Vaniljekake med salt karamelltopping og crunchy sjokobunn

 

 

Du ble lovet to 17. mai oppskrifter i dag, og selv om jeg er lovlig sent ute holder jeg løftet mitt. Kake nummer to er inspirert av ostekaken, og jeg har selvfølgelig laget min egen versjon. Den er ikke 100% sukkerfri slik som pavlovakaken, siden den inneholder dadler/svisker i bunnen som har en del sukker, men den er fri for raffinert sukker.

Er du slik som meg, en som elsker sjokolade? Og kaffe? Eller kanskje også vanilje og karamell? Jeg presenterer herved min nyeste slager; crunchy mocca og sjokolade “ostekake” med kremet og syrlig vaniljefyll og vegansk salt karamelltopping! 

Ja, den er så god som den høres ut som, og enda litt bedre. 

 

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

Vaniljekake med salt karamelltopping og crunchy sjokobunn

 

Bunn:
1 dl bløtlagte og/eller ristede nøtter
2 dl havregryn 
8 små eller 4 store dadler eller svisker
1 ts smør eller kokosolje
2 ss kakaopulver
1 ts pulverkaffe
2-4 ss vann

Kjør nøttene i en foodprosessor til fettet begynner å slippe fra nøttene. Massen skal ikke bli helt glatt, du vil at bunnen skal være litt chrunchy. Ha i havregryn og kjør litt til. Ha deretter i alle ingrediensene utenom vann og kjør til massen er jevn. Ha i litt og litt vann til massen fortsatt er tørr, men allikevel så fast at du kan forme den i hendene. Klem massen utover bunnen på en kakeform og sett i kjøleskapet. 

 

Fyll: 
2 ss gelatin
1 dl lunkent vann
1 boks kokosmelk (den økologiske fra coop gir desidert best smak syns jeg)
Frø fra 1 vaniljestang
1 ss sukrin eller sukrin gold
Saft fra 1 sitron

 

Hell vann over gelatinen og la det stå minst 10 minutter. Bland resten av ingrediensene og visp sammen med miksmaster. Blandingen før bli litt luftig. Visp gelatinblandingen og tilsett gelatinen i resten mens du hele tiden visper. Hell blandingen over i kakeformen og sett tilbake i kjøleskapet. 

 

 

Vegansk karamellsaus:
1 boks kokosmelk
2 ss kokssukker
Frø fra 1 vaniljestang
1 pinch med salt

Ha alle ingrediensene unntatt salt i en kjele med tykk bunn. Kok opp under omrøring og rør kontinuerlig til den er ferdig. Her må du være tålmodig, fordi dette tar tid. Det er svært viktig at det ikke svir seg, da må du begynne helt på nytt. Rør i 20-25 minutter til sausen tykner og blir mørk. Avkjøl, tilsett salt og hell sausen på toppen av kaka og sett tilbake i kjøleskapet. 

 

Nå gjenstår det bare å nyte kaken! 

 

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

Sukkerfri glutenfri sjokolade mocca vanilje og karamell ostekake

 

 

Nå er det bare å ta med seg bakegleden inn i den siste tiden før den store dagen. 

Ny og kos deg! Ønsker deg og dine en riktig god feiring. <3 

 

 

 

 

#mat #kake #godis #17mai #helse #kosthold #sukkerfri #sunn #mocca #sjokolade #karamell #vanilje #glutenfri #vegan #vegansk

 

10 kommentarer

Siste innlegg