Sukkerfri pavlova til 17.mai!

 

 

17. mai er rett rundt hjørnet, og i den anledning syns jeg det passer seg å dele litt søtsaker igjen. Faktisk så skal du få to kakeoppskrifter i dag! Planen var å poste disse tidlig i dag, slik at du får handlet og forberedt dersom du vil lage kakene, men jeg har hatt det litt travelt med noe utrolig spennende i dag som jeg skal dele når det er klart, så fotografering og bilderedigering av kakene har tatt litt tid. Nå er i alle fall pavlovaen klar, og den skal jeg nytes med min fine venninne før vi straks skal ut en tur!

 

 

Sukkerfri pavlova

 

Sukkerfri pavlova

 

Bunn:
2 romtempererte egg
1 stor ss sukrin eller sukrin gold
5-10 dråper stevia eller 1 ts løs steiva

 

Jeg liker å kombinere flere typer søtning når jeg ikke skal bruke sukker. Grunnen til det er at mange syns sukrin kan føles "kaldt" i munnen, og det smaker bedre om man kombinerer fler. Sukrin og annen søtning begynner man å få tak i hos de fleste velassosierte dagligvarebutikker og i alle helsekoster. 

Sett ovnen på 100 grader. Skill eggehvite og eggeplomme, det må ikke komme noe eggeplomme i eggehviten. Pisk eggehvite og det søte til det er stivt, og ha på et brett med bakepapir. Stekes i 1,5-2 timer. 

 

Sukkerfri pavlova

 

Krem:
1,5 dl kremfølte
2 ss sukrin eller sukring gold
5-10 dråper stevia eller 1 ts løs stevia

Pisk til en luftig krem. Ha utover den avkjølte marengsbunnen og topp med bær. 

 

NYT!

 

Sukkerfri pavlova

 

Sukkerfri pavlova

 

Sukkerfri pavlova

 

 

 

 

Fikk du lyst på pavlova? Hele min er allerede borte. SÅ GOD!

 

 



 

 

#mat #sukkerfri #kake #pavlova #jordbær #sukrin #blodsukker #krem #17mai #helse #kosthold

 

6 kommentarer

Victoria Larsen

15.05.2017 kl.18:46

Ser jo helt nydelig! tusen takk for oppskrift :D

Lisa Malene

15.05.2017 kl.22:04

Victoria Larsen: Gleden er på min side! Håper du liker den. :)

Pernille

15.05.2017 kl.18:54

Den så utrolig god ut :) Fikk lyst til å lage sånn pavlova selv.

Lisa Malene

15.05.2017 kl.22:04

Pernille: Anbefaler deg å prøve!

Kristine Munkelien

16.05.2017 kl.10:25

Åh, det ser kjempe godt ut! Takk for at du deler, blir så inspirert av deg! Håper du får en fin feiring:)

Lisa Malene

16.05.2017 kl.11:35

Kristine Munkelien: Såå hyggelig å høre, Kristine, det gjør meg så glad! Tusen takk i lige måde. :)

Skriv en ny kommentar

Lisa Malene

Lisa Malene

22, Oslo

Velkommen skal du være! Lisa heter jeg, selverklært matelsker, fremtidig bonde og blogger. Sammen med deg ønsker jeg å dele min lidenskap: budskapet om helsebringende, bærekraftig og ren mat. Min største drøm er å leve av ernæring og matproduksjon, med de største intensjoner om å produsere mat av ypperste kvalitet, hvor dyrevelferd og økologi er i fokus. Næringsrik og ren mat burde være en selvfølge og tilgjengelig for alle, i hele verden . Mat laget med kjærlighet, helt fra spiren traff jorda, til den servers i ditt kjøkken. Jeg gleder meg til å dele min matglede og reisen mot å nå min drøm med deg! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits