hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Milj -
  • 24.01.2018
  • Mrt andebryst med st balsamicosaus og rotmos

     

    Jeg har gledet meg s mye til dele denne, fordi dette mltidet var ikke annet enn nyydelig! Dette er kanskje det beste mltidet jeg har laget hjemmet, i alle fall p topp 3, og det m vel vre lov si at jeg er ekstra stolt av sausen? Haha! Hvis du vil imponere noen med et godt mltid s ville jeg gtt for dette, det er s idiotsikkert at alle kan klare det! 

     

    andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

     

    Andebryst

    Varm ovnen til 180 grader. Smelt en stor ss smr i en panne, nr pannen er varm og smret er nttebrunt legger du i kjttet pannen med skinnet ned. Steik i ca. 2 minutter p begge sider og legg kjttet med skinnet opp i en ildfast form og stek videre i ovnen til kjernetemperaturen er 60 grader.  Du m bruke steketermometer i et av stykkene. Ta ut kjttet og la det hvile i 10 minutter fr du tar ut steketermometeret eller skjrer i det. 

    Anbefaler selvflgelig bruke villand som har vokst opp i naturen, spist gress og rtter og hatt et godt liv. 

     

    Rotmos

    1 stpotet
    1/2 klrot
    Flte (vanlig flte, ikke matflte)
    Smr
    Salt, pepper og muskat

    Skjr stpotet og klrot i terninger, jeg pleier ikke skrelle de fordi jeg ikke liker kaste mat, men du kan gjre det om du vil. Damp eller kok bitene til de er mre og hell av vannet. Mos med en stavmikser, og smak til med smr, flte, salt, pepper og muskat. Jeg brukte ca. en halv boks flte og 1 stor ss smr. Du smaker selv nr du syns den er saltet og krydret nok. 

     

    Balsamicosaus

    Panna med resten av smret fra stekingen av kjttet
    1 halv dl balsamicoeddik 
    1 stor ss honning

    Selve kronen p verket, og den er s enkel! Varm opp igjen pannen fra stekingen av kjttet med alt fettet i og om det ble noe kraft i den ildfaste formen har du det i panna ogs. Ha i balsamicoeddik og honning, la det koke godt i ca. 2 minutter under omrring. 

     

    Brokkoli- og blomklgrateng

    Denne la jeg ut oppskrift p i mitt forrige innlegg, du finner den her! :) 

     

    andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

     

    Jeg skulle egentlig poste dette p lrdag, men s kom livet litt i veien og jeg har egentlig ikke vrt helt til stede igjen fr i dag. S da fikk det bli lillelrdag istedet, og det er egentlig helt greit. Det er ikke alltid ting gr som planlagt, men man kan ikke klandre seg selv for det. Det er bare prve ta vare p seg selv og komme til hektene igjen! Blant annet med gode mltider som dette. <3 

     

     

     

    #andebryst #and #villand #balsamicosaus #rotmos #helse #mat #middag #matblogg #grnnsaksgrateng #grateng #st #saus #kosthold #livsstil 

     

     

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Lisa Malene

    Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker dele av min interesse. Jeg gleder meg til bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre p vr helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

    Sk i bloggen

    Kategorier




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no