Slik lager du sjokolade som er bra for deg!

 

 

Ville du trodd meg hvis jeg sa du kunne spise deg slank med sjokolade? Eller at det kan bedre nattesøvnen din? Hva med senker blodtrykk, reduserer sjansen for blodpropp og diabetes og faktisk bedrer din helse? Nei, jeg ville ikke trodd meg jeg heller, men det er helt sant! 

 

Jeg lovet deg to oppskrifter med sjokolade i påsken, og her kommer nummer to som er min desidert favorittoppskrift noen sinne. Det faktum at man kan lage sjokolade på 10 minutter, hjemme på sin egen kjøkkenbenk, som er sunn og har så mange gode helsefordeler er nesten for godt til å være sant. For en sjokoladeelsker som meg så er dette bare toppen av lykke! Prøv én gang, og du er hekta. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
// Inneholder annonselenker

 

Hvordan kan sjokolade være så sunt?
Rå kakao inneholder sterke antioksidanter og masse gode næringsstoffer, blant annet jern, kopper, magnesium (som jeg er så opptatt av at vi må få i oss mer av!), krom og sink, i tillegg til en del proteiner og kostfiber. Det vil si at kakao i utgangspunktet er en meget sunn vare, faktisk så sunn at mange regner sjokolade som helsekost og supermat. Sjokoladeplatene du kjøper på butikken derimot er varmebehandlet og tilsatt unødvendig store mengder sukker og andre ulumskheter. Ved å lage sjokoladen hjemme uten å varme opp kakaoen til over 40 grader og bestemmer selv akkurat hva du tilsetter i dine egne sjokolader kan du nyte sjokolade med den beste samvittighet, og den smaker mye bedre enn butikksjokolade! 

 

Hjemmelaget RÅ!- sjokolade

 

Du trenger:

kakaomasse 

kakaosmør

Søtning 

 

Bruk to deler masse og en del smør, for eksempel 100 gram kakaomasse og 50 gram kakaosmør

Lag et vannbad ved å helle varmt vann i en bolle, og plasser en tørr bolle oppi bollen med vann. Hakk massen og smøret i mindre biter, slik at bitene smelter raskt og jevnt og ha de i vannbadet. Rør hele tiden, det må ikke bli over 40 grader, max 42! 

Tilsett ønsket søtning, jeg liker å bruke Sukrin Gold og kokossukker, det gir en slags karamell/nøtteaktig smak. Jeg bruker ca. 1 ss av hver, men smak deg frem til hvor søt du liker den. Andre søtninger du kan bruke kan f.eks. være stevia eller fibersirup, jeg anbefaler ikke å bruke vanlig hvitt sukker. Tilsett en klype salt for å fremme sjokoladesmaken enda mer og 1 ss Lecithin som gir en god konsistens og enda mer næringsrik sjokolade, om du ønsker det. 

Når du er fornøyd med smaken heller du sjokoladen ned i former og setter de til kjøling eller tilsetter nøtter, tørkede bær eller annet du måte ønske. Jeg elsker å fylle min sjokolade med:

Super næringsrike gojibær 
Nøtter
Hampfrø 
Bipollen
Bokhvete
Og strø litt salt over

 

Nå er det bare å vente til de stivner i kjøleskapet og nyyyyte!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg lover deg, det finnes ingen grunn til å la være å spise sjokolade! 

 

Ønsker deg en fortsatt god påske, husk at livet er til for å nytes. <3

 

  

#mat #sjokolade #helse #kosthold #godt #godis #påske #sunn #sukkerfri 

 

 

 

 


 

5 kommentarer

Sharone

14.04.2017 kl.13:23

Det så kjempegodt ut! Det må jeg prøve en gang :)

Lisa Malene

14.04.2017 kl.14:34

Det syns jeg du burde! :D

Pernille

14.04.2017 kl.14:12

For en fin idé. Dette må jeg prøve og lage en dag :) Ønsker deg en fin påske!

Lisa Malene

14.04.2017 kl.14:36

Absolutt, lag og nyt! God påske. <3

Skriv en ny kommentar

Lisa Malene

Lisa Malene

22, Oslo

Velkommen skal du være! Lisa heter jeg, selverklært matelsker, fremtidig bonde og blogger. Sammen med deg ønsker jeg å dele min lidenskap: budskapet om helsebringende, bærekraftig og ren mat. Min største drøm er å leve av ernæring og matproduksjon, med de største intensjoner om å produsere mat av ypperste kvalitet, hvor dyrevelferd og økologi er i fokus. Næringsrik og ren mat burde være en selvfølge og tilgjengelig for alle, i hele verden . Mat laget med kjærlighet, helt fra spiren traff jorda, til den servers i ditt kjøkken. Jeg gleder meg til å dele min matglede og reisen mot å nå min drøm med deg! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits