Mocca-sjokolade og vaniljekake - cheesecake style

 

 

Du ble lovet to 17. mai oppskrifter i dag, og selv om jeg er lovlig sent ute holder jeg løftet mitt. Kake nummer to er inspirert av ostekaken, og jeg har selvfølgelig laget min egen versjon. Den er ikke 100% sukkerfri slik som pavlovakaken, siden den inneholder dadler/svisker i bunnen som har en del sukker, men den er fri for raffinert sukker.

Er du slik som meg, en som elsker sjokolade? Og kaffe? Eller kanskje også vanilje og karamell? Jeg presenterer herved min nyeste slager; crunchy mocca og sjokolade "ostekake" med kremet og syrlig vaniljefyll og vegansk salt karamelltopping! 

Ja, den er så god som den høres ut som, og enda litt bedre. 

 

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

Mocca sjokolade "ostekake" med vaniljefyll og salt karamelltopping

 

Bunn:
1 dl bløtlagte og/eller ristede nøtter
2 dl havregryn 
8 små eller 4 store dadler eller svisker
1 ts smør eller kokosolje
2 ss kakaopulver
1 ts pulverkaffe
2-4 ss vann


Kjør nøttene i en foodprosessor til fettet begynner å slippe fra nøttene. Massen skal ikke bli helt glatt, du vil at bunnen skal være litt chrunchy. Ha i havregryn og kjør litt til. Ha deretter i alle ingrediensene utenom vann og kjør til massen er jevn. Ha i litt og litt vann til massen fortsatt er tørr, men allikevel så fast at du kan forme den i hendene. Klem massen utover bunnen på en kakeform og sett i kjøleskapet. 

 

Fyll: 
2 ss gelatin
1 dl lunkent vann
1 boks kokosmelk (den økologiske fra coop gir desidert best smak syns jeg)
Frø fra 1 vaniljestang
1 ss sukrin eller sukrin gold
Saft fra 1 sitron

 

Hell vann over gelatinen og la det stå minst 10 minutter. Bland resten av ingrediensene og visp sammen med miksmaster. Blandingen før bli litt luftig. Visp gelatinblandingen og tilsett gelatinen i resten mens du hele tiden visper. Hell blandingen over i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet. 

 

 

Vegansk karamellsaus:
1 boks kokosmelk
2 ss kokssukker
Frø fra 1 vaniljestang
1 pinch med salt

Ha alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Kok opp under omrøring og rør kontinuerlig til den er ferdig. Her må du være tålmodig, fordi dette tar tid. Det er svært viktig at det ikke svir seg, da må du begynne helt på nytt. Rør i 20-25 minutter til sausen tykner og blir mørk. Avkjøl, tilsett salt og hell sausen på toppen av kaka og sett tilbake i kjøleskapet. 

 

Nå gjenstår det bare å nyte kaken! 

 

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri
glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

 

Nå er det bare å ta med seg bakegleden inn i den siste tiden før den store dagen. 

Ny og kos deg! Ønsker deg og dine en riktig god feiring. <3 

 

 



 

 

#mat #kake #godis #17mai #helse #kosthold #sukkerfri #sunn #mocca #sjokolade #karamell #vanilje #glutenfri #vegan #vegansk

 

10 kommentarer

Victoria Larsen

16.05.2017 kl.01:07

Ser helt nydelig ut!

Lisa Malene

16.05.2017 kl.07:19

Victoria Larsen: Tusen takk!

lisarorvik

16.05.2017 kl.07:01

Dette så kjempe godt ut :)

Lisa Malene

16.05.2017 kl.07:20

lisarorvik: Det er hyggelig å høre, takk!

elisebr

16.05.2017 kl.13:47

Så fin og god den så ut! :)

Lisa Malene

18.05.2017 kl.07:42

elisebr: Så hyggelig å høre, tusen takk!

Lilli

16.05.2017 kl.17:22

Det så veldig godt ut :)

Lisa Malene

18.05.2017 kl.07:42

Lilli: Tusen takk for det. :)

elisebr

23.05.2017 kl.15:00

Så nydelig og godt det så ut! :)

Lisa Malene

25.05.2017 kl.01:14

elisebr: Det er så hyggelig å høre, tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Lisa Malene

Lisa Malene

22, Oslo

Velkommen skal du være! Lisa heter jeg, selverklært matelsker, fremtidig bonde og blogger. Sammen med deg ønsker jeg å dele min lidenskap: budskapet om helsebringende, bærekraftig og ren mat. Min største drøm er å leve av ernæring og matproduksjon, med de største intensjoner om å produsere mat av ypperste kvalitet, hvor dyrevelferd og økologi er i fokus. Næringsrik og ren mat burde være en selvfølge og tilgjengelig for alle, i hele verden . Mat laget med kjærlighet, helt fra spiren traff jorda, til den servers i ditt kjøkken. Jeg gleder meg til å dele min matglede og reisen mot å nå min drøm med deg! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits