Varmende misosuppe med friske grønnsaker og kylling

 

Hva er vel bedre enn et varmt og cozy måltid i disse regntunge dager? De siste dagene har det hølja ned i Oslo, og man får bare lyst til å ta en varm dusj og krype ned under pleddet. Akkurat det har jeg gjort, med en skål varm suppe full av friske grønnsaker som minner meg på at ja, det ér faktisk fortsatt sommer! Suppen lages av ekte kraft, grønne grønnsaker og smakfull kylling. Dette er rene supermåltidet, rikelig med næring. 

Miso er en smakstilsetning fra Japan, som lages av fermentert soya tilsatt enten ris eller bygg. Det er en beige/brun paste som kan tilsettes det meste, men passer utrolig godt som en slags buljong i supper. Kjøper du upasteurisert miso inneholder den dessuten gode probiotiske bakterier og enzymer. 

 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk

 

 

Det fine med slik suppe er at det ekstremt raskt og lage, det metter lenge og er supert for kropp og sjel. Veit du ikke hva du skal ha til middag så tar du det du har i kjøleskapet, grovhakker det, hiver i en bolle og heller over varm kraft. Så simpelt, og godt!

 

Varmende misosuppe med friske grønnsaker og kylling

Én porsjon:
1 neve nudler
1 neve kylling
1 neve grønnkål
1 neve vårløk
1 neve purreløk
1 liten neve tørket Wakame (tørket sjøgress/tare)
1 liten neve cashewnøtter
1 ss sesamfrø
3-4 dl kraft (ekte kraft kokt på kyllingbein) 
1 ts misopaste 

Jeg har som regel kraft i kjøleskapet. Beinkraft lager du ved å koke opp bein med litt eplecidereddik og pepper i gjerne laubærblad også. La dette stå å trekke i minst 12 timer, gjerne opp til 2-3 døgn. Kraften blir utrolig næringsrik og inneholder mye gelatin og mineraler. Har du ikke kraft kan du bruke vann. Grønnsakene jeg bruker i suppa varierer alltid, men det var dette jeg hadde i kjøleskapet i dag. Du må ikke bruke miso, kraft med litt krydder i har veldig mye smak i seg selv. 

 

1. Kok nudlene etter instruksjon på pakka. Hakk grønnsakene og ha ingrediensene i en bolle. Varm kraften og hell litt i en egen beholder for avkjøling. 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk
 

2. Når kraften er litt avkjølt tar du en ts med miso og rører ut i væsken. Vi vil ikke at vannet skal være for varmt, fordi da dør de gode probiotiske bakteriene som er i misopasten fra fermenteringen. 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk

 

Jeg bruker denne som jeg har kjøpt på Sunkost. Den er upasteurisert! 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk
 

3. Hell kraften med miso over i bollen.

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk
 

 

4. Hell over resten av kraften så det dekker grønnsakene og strø over sesamfrø og gjerne fersk koriander. 
Glemte selvfølgelig å ha på koriander før jeg tok bilder. Typisk! 

PS! Dersom du bruker tørket Wakame tar det ca. 2-3 minutter før de er ferdig soaket. 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk
 

5. NYT! 

miso suppe wakame kraft kraftsuppe kylling økologisk
 

Vil du ha et lite tips?
Ha alle ingrediensene unntatt kraft i en stor boks med lokk og ha kraft med miso i en termos. 
Da kan du bare helle kraften over i boksen, så har du fiks ferdig misosuppe på jobb, skole, skogsturer, roadtrips, you name it. Smart! 

 

Hvilken ingrediens er din favoritt i supper? 
Kraft er definitivt min favoritt, med en god kraft som base blir alt nydelig! 

 

Håper du får en nydelig lørdag videre. <3 

 

 


 

 

#miso #suppe #japan #tradisjon #kraft #økologisk #kylling #mat #helse #sunt #norge #regn #sommer #nudler

 

6 kommentarer

Siste innlegg