det vært tungt å selge begge hestene og nå være hesteløs. 
  Men det kommer nye tider og nye hester senere. 

  Nå har jeg god tid til å fokusere på kosthold og andre ting
  utenom jobben, og har planer om å studere kostholdsveileder
  før jeg går videre til andre studier. 

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Med meg til Oslo har jeg med meg mine to kaniner. Pimboli på 11 år og Sondre på 1 år. 
   

   

  Jeg håper du liker min blogg, og at du har lyst til å følge meg på reisen mot å nå mitt mål! 

  Ønsker deg en flott tirsdagsmorgen!

      

   


   

 • 20.10.2015
 • Nå skilles våre veier

  Mandag den 28. september kjørte jeg og Loke på vår, mest trolig, siste vei sammen. Jeg har tatt den enormt tunge avgjørelsen om å sette Loke ut på helfôr. 

  For snart tre år siden ble jeg lykkelig eier av Loke. Jeg følte av hele mitt hjerte at denne hesten skulle bli hos meg til han døde i mine armer. Men det løftet klarte jeg ikke å holde. Jeg har sviktet deg, Loke. Hele meg gråter. Mandag 28. september 2015 skulle aldri skje. Og det burde aldri ha skjedd. Men våre dager var talte. Og det var tydelig. Vi trivdes ikke i hverandres nærvær. Vi var oftere frustrerte på hverandre, enn vi koste oss. Til slutt ble tanken på å reise til han bare mer og mer fjern. Tanken på å bruke så masse penger på en hest som ikke koste seg i mitt nærvær var bare absurd. 

  Jeg ble desperat etter å få sendt han bort. Å fa han til et hjem hvor han er førsteprioritet. Å gi han et liv han fortjener. 

  Min verdens beste Loke. Hjertet mitt gråter. Hele meg gråter. 
  I meg finnes et stort, sort hull, siluetten av deg. 

   

  Loke står nå i Tromsø, hos ei søt dame som alltid setter hestene først.

  Loke har det fantastisk. 

      

 • 07.01.2015
 • Godt nyttår!

   

  Etter endt juleferie i kjære Odalen er nå andre halvår på Tomb i gang med godt mot og ny energi.

  Jo eldre jeg blir, jo mer innser jeg at verden kommer aldri til å stoppe og forandre seg. Det man
  tidligere tok for gitt, stunder man trodde alltid kom til å være der, det er nå man lærer at ting blir
  aldri det samme. Mange flytter for å studere, og trist nok er det vel noen som ikke kommer til å
  komme
   hjem igjen heller. Et liv uten vennene, kjæresten og familien er tungt, men akkurat nå
  er det bare midlertidig, og i det lange løp viser det seg nesten alltid at forandringer har ført til det bedre.

  2015 kommer til å by på mye. Det forrige året la grunnlaget for det nye, og jeg gikk inn i 2015
  med akkurat det jeg trenger, menneskene jeg trenger, lykken de gir meg og en god tro på at
  dette året kommer til å gi meg mye. Da klokken slo 12 nyttårsnatten visste jeg det, det finnes
  ikke et annet sted i hele verden jeg heller ville vært. Takk til alle som var med meg i 2014
  og gjorde året så utrolig bra, dere er grunnen til all lykke i mitt hjerte. 


  Jeg håper og ønsker at alle får et fantastisk år, at alle har håp og drømmer de jobber for,
  og gleder seg til å stå opp hver morgen for å gjøre en innsats for å nå sitt mål,
  uansett hva det måtte være. 

  Godt nyttår!

    • 31.01.2014
 • Han er ikke bare en venn

  Han er ikke bare en hest, men min hest.
  Han er ikke bare en venn, men den beste terapi jeg kan få.
  Han er ikke bare leken, men også vis. Han er ikke bare arbeidsom selv,
  men lærer meg å gi tydelige beskjeder og arbeide tålmodig.
  Han lærer meg at penger er viktig, men så lenge man han hverandre
  og kjærligheten så betyr de lite. Han har hjulpet meg på bena,
  og jeg håper og tror han vet at uansett hv
  a som skjer så er jeg alltid der for han også.
  Tillit er noe man aldri skal tulle med, og denne hesten viser meg større tillit,
  hver eneste dag, enn jeg selv syns jeg fortjener.
  Jeg vil alltid gjøre alt for de som betyr noe for meg, og hesten er inget unntak.
  Han får meg til å føle meg verdifull og heldig.
  Jeg er takknemlig for hver dag som går, så lenge jeg vet han står på enga og har det bra.
  Svantesvold Loke, han er en ekte venn. Kaldt hode, varmt hjerte. ♡

   
 • 31.01.2014
 • En barndomsdrøm i oppfyllelse

  Året hun fylte 9 år var bursdagsgaven hennes et 10-ukers nybegynnerkurs
  på Hov Ridesenter i Kongsvinger. Det må være bursdagsgaven hennes
  kjære far angrer mest på igjennom tidene. For lite visste han, når han så
  henne på ryggen til en lat og rufsete fjording, blid som en sol, om at denne
  småjente-lidenskapen aldri skulle gå over. Og enda mindre visste han at
  nøyaktig 9 år etter at han kjørte henne til sin aller første ridetime,
  sitter han i bilen med den samme jenta ved sin side,
  på vei til å hente hennes aller første hest.

   

   

   

  Alle årene jeg ventet, du er verdt hvert eneste sekund

 • 14.03.2010
 • JONAS

  Glad i deg, lillebror :' )
 • 09.01.2010
 • enkelte ENGLER kan FLY uten vinger..

  ..en av dem er min hund <3
   

   

   

  AMY LEA

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   
   
  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Om meg

  Lisa Malene

  Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker å dele av min interesse. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre på vår helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no