Forrige helg var Espen og jeg hjemme hos mamma og stefaren min, Tor, en tur. Tor er lidenskapelig opptatt av jakt (alle som jaker er vel det?!) og han har alltid masse kjøtt i fryseren. Vi fikk med så mye god mat hjem, i tillegg til benrester som jeg hadde “bestilt” før jakta startet i høst. Jeg er utrolig glad i viltkjøtt, både på grunn av smaken og det faktum at dyrene fôrer opp seg selv ute i det fri, utelukkende på gress og beite. Sunt, bærekraftig og bra for dyra!
Prosjektet denne uken har derfor vært å koke kraft på alle bena, og min slow cooker har gått i ett hele døgnet. Det var også mye kjøtt igjen på bena som jeg har plukket av, og det ble elgkjøtt til i alle fall fire-fem middager bare det. Kjøttet ble så mørt og godt! Nesten så jeg ville kalle det for “Pulled moose”.
Siden jeg skal jobbe hele helgen mens Espen er i Manchester med jobben, så blir ikke matlaging så høyt prioritert. Når jeg jobber shift så er det også veldig merkelig og lage middag før jobb! Jeg gjorde det derfor enkelt og laget en stor form med diverse grønnsaker jeg fant i kjøleskapet, helte over litt smeltet meierismør, inn i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter. Det er enkelt å bare fordele grønnsaker og kjøtt i fler matbokser og ha i kjøleskapet, så kan jeg raskt putte en i veska på vei til jobb eller varme opp her hjemme. Når jeg kommer hjem fra jobb klokken halv 12 i kveld, og skal opp igjen halv 7 i morgen tidlig så er det en superfin løsning for meg. 🙂
Nå skal jeg kose meg litt her, med god mat og dandy blend før jeg må trave videre til jobb. Må forresten legge til at jeg kjøpte meg noe i går som jeg er skikkelig gira over, og gleder meg til å vise deg i løpet av helgen! Yay!
Håper du får en flott helg, og ikke må jobbe så mye som jeg skal. 🙂
God fredag!
#mat #elg #godt #sunn #helse #økologisk #pulled #grønnsaker #mattips #helg #fredag #ernæring
Ser veldig godt ut! 😀
Har et kommende motivasjons foredrag her: http://www.ticketmaster.no/event/518617
Håper du ønsker å følge dette. Enkelt gjennom storyen på vår Snapchat. Ha en fin dag:)
Victoria Larsen: Det er så hyggelig å høre, hjertelig takk. 🙂