hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Miljø -
  • 24.01.2018
  • Mørt andebryst med søt balsamicosaus og rotmos

     

    Jeg har gledet meg så mye til å dele denne, fordi dette måltidet var ikke annet enn nyydelig! Dette er kanskje det beste måltidet jeg har laget hjemmet, i alle fall på topp 3, og det må vel være lov å si at jeg er ekstra stolt av sausen? Haha! Hvis du vil imponere noen med et godt måltid så ville jeg gått for dette, det er så idiotsikkert at alle kan klare det! 

     

    andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

     

    Andebryst

    Varm ovnen til 180 grader. Smelt en stor ss smør i en panne, når pannen er varm og smøret er nøttebrunt legger du i kjøttet pannen med skinnet ned. Steik i ca. 2 minutter på begge sider og legg kjøttet med skinnet opp i en ildfast form og stek videre i ovnen til kjernetemperaturen er 60 grader.  Du må bruke steketermometer i et av stykkene. Ta ut kjøttet og la det hvile i 10 minutter før du tar ut steketermometeret eller skjærer i det. 

    Anbefaler selvfølgelig å bruke villand som har vokst opp i naturen, spist gress og røtter og hatt et godt liv. 

     

    Rotmos

    1 søtpotet
    1/2 kålrot
    Fløte (vanlig fløte, ikke matfløte)
    Smør
    Salt, pepper og muskat

    Skjær søtpotet og kålrot i terninger, jeg pleier ikke å skrelle de fordi jeg ikke liker å kaste mat, men du kan gjøre det om du vil. Damp eller kok bitene til de er møre og hell av vannet. Mos med en stavmikser, og smak til med smør, fløte, salt, pepper og muskat. Jeg brukte ca. en halv boks fløte og 1 stor ss smør. Du smaker selv når du syns den er saltet og krydret nok. 

     

    Balsamicosaus

    Panna med resten av smøret fra stekingen av kjøttet
    1 halv dl balsamicoeddik 
    1 stor ss honning

    Selve kronen på verket, og den er så enkel! Varm opp igjen pannen fra stekingen av kjøttet med alt fettet i og om det ble noe kraft i den ildfaste formen har du det i panna også. Ha i balsamicoeddik og honning, la det koke godt i ca. 2 minutter under omrøring. 

     

    Brokkoli- og blomkålgrateng

    Denne la jeg ut oppskrift på i mitt forrige innlegg, du finner den her! :) 

     

    andebryst villand balsamicosaus rotmos grateng

     

    Jeg skulle egentlig poste dette på lørdag, men så kom livet litt i veien og jeg har egentlig ikke vært helt til stede igjen før i dag. Så da fikk det bli lillelørdag istedet, og det er egentlig helt greit. Det er ikke alltid ting går som planlagt, men man kan ikke klandre seg selv for det. Det er bare å prøve å ta vare på seg selv og komme til hektene igjen! Blant annet med gode måltider som dette. <3 

     

     

     

    #andebryst #and #villand #balsamicosaus #rotmos #helse #mat #middag #matblogg #grønnsaksgrateng #grateng #søt #saus #kosthold #livsstil 

     

     

    0 Kommentarer skjul

    Skriv en ny kommentar

    Om meg

    Lisa Malene

    Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker å dele av min interesse. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre på vår helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

    Søk i bloggen

    Kategorier




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no