hits

Lisa Malene

- Helse / Livsstil / Miljø -
 • 08.12.2016
 • Fermentert chiagrøt med bær og müsli

   

   

  Denne uken jobber jeg kveld, og det betyr lange morgenstunder og god frokost. Selvom det er litt kjipt å ikke være hjemme fra jobb før 12 på natten, så er det i alle fall deilig å kunne få seg en god start på dagen. Og uten om at naboen pusser opp og har boret i veggen i hele dag, så er det så langt en ganske god dag!

   

  Som jeg skrev i forrige innlegg så er ikke hverken matlysten eller kreativiteten helt på topp om dagen. Heldigvis har jeg min elskede kjøleskapsgrøt som alltid er der for meg. Tidene går, men grøten består! 

   

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt

   

  Fermentert chiagrøt med havre

  0,5 dl kokosmelk (jeg liker den økologiske fra coop eller den på kartong fra rema)
  3-4 ss chiafrø
  3-4 ss havregryn 
  1 ts surdeigsstarter  
  1 dl vann


  Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og la det stå romtemperert i minst 7 timer. Du vil se at det dannes bobler og at grøten smaker mer syrlig. Fermenteringsprossesen gjør nøtter, frø og korn lettere for magen å fordøye, og tilfører gode bakterier og enzymer til magen. Har du ikke surdeigsstarter kan den byttes ut med noe syrlig, f.eks. litt sitronjuice eller eplecidereddik (helst upasteurisert / hjemmelaget). Det blir ikke helt det samme, men syren fungerer på samme måte som syren fra surdeig, og gjør maten lettere å fordøye. 

   

  Nå elsker jeg chiagrøt, men begynnelsen syns jeg konsistensen på chiafrøene kunne være litt merkelig. De sveller mye når de kommer i vann, og får en geléaktig konsistens. Nå syns jeg det er noe av det som gjør grøten så god! 

   

  Tips!

  Fyll glasset med bær og ta det med på jobb, skole eller reise, så har du enkel og supergod fastfood med deg over alt! Husk å ta med skje. ;) 

   

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt

   

   

  Jeg fylte nok glasset mitt litt fult i går, for når jeg tok av lokket i dag tidlig så det slik ut:

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt  Masse luftbobler i grøten viser at den har fermentert, og består nå av masse enzymer og gunstige bakterier for magen, og kornene er i tillegg lettere for en følsom mage å fordøye. Prosessen gjør at grøten får en fyldig og fløyelsmyk konsistens.

   

  Grøten er super som tilsetning! 
  Jeg har brukt den i smoothies, sjokolademousse, bakst, pizzabunner, pannekaker, you name it.

  Min siste dille er å blande inn kefir, toppe med varme bær og min hjemmelagde julemüsli, som på bildene under. 

   

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt

   

   

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt

   

   

  fermentering chiagrøt kjøleskapsgrøt

   

   

  Nå skal jeg fikse litt hjemme og lage meg noe godt jeg kan ha med og spise på jobb. Jeg syns arbeidsdagen går mye lettere hvis jeg vet at noe godt står og venter på meg på pauserommet! Jeg syns også det er viktig å spise middag på jobb når jeg jobber kveld, slik at jeg ikke trenger å begynne å lage mat og spise så tung fordøyelig mat når jeg kommer hjem så sent. Det blir i alle fall søtpotetchips med elg på jobb, så kan jeg unne eg enda en bolle med grøt når jeg kommer hjem i kveld. Mye bedre meg magen og kroppen! 

   

  Håper du har en god torsdag!

   

  Følg gjerne min instagram lisamalene.no :)

   

   

  #mat #underholdning #helse #grøt #chia #havregryn #kokos #bær #müsli #musli #frokost #sunt #ernæring #fermentering #kefir 
   

   

   

   

   

  5 Kommentarer skjul

  Victoria Larsen

  08.12.2016 kl. 13:17
  Mye godt! :)

  Lisa Malene

  08.12.2016 kl. 19:24
  Victoria Larsen: hyggelig at du syns det!

  Théa

  01.01.2017 kl. 12:43
  Hei Lisa Malene.

  Dette ser veldig godt ut :-) Godt nyttår og gleder meg til å se mer av alt godt du lager.

  Hilsen Théa

  Lisa Malene

  02.01.2017 kl. 19:31
  Théa: Tusen takk, Thea! Godt nyttår til deg også, vi får nok et spennende matår i vente begge to. Gleder meg til fortsettelsen. :)

  Théa

  02.01.2017 kl. 20:50
  Hei igjen.

  Jeg også :-) :-)

  Hilsen Théa

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  Lisa Malene

  Bli med inn i min helseverden hvor vi deler interesse for en lykkeligere kropp, glade dyr og en frisk planet. Jeg studerer Kostholdsveileder TMS og elsker å dele av min interesse. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med deg og fortsette ferden videre på vår helsereise sammen! Kontakt/samarbeid: lisamaleneblogg@gmail.com

  Søk i bloggen

  Kategorier
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no