Hvem liker vel ikke snickers?! Snickerskaken har nok komme for å bli, og for oss helsefreaks så er det ikke til å komme utenom at vi må prøve å lage vår egen versjon.
Etter at jeg hadde frokostbesøk forrige helg så hadde jeg igjen en hel del hjemmelaget sjokoladepålegg. Siden jeg er stor motstander av å kaste mat så måtte jeg prøve å finne på noe å bruke opp dette på, og siden jeg hadde bedt inn til middag på søndag, så valgte jeg å prøve å lage en nøttekake. Jeg har sett litt oppskrifter på slike kaker på diverse blogger osv, men husket ingen eksakt oppskrift i hodet. Jeg laget derfor min egen versjon!
Den ble godt tatt imot av alle gjestene, så denne er kvalitetssikret!
Snickerskake uten raffinert sukker og gluten
1 del peanøtter
1 del pecannøtter
1 del glutenfri havregryn
1 del dadler uten sten
1 ss kokosolje
Jeg lager nesten alltid mat på slump, og er ikke så flink til å måle opp det jeg bruker. Her har jeg delt opp oppskriften i fire deler, hvor en del er dadler, en del er peanøtter (viktig pga. den velkjente snickers-smaken) og de to andre delene egentlig er opp til deg selv å velge. Jeg brukte denne gangen en del peanøtter, en del pecannøtter og en del havregryn. Du kan bytte ut havregryn med nøtter også, om du ikke vil ha korn i kaken.
Hell alle ingrediensene i en foodprossessor eller liknende, og kjør til nøttene er passe store biter, og dadlene og eventuelt smøret er jevnt fordelt. Ikke kjør til massen blir helt glatt, siden du vil ha litt crunch i bunnen!
Klem deretter massen ut i formen.
Sunnere sjokoladetopping / sjokoladepålegg!
Den er så enkel, og krever bare en halv – til en banan (kommer ann på hvor mye du vil lage og hvor glad du er i banan), 3-4 dadler (uten sten) og 2 ss rå kakaopulver. Kjør ingrediensene i en foodprosessor til massen er helt jevn. Sjokoladen kan smøres på kaken med en gang.
Rå kakaopulver er veldig sunt, og du får kjøpt det i de fleste helsekost. Der er rik på antioksidanter og andre næringsstoffer fordi den ikke har vært varmebehandlet. Jeg syns også smaken er rundere og ikke så bitter som “vanlig” kakaopulver.
Hakk litt nøtter og strø over kaken, så er du ferdig.
Sunnere, raw og vegansk kake på 10 minutter!
Håper du lar deg friste, det er jo tros alt lillelørdag!
Ønsker deg en god dag,
#kake #søtsaker #sunn #raw #vegansk #sjokolade #kos #peanøtter #dalder #snickerskake #snickercake #sjokoladepålegg #hjemmelaget #mat #kake #livsstil
Nam så godt!!:)
Ser kjempe godt ut! 😀
Line: Det syns jeg også, nam! God onsdag. 🙂
Victoria Larsen: Hyggelig at du syns det, jeg er helt enig. 😀
Denne hadde jeg ikke helt godt av å se nå som jeg har inne i min sukkerfrie månede! Jeg må lese denne mer nøye etter 15. desember 🙂
magemassasje: Da syns jeg du kan lese den ganske nøye nå, den er helt sukkerfri! 😀 Med mindre de søte dadlene teller som sukker, selvsagt. 😉
Eventuelt så er den fryktelig god etter den 15. desember også. *friste*
Dadler teller som sukker, i denne perioden ihvertfall 🙂 Litt frukt er lov men tørket frukt og bær er ikke lov. Det blir altfor søtt 😀
Men I´ll be back 🙂